Nieuwe generatie Swift met kont is hier

Auteur: , 32 Reacties

Shake that booty.

Dzire

In Europa zijn we dol op hatchbacks. Daar denken ze in de rest van de wereld anders over. India bijvoorbeeld, waar compacte sedans de gewoonste zaak van de wereld zijn. De Suzuki Swift met kont, daar bekend onder de naam Maruti Suzuki Dzire, is in het nieuw gestoken en vandaag werd het doek getrokken van de opgefriste sedan.

Onderhuids leunt de sedan op de techniek van de nieuwe Swift. De derde generatie Dzire heeft de broekriem aangetrokken op het gebied van gewicht in vergelijking met zijn voorganger. De diesel weegt 105 kg minder en de benzine-variant is 85 kg afgeslankt. Verder is de bagageruimte toegenomen van 316 naar 376 liter en is de wielbasis met 20 mm toegenomen. Het model is 40 mm breder wat moet resulteren in meer interieurruimte.

De vernieuwde Dzire is vanaf mei te bestellen in India. Het vorige model werd naast India ook op de Zuid-Afrikaanse- en Zuid-Amerikaanse markt gelanceerd.

Suzuki
Suzuki32 reacties

Kekke bak!
via Android app
@gekketurbo: je bedoelt vast Gekke bak!
@autodrop: ja en ik bedoel liever niet!
Wat ben ik blij dat we hier weinig compacte sedans zien, dit lijkt toch helemaal nergens op
@gilettelubbers: Nee al die saaie Audi’s, BMW’s, Mercedesjes met een saaie grijze, zwarte leasekleur fleuren de boel mooi op wil je zeggen?
@baap: al die saaie leasebakken zijn anders ook in andere kleuren te bestellen. Dat het NL’se wagenpark er doorgaans zo saai uit ziet zegt meer over de chauffeurs denk ik dan.
@jaso013: ohh ja? Download eens een folder van de BMW 5 serie. Die is er echt alleen in saaie kleuren.
@mashell: kan ook basis kleur nemen en wrappen….
@baap: ik heb niks gezegd over saaie kleuren of fleurigheid? Heb het puur over het model.
@gilettelubbers: Het is maar wat je gewend bent.
@gilettelubbers: altijd beter dan welke hatchback dan ook….
De achterkant lijkt mij nogal afgezaagd….
KOOP DAN!!1
@awesome: sloop dan bedoel je hopelijk
Beetje plat kontje!
Get swifty!
Mazda 121 revival!
Damn, wat een lelijkerd!
Ik snap meteen waarom wij dit niet willen hebben.
Moet je het zien als een speelse schrijfwijze van het Engelse “desire”, of is het Turks voor mormel of iets dergelijks?
Heeft wel wat weg van een lada?
@quintenbras: de lada doe je daarmee tekort.
Dat touchscreen past ook lekker in het dadhboard zeg.
Ik woon al 2 jaar in Zuid Afrika en wist niet eens van die DZire. Heb er echt nog nooit ééntje zien rijden hier.

Suzuki hier is ook niet echt een heel populair merk…
Ik zag vanmiddag nog een Skoda Fabia (gen. 2) in sedan-uitvoering op de parkeerplaats staan – ik dacht dat dit de laatste B-segmenter was geweest die (officieel) in Nederland als sedan was geleverd. Het blijven naar ‘onze’ maatstaven toch merkwaardige verschijningen, dit soort kleine sedannetjes.

Ik vind de bovenstaande Suzuki eigenlijk helemaal nog zo slecht niet uit zien; noem het gerust een guilty pleasure in the making. Maar gezien het feit dat de ‘doelgroep’ (55-plussers?) de laatste jaren toch vooral de move heeft gemaakt richting de kleinere MPV’s en compacte cross-overs, zie ik dit als een uitstervend ras in Nederland autoland. Dat geldt trouwens ook voor de sedans uit het C-segment, want ook die moet je met een zaklampje zoeken tegenwoordig.
@rrrobert: juist in het C segment zijn ze met een comeback bezig. Audi heeft redelijk succes met de A3 sedan en alhoewel totaal overprijsd met gruwelijke proporties verkoopt Mercedes nog wel wat CLA’s.
Hoe meer sedans op de weg, hoe beter! Hoe lelijk ze ook zijn.
Nee
Dat zijn best een hoop kilo’s eraf voor zo’n kleine auto. Hebben ze de deuren nu van aluminiumfolie gemaakt ipv koekblikkenstaal? Veiligheid is in die landen toch geen issue.
Tis dat de swift tot nu toe nooit geleverd is als sedan in nl…. heb altijd de hatches gereden door gebrek aan keuze, vind hatchbacks over het algemeen de lelijkste autos die je op de weg kan vinden!
@spykerboy: mkIII wel hoor!
geinige auto

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).