Hier is de nieuwe Kia Sorento in volle glorie

Auteur: , 24 Reacties

Dat de nieuwe Kia Sorento niet lang meer op zich zou laten wachten, dat was na alle teasers van het merk wel duidelijk. Hier is-ie dan eindelijk.

De Koreanen hielden het nieuwe uiterlijk van de populaire SUV een tijdje geheimzinnig, maar hebben nu de eerste beelden van het uiterlijk vrijgegeven. Ze hebben zich bij het ontwerp gericht op het doorontwikkelen van het huidige model, gecombineerd met invloeden van de Kia Cross GT-concept die in 2013 te zien was op de Chicago Auto Show.

De derde generatie van de Sorento is niet alleen langer geworden, maar ook lager en breder. Dat kan allemaal dankzij de verlengde wielbasis. Kia wil zo nog meer ruimte creëren voor de kids of passagiers op de achterbank. Daarnaast beloven ze meerdere innovaties, die we naar verwachting ook onder de motorkap tegen gaan komen. Ga er namelijk maar vanuit dat er een Sorento Hybrid op de planning staat.

De geheel nieuwe Kia Sorento zal eind augustus in Korea worden tentoongesteld. De Europese première is op donderdag 2 oktober tijdens de Paris Motor Show. Naar verwachting staat de nieuwe Kia Sorento in februari 2015 bij de Nederlandse Kia-dealers.24 reacties

Toen die net uitkwam leek alsof half Nederland er in reed. Tegenwoordig zie je ze nog nauwelijks. Waar zijn al die dingen gebleven vraag ik mij soms wel eens af.
@rolov:

Toen was de wegenbelasting op diesels ook nog niet zo torenhoog als nu.

Ontopic:
Vind het wel een geslaagde auto zo op het eerste gezicht, nu alleen nog afwachten op het interieur.
@rolov:
Ik denk allemaal ingeruild op de Sportage .

Ziet er netjes uit vrij amarikaans maar dat zal de grootste afzetmarkt ook worden
@grasmaaier7: Waar, wij verkochten in 2003/04 en in 2005 ontzettend veel Sorento’s.Levertijden liepen op naar 6-12 maanden.Zeker 70% waren particulier en met een vanaf prijs van 2.4i EX € 24.995,- en €26,495 voor de wat beter uitgeruste EX Custom(kort leverbaar geweest) is dat ook niet gek.Ik heb veel particulieren afscheid zien nemen van die auto(waaronder mijn ouders) de opvolger was nog groter,nog zwaarder en veel,veel duurder.
Zakelijk was het wel een geliefde auto,ondanks ons belastingsysteem.Een verkooptopper als zijn voorganger is het echter nooit geworden,maar mischien omdat ik er op let,ik zie toch geregeld rijden.
@rolov: Die zijn massaal naar het Oostblok verscheept. Best een knappe auto deze nieuwe.
@rolov: Alle eigenaren werden het zat dat de versnellingsbak om de 2 jaar verrot ging. Dus opgerot naar ’t oostblok met die troep:)
@dragspert: Die ouwe van mij heeft er 245.000 km mee gereden.En die rijdt de hele dag alleen maar in de binnenstad.Nooit gezeik mee gehad, dus hou je vooroordeel maar bij je.
@sydney: Ik heb bij Kia gewerkt. Dus weinig vooroordeel aan. Die dingen gingen om de haverklap verrot. Dan heeft die ouwe van jou gewoon geluk:)
nogal trekjes van andere wagens:

de koplampen:

* onderkant de lijn van een jaguar xf,
* de lamp zelf kon ook in een volvo v40 gezeten hebben
* aanhechting met de grille… BMW ….
Ik zag hem vannacht al voorbij komen op andere autosites en de eerste gedachte was; “Hey, die ken ik, dat lijken wel de eerste beelden van de concept Volvo XC60.”
Nu zie ik hem nogmaals en hetzelfde gevoel bekruipt mij, Kia/Hyundai gaan zich dus spiegelen aan Volkswagen, maar leggen gelijk de lat een treedje hoger, bij Volvo, dat zou wel eens het juiste streefpunt kunnen zijn.
http://www.autogaleria.hu/autok/volvo/xc60-concept/volvo_xc60-concept_r6.jpg
http://www.autoblog.nl/gallery/Kia/Sorento_2015/kia-sorento-2015-3.jpg
Natuurlijk zie ik het verschil, maar ik herken ook de lat, die Kia zich ten doel stelt.
@Orichy: wat een naapers bij Volvo he?
@norge: Ik denk zelfs dat ze bij Volvo niet zo vrolijk worden, nu dit gezien te hebben, want de nieuwe XC90 wordt binnenkort onthuld en die zou wel eens overeenkomende trekjes kunnen hebben.
Ik ben benieuwd.

@Smokey: You’re right, ook van de Audi Q7 zit er iets in, maar dat is dan weer niet vreemd, als je die wil beconcureren.
via Android app
@Orichy: maak je geen zorgen, wat er tot nu toe van de XC90 is uitgelekt lijkt in de verste verte niet op deze Koreaan (en breekt ook met Volvo’s huidige familiegezicht)
@Orichy: Mooi gezien, overduidelijk inderdaad. Wat Audi Q7 gelijkenissen zie ik ook nog wel. Maar beter goed gejat dan slecht verzonnen
Hij lijkt verdacht veel op de Jaguar C-X17 maar mijn mening.
@supersim200: bij nader inzien toch totaal niet, de grill zachte er een beetje Jaguar achtig uit.
Gewoon een doorsnee bedrijfswagen.
Gewoon een goed uitziende Kia, zoals altijd!
Hopelij nu meer succes door de aankomende hybridemotor
Van achteren gezien kan je er zo een VW Badge op plakken…

Ben benieuwd of ze het interieur opgeschroefd hebben. Reed laatst een kort weekje in een huur CEED en meine güte, dat is van binnen echt “el cheapo plastic fantastic”. Ook de motor was ruk: Totaal geen Umpf en een toeren en herrie maken dat ding.
Ziet er gewoon prima uit. Kun je niks over zeggen. Zal vast wel weer een verkooptopper worden, behalve in Nederland natuurlijk.
@str8six: gelukkig!
Voorkant is aardig maar van af de 2e deur en de daklijn zeg ik .. Dat kan (veel) beter. Zoals bij o.a. Volvo.. (mooi om te zien op de foto van Orichy) ..
Maar ok. Als de prijs van de KIA rond de 30-35 zit en van de Volvo 40-45 dan weet ik welk product we vaker gaan zien…
Je kan wel zien dat de designbaas bij Audi vandaan komt.
Hij heeft de lijnen uitgezet en nu mogen de rest van de “designers” voor elk “nieuw”model CRTL V CRTL C drukken..
Ja hoor, volgens de “kenners” hier lijkt het weer op alle andere merken …..Het heeft vier wielen en en een motor dus….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).