Hier worden de meeste vrachtwagens leeggeroofd

Auteur: , 18 Reacties

Het was een druk jaar.

Hier worden de meeste vrachtwagens leeggeroofd

Truckers, wees op uw hoede. Afgelopen jaar waren de boeven weer hard aan het werk. Landelijk werd de lading van liefst 237 vrachtwagens geroofd. Met name in de buurt van Venlo was het goed raak. Dit blijkt uit cijfers van de politie in de Jaarrapportage Transportcriminaliteit.

Het aantal diefstallen van vorig jaar is lichtelijk gestegen ten opzichte van 2016. Sterker nog, in 2017 (237) werden er slechts 5 vrachtwagens meer beroofd dan in 2016 (232). Dat gezegd hebbende was het laatste kwartaal van 2017 een bijzonder drukke criminele periode. Waar er in het derde kwartaal slechts 35 ladingen werden buitgemaakt, steeg het aantal in de laatste drie maanden met 105 procent naar 69 diefstallen.

De zogenaamde hotspots zijn vooral te vinden in de buurt van de Duitse grens. In de buurt van Venlo ging het geregeld mis. Met name bij de Venlose Heide (21 diefstallen) en op de A67 (54 diefstallen) kwamen er veelvuldig incidenten voor. De snelwegen A2 (43), A73 (34), A16 (31) en A50 (28) vormen de rest van de top 5.

Bij de verzorgingsplaatsen of bedrijventerrein waren het, na van de Venlose Heide, Trade Port West (19), Hazeldonk-Oost (19), Nobis (15) en Meiberg (13)

Voor wat betreft de auto’s was het juist een positiever jaar. Waar er in 2016 nog 106 auto’s gestolen werden, waren het er vorig jaar niet meer dan 95. Opmerkelijk is het feit dat, waar het aantal diefstallen bij de vrachtwagens in het vierde kwartaal juist enorm steeg, de auto’s te maken hadden met een forse daling. Ten opzichte van het derde kwartaal werden er in de laatste drie maanden van 2017 liefst 35 procent minder auto’s gestolen. Roosendaal bezet met 7 autodiefstallen de koppositie, gevolgd door Rotterdam (5), Ridderkerk (4) en Vuren (3).

Overigens moet je vooral doordeweeks je bezittingen in de gaten houden. Uit het rapport van de politie blijkt dat de diefstallen van maandag tot en met vrijdag tussen de 34 en 43 lagen, terwijl er in het weekend niet meer dan 21 diefstallen werden gepleegd.18 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Zo nu een keer niet Brabant de slechtste
Allemaal Audi R8-en op de vrachtwagen en er dan vandoor gaan met een grijze Golf… De wereld is om zeep…
@cossiekiller: Het is wel een echte vr8wagen…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Misschien kunnen die vrachtwagenchauffeurs even bij Bentley aankloppen, voor zo’n zwaarbeveiligd vingerafdruk slot ofzo…
Bij welke Autobloglezer(s) is het afgelopen jaar iets gestolen?
Op de radio : misschien komt het omdat Venlo dicht bij de duitse grens ligt, maar de politie kan dat niet bewijzen.

Ik zou zeggen : geef de politie een landkaart en je zult zien dat Venlo dicht bij de duitse grens ligt.
Daar heb je je bewijs. Case closed!
@Hubert: landkaart is te verouderd. Google maps is moderner. Want zo ontdekken ze meteen nieuwe opsporingstechniek.🤣
@hubert:

“Onderzoekje” tegen aan gooien ..

Anders krijg je alleen maar van dit soort rare speculaties ..
Klinkt positief allemaal ..

Maar er worden jaarlijks rond de 10.000 auto’s gestolen ..
Dat er doordeweeks meer wordt gejat geeft alleen maar aan dat die dieven net mensen zijn. Die willen ook weekend!
Trouwens, vind het nog helemaal niet meevallen!

21 auto’s in het weekend is 10,5 auto per dag.
43 auto’s doordeweeks (laten we even van het ergste uitgaan) is 8,6 auto per dag
@gulli: je beredenering klopt m.i. niet, het rapport heeft het niet over één week maar 34-43 per week diefstallen en in het weekend was er één piek van 21 stuks, soms kan het ook 0 of 1 zijn in het weekend.

Verder:

er klopt naar mijn bescheiden mening helemaal geen ruk van:

quote “Uit het rapport van de politie blijkt dat de diefstallen van maandag tot en met vrijdag tussen de 34 en 43 lagen, terwijl er in het weekend niet meer dan 21 diefstallen werden gepleegd.” Einde quote.

Ma-vr 34-43 diefstallen, dat zijn minimaal 34 x 52 werkweken = 1.768 diefstallen.

Za-zo maximaal 21 stuks, kan dus ook 0 of 1 zijn. Laten we ervan uitgaan dat het gemiddeld 3 per weekend zijn = 3 x 52 weekenden = 156 keer.

Ma-zo dus 1.768 + 156 = 1.924 diefstallen.

Er zijn 297 vrachtauto’s overvallen en 95 auto’s gestolen in 2017. Een totaal van 392 diefstallen.

Hoe verhouden 1.924 diefstallen zich tegen 392 stuks volgens het artikel? Wat zie ik over het hoofd cq hoe is de tekst tot stand gekomen met informatie die wij niet kunnen lezen?
@erik2907: aha, hier staat het rapport https://www.politie.nl/binaries/content/assets/politie/algemeen/publicaties-archief/publicaties-2018/jaarrapportage-trancrim-2017_def.pdf

Wordt alweer een stuk duidelijker op bladzijde 12 van het rapport:

Voorbeeld: in de periode 2013-2017 hebben er 43 diefstallen plaats gevonden op woensdag. Misschien dat @ikschrijfookoverautos de laatste alinea van het artikel nog eens moet overlezen en mogelijk verduidelijken.
@gulli: Daar hebben die arme jongens uiteraard recht op na zo’n lange werkdag.
Het is maar goed dat de gemiddelde crimineel niet weet waar Zuidhorn ligt. Daar staan tijdens een gemiddeld weekend tientallen vrachtwagens met nieuwe auto’s. Allemaal Mercedes, Mazda, en VAG producten. Lekker airbags scoren daar lijkt me.
@lekbak: Dmitri, Wojtek en Olek gaan er binnenkort even langs.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).