Het vermogen van de AMG Project One is bekend

Auteur: , 27 Reacties

De meest krachtige 1.6 die je ooit in een straatauto hebt gezien.

AMG

Powerrrrr. Een legendarische uitspraak van een niet onbekende ex-presentator van de BBC. Dit krachtige woord past prima bij het vermogen van de toekomstige AMG Project One. Tot nu toe was bekend dat de bolide tussen de 1000 en de 1.100 pk zou gaan krijgen. Het exacte aantal was niet duidelijk, maar daar is nu een antwoord opgekomen.

Als we Automobile Mag mogen geloven krijgt de hypercar van AMG 1.020 pk. Daarvan is 748 pk afkomstig uit de 1.6 Formule 1-motor, de vier elektromotoren zijn gezamenlijk goed voor nog eens 408 pk.

Daarnaast is nu ook bekend geworden dat Mercedes-AMG in Frankfurt het doek zal trekken van de langverwachte hypercar. De Duitse autoshow (IAA) barst in september los.

Over de miljoenen kostende hypercar van AMG is al het één en ander bekend. Klik HIER voor wat leuke feitjes over de Project One en klik DAAR als je benieuwd bent naar het onderhoud van de straatracer.

UPDATE 11-09-2017: de hyerpcar is vandaag officieel onthuld, alle info lees je HIER!27 reacties

748pk uit een 1.6 turbomotor die ook nog eens 50.000km meegaat. Absurd! Ik kan niet wachten tot we het ding te zien krijgen in September. Oh, en Mercedes, doe alsjeblieft ook een rondje Nordschleife.
Kan aan mij liggen maar 408 en 748 bij elkaar Is geen 1020 tochXD?
@kampioentje: inderdaad, car throttle zei ook 1006…
@kampioentje: Je weet inmiddels toch wel dat je die vermogens niet bij elkaar kan optellen? Is vaak genoeg benoemd hier en als ik het me goed herinner is er zelfs een artikel over geschreven. Nee, dat ga ik niet voor je opzoeken ;)
@kampioentje: De koppelkrommes van elektromotor en benzinemotor zijn verschillend/ de pk’s pieken op een ander toerental. De 1020 pk is de gezamenlijke piek van die 2 pieken.
@dare2think: dan alsnog zou het niet moeten kloppen lijkt mij!
Iets wat een maximaal vermogen van 408pk levert kan niet opeens bij een ander toerental meer leveren, want 408pk is het maximum!

Vaak als je beide vermogens bij elkaar op zou tellen, dan kom je (veel) hoger uit dan het gecombineerde maximum vermogen
@ds3thp: 748+408=1156…
@ds3thp: ja en als je beide optelt kom je ook hoger uit, nl 1156…wat is je punt?
@kampioentje: ze leveren het piekvermogen niet op hetzelfde moment. Dus de totale output van de aandrijflijn is niet perse de twee piekvermogens bij elkaar opgeteld.
Blij dat salomondrin een besteld heeft. Krijgen we er goed wat beelden van te zien!!
@logistiek: ik zou pas blij zijn als ik er zelf een in bestelling had staan.
Euh, ik vraag me juist af wat hier nu bijzonder aan is, weet iemand dat? Ik bedoel, de prestaties en zo zullen vast geweldig zijn, maar dit klinkt niet zozeer praktisch. Het is dus een formule auto voor op de weg met al z’n ongemakken. Het lijkt me daarmee een grotere prestatie te noemen dat ze hem roadlegal kunnen maken ipv de echte prestaties, of… Ik mis vast het punt?
@drdre1: ik mis iig jouw punt. Elke (sport)wagen doet consessies aan praktisch gebruiksgemak. Kinderen achterin je lambo, of op wintersport met je koenigsegg zijn ook niet ideaal. Maar in vergelijking met een pure raceauto zijn deze nog redelijk luxe en comfortabel. Deze auto is dus nog minder praktisch, maar nog sneller, het hele doel van de auto dus..
@drdre1:

De afkorting van jouw comment = AMG ..

Meer heeft het idd niet toe te voegen ..
@lincoln: eerder OMG
@drdre1: Dat geld voor elke straatlegale raceauto. Een sportwagen is dan weer praktischer en zo kan ik doorgaan tot een Dacia Logan.
@drdre1: nee inderdaad niks bijzonders.
Ik heb er 4 in me schuur staan.
@drdre1: enige overeenkomst is de krachtbron en dan nog is het een zwaar aangepaste (zullen ze vast niet toegeven). Het is geen formule auto maar gewoon een hypercar. Termen als F1 techniek scoort gewoon goed in de verkoop.
Dik mans denk
Ze moeten ook wel want bijna niemand vindt de huidige F1 configuratie spectaculair met dat sh#t geluid. Op deze manier toch nog even je punt(je) maken. Verspugen typisch Duits.
4 elektromotoren met ‘maar’ zo weinig pk. Waarom dan niet gewoon 1 grote met 510 pk (zie Tesla). Maakt het product in mijn optiek erg ingewikkeld allemaal.
@stfu: stuur je idee nog snel naar [email protected]! Hebben ze vast nog niet over nagedacht…
Jammer dat de 1.6 op de oprit hier maar 112pk levert :(
En het koppel, da’s al helemaal om van te huilen…

Doe mij dit blok maar met “gewoon” 300pk en dan ben ik heel gelukkig… 😁
1.6 met 748pk wtf bugatti met 16.4
@rob5nismo: Bugatti met 8.0. De 16.4 staat voor 16 cilinders en 4 turbo’s :) Dan nog is het pk per liter verhaal iets spectaculairder bij de One dan bij de Chiron.
Dit is eerder een turbinemotor met externe cylinder verbrandingskamers en power take-off. Wie snapt ‘em?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).