Hetere M-modellen? BMW patenteert ‘CS’

Auteur: , 28 Reacties

Het mist slechts één letter voor die magische Coupe Sport Leichtbau benaming, maar mogelijk worden CS-modellen de power BMW's van vandaag de dag.

CSL

Zo spartaans en iconisch als de M3 CSL zullen de modellen niet worden, maar met de CS-benaming aast BMW op AMG S en RS Performance klanten. De Duitse autofabrikant doet dat nu al met de Competition Package optie. De CS-variant gaat echter nog een stapje verder.

BMW heeft de namen M1 CS tot en met M8 CS geregistreerd bij de Wereldorganisatie voor de Intellectuele Eigendom (internationaal bekend als WIPO). CS-modellen krijgen vermoedelijk onder andere meer vermogen, extra spoilerwerk en andere wielen. Grote kans dat de M2 CS het debuutmodel zal zijn van dit nieuwe label. We weten dat BMW immers werkt aan een gepeperde variant van de sportcoupé en toen viel de CS-benaming ook al.

De registratie toont tevens de eventuele reïncarnatie van de M1 en 8-serie. BMW houdt zelf de lippen stijf op elkaar over deze modelnamen en het patenteren van een naam wil niet automatisch zeggen dat deze gebruikt gaat worden. Toch kun je er wel vanuit gaan dat laatstgenoemde er gewoon gaat komen. De motivatie achter deze gedachte lees je in DIT artikel. (via Autoguide)28 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Dat zou wel erg vet zijn, gwn een reïncarnatie van de M1. Hopelijk met de V10 uit de oude m5!
@petrolhead4life: zal wel een elektrisch speeltje worden. Hopelijk dan wel in de richting van de p1 en de 918
@petrolhead4life: dat zal wel niet, hooguit een V8TT of L6 turbo, icm hybride techniek. Ben wel benieuwd. Overigens is CS vroeger ook al gebruikt, bij de E46 bijvoorbeeld
@petrolhead4life: wat denk je nu zelf?
@petrolhead4life: Die V10 voldoet op dit moment natuurlijk niet meer aan de steeds strenger wordende emissienormen. Tenminste, volgens de ‘tests’ die nu gehouden worden. Meer dan 8 cilinders in massaproductieauto’s gaat echt zeldzaam worden.
Het lijkt me onwaarschijnlijk, maar hopelijk gaan ze dit niet zover uitmelken als de M naam, tegenwoordig zitten er al bijna overal M-badges op.
Daarentegen is het uiteraard wel erg leuk natuurlijk, opgevoerde versies van de snelste versies van een model zijn altijd leuk :P
Zo moeten eerst maar een gepeperde vierwielaangedreven bak maken om de concurrentie weer aan te gaan.
Laat maar komen die CS-uitvoeringen!
CS kan ook staan voor Compact Slow..
via Android app
Zegt overigens nog niet dat elk model die geregistreerd is ook gaat komen natuurlijk. Maar wat maakt dit dan anders dan een GTS bv? Hopelijk met mooiere wielen ipv die gekke oranje dingen.
En toch lees ik de hele tijd CLS.
Wat is zo’n CSL toch p0rn0!
Kan al niet wachten op de i3 M CS gts
Kan al niet wachten op de i3 M CS gts!
CS = Club Sport?
@aikon1694: Nee, CounterStrike, of wacht.. Central Station, of…
@lekkaah: Cock Sucker?
@aikon1694: coupe sports
@aikon1694: Nee CS = Coupé Sport. Die domme fout van jou zie ik vaker!
Coupé Sport
Ik hoop dat de CS-uitvoeringen anders worden dan de GTS-uitvoeringen. De M3 GTS vond ik echt een tegenvaller. De prestaties waren goed, maar niet wereldschokkend. De M4 GTS doet het qua prestaties al een stuk beter, dat is echt een serieus snelle auto. Het ziet er alleen niet zo lekker uit. Hopen dat de CS-uitvoeringen dus andere opsmuk krijgen, maar ik ben er bang voor.
Doe mij de m3 csl die op de foto staat.
Het is toch een favoriet van mij.
Vriend van me is een M4 CS gaan halen in Spanje. Deze wagen kon je enkel daar krijgen en hij heeft hem gekocht in Bilbao. Zijn wagen is reeds aangekomen bij de dealer en wacht nog op de documenten om hem naar België te halen.
@ericc: cool story bro .
Tja, ze moeten iets doen om op te vallen. Met de ///M-badge lukt dat niet meer, want die logo’s krijg je tegenwoordig bij de cornflakes…
Een M3 van de huidige generatie CS noemen, is ook vreemd, aangezien het natuurlijk geen coupe meer is. Maar ja, met overal de ///M opplakken zijn ze de boel toch al aan het verwateren.
JA BRING IT BABY!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).