Autojunk Foto Van De Maand – September 2015

Auteur: , 15 Reacties

We lichten de pareltjes die vorige maand op Autojunk verschenen uit, dit keer in een editie met veel (semi-) klassieke auto's.

Autojunk Foto Van De Maand - September 2015

Deze maand is Lars (Larsyboy1997) ons gastjurylid, nadat hij vorige maand met een prachtige plaat van een BMW M6 Safetycar als beste uit de bus kwam. Met Wouter en Dizono afwezig (druk druk druk) heeft Lars samen met Autoblogger en onderbovengetekende de uitslag bepaald. Met daarin alleen maar (semi-) klassieke auto’s dit keer, grappig genoeg.

Plaats 3: Porsche 944 Turbo
Porsche 944 Turbo
Lars: “Dit vind ik een hele mooie foto! Een leuke auto en een mooie locatie. Tikkeltje aan de lichte kant, maar dat maakt de foto er niet slechter op. De auto staat mooi tussen het hek en wordt niet afgesneden, iets wat best een kunst is om de auto en camera precies goed te positioneren. Daarbij krijg ik door de zon toch wel een wat zomers gevoel. Wat ik ook mooi vind aan deze foto, is dat de auto helemaal wit is. Geen weerkaatsing te zien van de lucht, geen wolken in de auto te zien. Zelfs de schaduw is mooi strak en wordt niet onderbroken door de schaduw van bomen etc. Deze foto kan zo in een Porsche kalender. Mijn nummer 2!” Autoblogger voegt daaraan toe dat hij het ook een mooie plaat vindt, maar dat hij de setting wat afgezaagd vindt. Daar ben ik het mee eens en bovendien had de auto wat mij betreft iets meer geïsoleerd mogen zijn, de foto’s in deze serie zijn mij iets te druk. Neemt niet weg dat hij een plek in de top 3 bezet, gefeliciteerd Zweed!

Plaats 2: Fiat 1100D
Fiat 1100D
Van een heel drukke setting, naar een foto waar een bijna serene rust vanaf straalt. Nathanvillephotography zette een prachtig oud Fiatje 1100D op de foto, en het resultaat mag er zijn. Lars had hem zelfs als winnaar in zijn rijtje: “Wat een schatje haha! Ik heb nog nooit van dit exemplaar gehoord, maar ik vind de foto geslaagd! De scherpte/diepte verhouding is mooi. De focus ligt bij de auto. Overigens is dit echt een prachtlocatie voor een Fiat. De stenen weg, de stenen huisjes, bergen. Dat de lampen van de auto aan staan maakt het al helemaal af. Ik word er vrolijk van als ik naar de foto kijk en dat zegt veel voor iemand die normaal alleen omkijkt naar moderne auto’s. Dit is mijn nummer 1, simpelweg omdat alles klopt aan het plaatje!”

Plaats 1: Toyota Celica
Toyota Celica
En dan de winnaar van deze maand. Het plaatst niet elke maand iets op Autojunk, maar áls hij dat doet haalt hij bijna altijd deze maandelijkse lijst. Dit keer met zijn (voormalige) eigen auto: een heerlijke Toyota Celica TA60 met een bak eighties-swag waar je helemaal blij van wordt. De auto, de locatie, de passerende auto: het is allemaal hate it or love it, en Lars is dan ook alles behalve enthousiast. Autoblogger en ik zijn echter fan. Het is een prachtige, spannende plaat waar je naar kan blijven kijken. Gijs, volgende maand horen we graag weer jouw input bij het kiezen van de beste foto’s van oktober. Bovendien siert jouw Celica komende maand de header van Autojunk.nl, gefelicteerd!15 reacties

#2 vind ik toch echt de mooiere foto..
@dampu020: agreed, en als het dan toch een foto uit de serie van Gijs zou moeten zijn zou ik persoonlijk een andere kiezen.
@dampu020: ik ben het er ook niet mee eens. Dan vind ik dat #3 en #1 mochten wisselen
@jeppie: Haha bedankt! Ook al vind ik gijs toch echt zijn plek verdient hebben!
Ik vind het een top foto! Gefeliciteerd @gijsspierings
Ik vond eerlijk gezegd die foto van de VW Golf het mooist van Zweed.
@jensgib: van gister? Die telt mee voor de maand oktober eh!
@jensgib: Dankje!
Mooie achtergrond bij de Toyota. Het station van Luik leent zich wel voor een fotoshootje :-)
Is het dure station van Luik toch nog ergens goed voor!

Mooie platen, hulde!
Imo:

De Fiat Ik had het mooier gevonden als de Fiat er iets beter op stond.
De 944: Alles klopt eraan.
De Celica: geweldig mooi, heerlijk vintage. T doet een beetje Amerikaans aan, wat een compliment is. Alleen stoor ik me aan de 1e foto uit de reeks die ook de header siert. T doet afbreuk aan de geweldige plaatjes. Ik zou eerder foto 5 gebruikt hebben.

Gefeliciteerd Gijs!
Mooie plaatjes, helemaal eens met de jury.
Heel erg bedankt! Ik ben er erg blij mee! 😊
@zweed: Het is ook gewoon een mooie foto! :D
Prachtplaten!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).