Het verhaal van deze turquoise gekleurde Siebener

Auteur: , 77 Reacties

Het is geen groen, het is geen blauw, het is turquoise!

BMW

Turquoise is een tertiaire kleur die onstaat door de menging van een primaire kleur (blauw) en een secundaire kleur (groen). Volgens stijlgoeroe’s is het een ontspannen kleur die doet denken aan de oceaan. En waarempel, vraag je me om de kleur te associëren met een auto dan schiet de Chevrolet Bel Air convertible te binnen. Ideaal vervoer om ontspannen mee over de Pacific Coast Highway te boenderen.

Ontspannen boenderen, dat kan ook met de nieuwe 7-serie (rijtest). Maar die Siebener, die is standaard níet leverbaar in turquoise. En dat was een grote belemmering voor de koper van de auto.

Een man in regenjas fluisterde ons namelijk in dat diens vrouw er op stond dat de auto dezelfde kleur zou krijgen als haar nagellak. Die nagellak was, je raad het al, turquoise. Mocht iemand zich nog afvragen waar Svetlana Cocainiakova uit Bert Visscher’s Fijne Nuances gebleven is…

Enfin, gelukkig heeft BMW een Individual divisie en kan je daar tegen gepaste betaling elke kleur specificeren die je hebben wilt. In dit geval was het niet eens zo heel lastig, want het bleek dat er binnen de BMW-familie al een kleur bestond die voldeed aan de eisen. Op deze 7-serie zie je namelijk Caribbean Aqua Metallic, de introductiekleur van de in Nederland gebouwde nieuwe MINI cabrio.

Bij autoblog houden we wel van een echte kleur op een auto, dus hoewel turquoise een gewaagde optie is op zo’n joekel van een sedan juichen wij dit initiatief eigenlijk alleen maar toe. Check de blauw-groene Bimmer op autojunk en vertel ons wat jij er van vindt, in de comments.77 reacties

Dit is geen auto, maar een nichtenbak met nichtenbak downsized turbomotor met nichtgeluid.

Dit is hoe autos moeten klinken, en waarom je geen downsized turbomotorauto moet kopen


https://www.youtube.com/watch?v=xZwlI6U3pLg
@john4545:
Zo… Nog een beetje zat van oud & nieuw?
@misterdrogba: Hij heeft weer niet de staatsloterij gewonnen :)
@john4545: Lekkere vergelijking Johnny, heb je wel goed geslapen vannacht?
@gekkenhuis: Zo te zien is de kleur niet het probleem.
@john4545: jij zag na 2 biertjes het verschil tussen azijn en bier niet meer?
@john4545: Spotten met geaardheid. Dan heb je waarschijnlijk een probleem met jezelf.
@donstil: Mijn nichtje kan er niets aan doen dat ze mijn nicht is .
@john4545: je koopt geen 7-serie voor z’n geluid, of voor passie of wat dan ook daaraan gerelateerd is. Moet je in alle comfort vervoeren. Turbomotor is daar ideaal voor, want veel koppel. Diesel is voor zo’n type auto ook ideaal; lange range om veel kilometers te vreten, en ook een zee aan koppel.
@john4545: snel terug naar je kooi jij
@john4545: jij klinkt alsof je het hele jaar nog niet geneukt hebt!

Voor de rest sla je de plank volledig mis. Een luxewagen als dit hoort helemaal niet te klinken. En als dit een nichtenbak is dan mag je mij een nicht noemen.
@lekbak: Ben ik niet met je eens, de charme van vorige generatie Maserati was die motor + koets. Nu klinkt het gewoon als het wolf met kunstgebit door die ******* turbo’s.
@nopetrolnofun: Het is een V8 voorzien van turbotechniek, wat is daar mis mee? Power te over en souplesse zat!
@john4545: Wat voor auto heb jij?
Waarschijnlijk vind ik dat nu al een nichtenbak.
@john4545: Doet dat nou niet zeer op lange termijn, dat azijn door je plasbuis?
@john4545: Kom je uit de kast?
@john4545: zegt de grootste nicht van autoblog
Ik zou het chroom glans zwart maken
Staat hem erg goed zeg!
@ruben83: En niet alleen dat, maar er wordt hier op AB altijd gezeken op het gebrek aan kleur op de weg omdat alles in het zwart/grijs/wit wordt geleased. En nou is er iemand die wèl een gave (of aparte) kleur kiest en dan is het weer niet goed (volgens een aantal). Ik vind het in ieder geval tof.
@galant: sluit ik me voor 100% bij aan. Heerlijke kleur
Staat m erg goed. Ben wel benieuwd naar de interieur kleur… zou jammer zijn als dat dan zwart blijkt te zijn. Hierbij hoort een beige interieur
@alassad: Klopt! Gelukkig is het interieur inderdaad Beige in de carro!
@alassad: Oyster is nog mooier. Dat is iets lichter en oogt net wat sportiever/moderner. Heb ’t zelf ook in m’n Le Mans blauwe E91. Beige maakt het meteen wat oubollig..maar dat is mijn mening.
Wat mij betreft net te “fris” maar chapeu voor degene die het wel aandurfde. Weer eens wat anders dan de gebruikelijke kleuren.
Nais!
Succes met de inruil!
@camber24: Dan moet je hem eerst kunnen kopen
@camber24: Is trouwens een lease auto dus dat probleem heeft hij niet van afschrijving .
@riri: Dan zou ik als leasemaatschappij het maandbedrag eventjes verhogen.
@stfu: ik denk dat die al niet misselijk is
@stfu: metalic lak, dan is het wel goed voor de leasemaatschappij. Eigenlijk zie ik in offertes nooit dat je bestraft wordt als je een minder courante kleur neemt.
Ik heb deze bwm gespot eergisteren in Oegstgeest. Ik reed er langs en ik wist meteen dat het iets speciaals was. Maar wat een kleur dat is als je er naast staat! Zo genoemde ‘eye catcher’.
Zelf in een fatsoenlijke kleur ziet de 7 er al niet uit, dit doet gewoon pijn aan mijn ogen.
Mooi blauw is niet lelijk
Yolo!
ajjaaaajaaaaajj…….wat een afschrijving…
Gave kleur wel, maar bij inruilen wordt ’t inhuilen
??????
Ik vind m prachtig
Beter dan weer de zoveelste donkergrijze
ik word vrolijk van deze kleur en ik word vrolijk van de eigenaar die zo een kleur durft te kiezen.
Ik word heel vrolijk van het feit dat er een type plaatje achterop zit, ik zal de enige wel zijn die nauwelijks verschil kan zien tussen de drie, de vier en de vijf serie.
Waarom willen BMW rijders trouwens nooit weten wat voor wagen ze rijden, is dit terug te voeren naar het feit dat men destijds een 2002 plaatje achterop mindere 02 series schroefde?
Als ik een 518 of 520 zou rijden, liet ik dat typeplaatje er pontificaal achterop zitten.
@desjonnies: Er zal wel enige correlatie zijn met de penislengte van de bestuurders. Als je iets te compenseren hebt ga je natuurlijk niet met 520d op je kofferdeksel rijden, maar laat je het typeplaatje weg in de hoop dat mensen denken dat je een duurdere/luxere/snellere versie rijdt. Een beetje hetzelfde als bij die types die hun auto met “GTI bodykit” of”Volledig AMG uitgevoerd” in de beschrijving op Marktplaats zetten.
@Edge: wellicht dat sommigen een cleane achterklep mooier vinden? Dat dit niet eerder bij je naar boven komt dan de penislengte van de betreffende bestuurders…hmmm.

Bij mij is hij er overigens ook af, de vorige eigenaar heeft dat gedaan. Was overigens een vrouw, dus je theorie gaat hier wel op ;) microscopisch klein.
@desjonnies: ik heb een BMW 116 EDE zonder tyopeplaatjes. Niet omdat ik me schaam voor de 3 cilinder of de eco versie (dat getuigd alleen van gezond verstand). Ik heb geen typyplaatjes omdat BMW de Azubi ergens toen heel het ontwerpteam al naar huis was de plek voor de typeplaatjes heeft laten bepalen. En dat is dus ergens ondefinieerd midden op het kofferdeksel geworden en dat ziet er verschrikkelijk rommelig uit.
Meer kleur is altijd goed voor de fleurigheid op de weg. Slecht voor de restwaarde maar dat is niet mijn probleem. Ik vind het schitterend zo!
Hoeveel zou dat nou kosten, zo’n individual kleur op je BMW?
@max038: €9000,-
@astronaut: kale VW UP dus.. hoop geld zeg voor een kleurtje
Die man had duidelijk wat goed te maken bij zijn vrouw…
John had waarschijnlijk net ontdekt dat ook zijn Staatslot dit jaar weer niks heeft opgeleverd, dus vergeef hem;-)

Anyway, mijn kleur is het ook niet maar ik denk dat niemand deze kleur fout zou vinden op bijvoorbeeld een M4. Deze 7 is even rap en een paar maatjes groter.
Zo hé, dat staat hem lekker. Meer mensen zouden van het standaard wit, zwart of vijftig tinten grijs af moeten stappen en voor zoiets kiezen!
Voor een turquoise kleur vind ik hem nog behoorlijk in de blauwe kant zitten. Mijn smaak is het niet maar het kon erger :p
Op de één of andere manier verliest het z’n status wel wat met deze kleur. Een speelse kleur op een ‘limo’ wil nog wel eens vloeken. Niet dat dit een lelijke kleur is, maar ik zou dit niet zo doen.
@baap: eens. De kleur op zich is niet het probleem; leuk op een Mini of wat anders kleins/sportiefs maar ik vind het geen kleur voor een chique limo. Oogt vreemd genoeg goedkoop…
Geweldige link naar ‘Fijne Nuances’ van Bert Visscher…. Svetlana heeft zich verslikt in de ‘optimel’
De kleur is super, maar vind die nieuwe siebener echt een godslelijk hok. Totaal geen finesse aanwezig in het ontwerp.
Het is niet voor niets een tertiaire kleur he!
de klasse uitstraling is wel een beetje weg door de kleur. Niet dat de kleur lelijk is of iets. Maar de kleur past beter bij een M4. bij zo’n klasse bak hoort een beetje een ingetogen kleurtje bij. dat maakt de auto af na mijn mening.
@kara: juist niet. Deze wgaen krijgt door het exclusieve kleurtje extra klasse. Juist een standaard zwarte of grijze maakt op mij een goedkopere indruk.
Ik had ergens eind jaren 90 een cavello broek in deze kleur. Voor mij genoeg reden om dit toch als fout te zien..
Eerlijk is eerlijk, je hebt wel lef als je hem zo besteld
Daar gaat je restwaarde.
Lijkt wel de intro kleur van de X6M. Ik vind het niks op een 7 serie. De eigenaar blijkbaar wel.
De man in de regenjas zat fout. De kleur was hetzelfde als een jurk van z’n vrouw waar hij mee langs kwam. :)
Schitterende kleur op een 7!
Vind ’t prachtig. Altijd dat stomme vijftig tinten grijs in NL en ’t is al zo grijs buiten.
Aparte kleur maar niet voor een 7-serie
Het is wel weer eens wat anders!
Doet me denken aan opa’s Kever 1302. Die was z’n tijd dus vér vooruit ?
Lekker zeg! Shadowline pakket + iets donkerdere velgen hadden hem af gemaakt voor mij
Erg mooie kleur!
Dit staat zo goed dat een enorme “Foei!” op z’n plaats in. Foei BMW dat jullie op de 5 en 7 serie alleen maar zulke saaie kleuren aanbieden. Waarom 3 kleuren zwart en 3 kleuren grijs maar niet 1 levende kleur als bordeaux rood of bijvoorbeeld dit frisse turqouise? Premium is niet alleen veel optie mogelijkheden aanbieden. Premium is ook veel kleuren aanbieden. En premium is niet alleen kleuren voor begravenisondernemers aan te bieden en de rest van je klanten een poot uit de willen draaien met een “individual” kleur.
Bij autoblog houden ze wel van bonte kleuren, dus ik als reageerder met een zwarte auto in het bezit is een vreemde eend in de bijt.
Nou was Kitt van Michael Knight ook diepzwart, dus eigenlijk uber cool. En Henry Ford leverde type A en T ook alleen in het zwart.
Maar ik vind die 7 in turqoise ook wel lekker tegendraads, in ieder geval zijn mijn slaapkamerwanden ermee geverft. :)
Lig laag in die zeven…

OT: Ik vind het wel wat hebben, maar zou het persoonlijk niet doen
Heel erg vet. Ik vind het echt een spoeglelijke kleur, maar op deze auto staat het echt helemaal niet verkeerd!
Ik juig alle aparte kleuren toe, vind dit niet echt mooi op deze auto, had zelf iets anders gekozen maar vind het wel supper leuk dat de eigenaar (ondanks de restwaarde) gewoon dit keurtje heeft genomen.
Oprecht mooie kleur en heel uniek natuurlijk!
James May zei eens in een van zijn blogs in TG magazine, dat hij het vreselijk vond dat mensen bij aankoop van een nieuwe auto, rekening hielden met de 2e eigenaar. krijg je saaie kleuren krijg je dan. Daarom zou hij het liefst een gele Porsche met blauwe bekleding kopen (of andersom, ik weet het niet meer). m.a.w. schijt aan iedereen en stel een auto samen zoal jij het mooi vindt. De eigenaar van de auto van hierboven is een held!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).