Hiermee willen de Russen het luchtruim onveilig maken

Auteur: , 18 Reacties

Maar.. maar.. waar zijn de vleugels?

Hiermee willen de Russen het luchtruim onveilig maken

In Rusland zijn ze niet vies van wat onorthodoxe ideeën. Zo blijkt maar weer, nu het kleine bedrijfje Yagalёt een ontwerp van een vrij normale roadster heeft onthuld. Hoewel de wagen er op het eerste gezicht niet uitspringt alszijnde een revolutionair design, is er wel degelijk meer aan de hand. Met name aan de onderkant, waar volgens de bedenkers hovercraft-achtige techniek schuilt.

Precies, dit is in zekere zin dus een vliegende auto. Tegenwoordig staan we niet meer te kijken van vliegende auto’s, maar het vooralsnog naamloze ontwerp van de Russen onderscheidt zich door de absentie van gigantische opvouwbare vleugels. Doorgaans komen ze immers in die configuratie, maar als we Yagalët mogen geloven pakken zij het anders aan. Hoewel er nog geen specifieke informatie over de techniek zelf duidelijk is, leggen ze hun idee bondig uit:

The flight function will be ensured by hovercraft principles. The folding hovercraft system will install under bottom of the car and will activating by pushing of the button. The system based on hovercraft ships technologies gives to car low flying height. Hovercraft system will allow the Yagalёt sportscar ride on any kind of roads, even water obstacles. For driving the flying roadster does not require a pilot license.

Volgens de Russen zou het systeem met één druk op de knop moeten activeren, waarna er zich aan de onderzijde een soort constructie volgens de principes van een hovercraft ontvouwt. In hoeverre de sportwagen ook daadwerkelijk de lucht in zal gaan, zal nog moeten blijken. Het team plant een introductie van het project voor de lente van 2018 en wil aan het eind van volgend jaar een prototype aan de wereld presenteren.

De roadster zal van een lichtgewicht composiet materiaal worden gemaakt en wordt aangedreven door een hoogst effciënte elektrische motor. Voor het besturen van de roadster zal geen vliegbrevet nodig zijn, zo claimen ze.18 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Die neppe 19 inch imitatie Porsche cup 2 wielen maken het af. Man man man wat een fantasie. Het lijkt Noord Korea wel.
@dutchdriftking: Die foto laat het al zien, een schimmig project, in nevelen gehuld, maakt het voor mij vrij mistig allemaal.
@rijnounsdoor: En wat te denken van die weergaloze beheersing van de Engelse taal.. 😕
Lijkt me knap lastig om bochten te nemen met zo’n hovercraft auto.
Dat wordt een behoorlijk onRustig golfterrein dan..
Hopelijk zijn ze beter in product development dan in Engels.
@amauryg: True that.
Gewoon geen krim geven als je met 100 door de Gulag jaagt.
1995 belde: ze willen hun velgen terug.
Dus geen downforce maar upforce.
Als in een moller of muller? Skycar maar dan de voort/opstuwing intern?
Luchtfietserij…
Met 1 druk op de knop? Wauw! Hi-tech!
Wel leuk idee en komt vast wel vooruit, maar het afremmen is meer een probleem denk ik zonder een dikke fan achterop. Scheelt wel weer bandjes als je geen contact maakt met de grond
Hands up voor iedereen die de engelse tekst met een Russisch accent las
Driftend de bocht door!!
Hebben ze daar in Mother Russia enig idee hoeveel lucht je moet verplaatsen om die auto omhoog te krijgen? Weten ze hoe gigantisch groot die fans moeten zijn (en aansturing) om dat voor elkaar te krijgen? Maar, we gaan het zien.

Voorlopig heb ik het idee dat ze iets teveel zelfgestookte wodka op hebben.
“introductie van het project voor de lente van 2018”
31 maart lijkt me niet haalbaar, waarschijnlijk wordt het net één dagje later….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).