BMW M baas sluit Supra met echte M power niet uit

Auteur: , 17 Reacties

Dikke M coupé, jungeh!

Sup-M

Zoals bekend komt er van de nieuwe BMW Z4 geen coupé. Maar dat maakt niet uit, want feitelijk is die er al. Het ding heet alleen geen BMW, maar Toyota. Met een beetje hulp uit Duitsland, heeft het Japanse merk de legendarische Supra-badge opnieuw tot leven gewekt (rijtest). In Europa heeft de Supra op papier net zoveel vermogen als de Europese Z40 M40i, maar het is inmiddels een publiek geheim dat de B58 in de Toyo er stiekem wat meer power uitgooit. Net als bij de Amerikaanse Z4 M40i, zitten er onder de gewelfde kap waarschijnlijk ongeveer 380 Germaanse Pferde.

Geheel volgens de regel van autoblogs cameraman en tune-held @martijngizmo, zou de Supra echter vast niet slechter worden van zeg, 100 pk extra (circuittest). Een simpele manier om dat te bewerkstelligen zou zijn om de S58 in het vooronder te leggen. De letter ‘S’ in de motorcode zegt echte kenners genoeg: het gaat dan natuurlijk om een ‘echt’ M GmbH blok. In dit geval is het de motor die in de nieuwe X3M en X4M ligt en ook in de nieuwe M3 zal komen te liggen. Maar zou BMW bereid zijn dit juweeltje ook uit te leveren aan een ander merk? Volgens BMW M’s nieuwe honcho Markus Flasch is dat onwaarschijnlijk, maar niet geheel uitgesloten, zo laat hij weten aan Autocar:

We’ve certainly made no offer to supply the engine to Toyota and no request has been made, as far as I know. But it’s an interesting idea, if unlikely for now. It would be a lot for us to give away, you might say. But I’d never say never.

In het voordeel van dit idee spreekt dat Flasch zelf ook een ‘echte kenner’ is. Reeds vóór zijn dienstbetrekking bij BMW reed hij al in een M coupé. De makkelijkste manier om de spirituele opvolger daarvan te creëren is de S58 aan Toyota geven. Fans van Supra’s met ramveel vermogen mogen dus een klein beetje hoop koesteren…17 reacties

Al bij al is 380 pk al een hoop, en dat blok laat zich heel makkelijk tunen. Ik zie het niet snel gebeuren
@breakingpoint: als RBR met Honda een succes haalt in de F1, zie ik het nog zo gebeuren..
Ik vrees een beetje dat we deze mondialisering (als ik het juiste woord kies tenminste?) gewoon gaan moeten worden, net zoals er indertijd Mercedesblokjes in Korea werden gemaakt en er tegenwoordig Mercedessen met Renaulttechniek rondrijden om maar een merkvoorbeeldje te noemen. Waar was de tijd dat je élke auto kon herkennen aan zijn geluid? En ja, zo oud ben ik dus ondertussen al! Zo plots dacht ik aan een ‘Wedden Dat’ -uitzending waar een man een uitdaging wat dit betreft aanging. Zou nu onbestaande zijn!
@Volvo_440_turbo: dat was zo gescript als de pest. Tuurlijk kan het, maar echte autofanaten noemen een Vanquish geen ‘Austin Martin’. Leuk gespreksvoer voor een feestje met autofanaten maar volgens mij is dat doorgestoken kaart.
@720s: juist
@720s: Aston?
@720s: Wel, als jochie kon ik ook bijna alle merken en modellen qua geluid herkennen dus het zou wel kunnen. Dat zaken op televisie nu gescript zijn kan ik wel geloven maar ik kom uit een tijd waar alles nog ‘real’ was, inclusief de wafels uit supermarkt.
@Volvo_440_turbo: was dat niet Wetten das? De Duitse variant waarin een Duitse man die auto’s herkende.
@stephane8200: Wetten dass? Met dubbel ‘s’. Zoals deze autoklopper. Actie vanaf 4.59 met de Autoblog klassieker: https://youtu.be/qnFMTBpTyIs
@stephane8200: Een nederlandstalige aflevering was het, ergens jaren 80? 90? De duitstalige reeks nooit gezien in feite.
@Volvo_440_turbo: OK, die heb ik ook gezien maar deze aflevering kan ik me niet meer herinneren.
@stephane8200: Kan ook een Vlaamse geweest zijn, zit ver weg in mijn geheugen, maar deze uitdaging op zich herinner ik me wel, gewoon even wachten hier tot een forumlezer zich meer details kan herinneren…
@Volvo_440_turbo: die mijnheer herkende ook de Spyker, dus er is nog hoop voor hem.
@kareljansen: het was ver voor het Spykertijdperk hoor ;)
100pk extra is altijd een goed idee.
Daar is ie weer hoor! Shopkoning @jaapiyo hahaha
Gisteravond bij Top Gear, die Supra ziet er gelikt uit, Chris Harris was ook enthousiast, miste alleen de BMW badge, wat dat is het in feite.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).