Hoe een Mercedes A45 AMG zelfs voor € 9500 veel te duur is

Auteur: , 55 Reacties

Af en toe duikt er een dikke sportwagen of andere rappe auto op met een verdacht klein prijskaartje. Meestal zit er dan ergens een deukje of mist er een motorblok. Deze A45 is echter zodanig naar de klote, dat we ons afvragen waarom hij nog bijna 10 mille moet kosten. Weet jij het?

Bluetooth, Boordcomputer, CD-speler, parkeerhulp, elektrische ruit- en stoelbediening, climate control, navigatie, panoramadak… we kunnen nog wel even doorgaan met de opties die deze Mercedes-Benz A45 AMG allemaal heeft. En dat is dan nog los van het 360 pk sterke turbo-blokje in het vooronder.

Daarmee is de A45 AMG zonder twijfel een hot hatch super hatch, al is deze iets té hot geworden. Aan de schade te zien is de brand begonnen in het motorcompartiment en hebben de vlammen zodanig om zich heen geslagen dat de hele auto is afgebrand. Einde verhaal, total loss en de auto verkopen voor de huidige oudijzerprijs.

Mooi niet, Autohandel F.A. Ritterbex heeft de A45 gewoon in de digitale showroom gezet voor een pittige 9500 euro. Meer dan “Beschädigt, Unfallfahrzeug” lezen we niet over de schade, we zien vooral een hele lange lijst met opties, die allemaal in rook zijn opgegaan. Alleen de papieren, die zijn nog netjes, maar zijn die bijna 10 mille waard? Het enige nog bruikbare onderdeel aan deze Benz lijkt immers de heftruck. “VOL EXSTRA” probeert de verkoper nog onderaan zijn advertentie, maar wij kijken nog even verder. Ik vraag me alleen af: waarom denkt de verkoper nog zoveel geld voor dit wrak te krijgen? Mis ik iets?55 reacties

Die remklauw linksvoor ziet er nog wel goed uit
@chrisschilder: en de 45 ook
@chrisschilder: en de velg linksachter
Wat kun je überhaupt nog met zoiets? Ik zie niet één bruikbaar onderdeel. Ik zou zeggen: verkoop het niet aangezien 1 cent nog teveel ervoor is, recycle ’t lekker.
@mercedesclk350: De nummers overzetten op een gejatte A45 en dan exporteren naar het oostblok?
@pleiades: hahahha dat was ook het eerste wat ik dacht…. we denken teveel als criminelen.
@miezemiez: net als de verkoper dus
@pleiades: precies! De foto’s van de papieren zijn niet voor niets bijgevoegd. A45 jatten, nummers overzetten en weer importeren bij het RDW
Ik hoor tegenwoordig dat mensen veel geld uitgeven aan een ratlook.
@bsxc2: dat is mooi dom dan. Ratlook hoeft niet meer dan een paar euro te kosten…
Die sleutel wordt duur betaald. Is het enige dat nog heel is. Hoeveel doet oud ijzer? Geen 10 mille voor 1000kg lijkt me.
@gezondverstand: hooguit dat je voor het ijzer 5 tientjes krijgt
€9500 voor een mercedes-amg sleutel, overal is een markt voor..
@henkhupelschoten: het is de sleutel op de bar die de vrouwen aantrekt ;)
@clarkson: Sexistische opmerking….tis gewoon de grote van de bobbel in je broek…
Ze hebben de komma verkeerd gezet…
Veel geld voor een sleutel waarvan de bijbehorende auto in rook is opgegaan.
Wie weet waar die sleutel is van gemaakt?
Mmmh even verstandig als een zoekertje plaatsen zoals “Euromillions lot te koop” heb je onze de blauwe vrienden zo aan de deur :D

Wat is er goed? Serienummer zonder opsporing verzocht te plaatsen op een zusterwagen naar keuze die gezocht wordt?
Tja… het is niet veel meer. Enigste wat ik kan bedenken is dat het motorblok/turbo en versnellingsbak nog te reviseren en te verkopen is, maar daar is geen foto van te zien.
@venividivici: weinig kans, aangezien de grootste schade voor zit (zie de velgen)
De papieren zijn geld waard. Dat is eigenlijk wat je koopt, de papier, dus eigendomsbewijs.
En je hebt een chassisnummer. Wat je met die 2 dingen gedaan gaat worden is waarschijnlijk niet geheel legaal. Maar het zo verkopen is wel legaal.
@subarufan: precies wat ik ook dacht. Wanneer er ergens op de wereld een a45 verdwijnt, lijkt de afgebrandde a45 uit de dood te zijn herrezen
@subarufan: en wat heb je aan die papieren zonder bijhorende chassis? Niets.
@boomhauwer: het gaat niet om het chassis zelf. Maar om het nummer. Als je niet weet wat voor advertenties dit zijn, zeg dan niks😉
@subarufan: ik snap het wel, legaal is het gewoon niet.
@boomhauwer: nummers van de afgebrandde overzetten op de gestolen auto en de papieren gebruiken van de afgebrandde
De papieren kunnen wel van pas komen als je nog een gestolen exemplaar in je garage hebt staan
@kemi: Als je dan echt lef hebt als autodief jat je gewoon dit wrak en de papieren bij deze autohandelaar. Kleine kans dat firma Ritterbex aangifte voor diefstal gaat doen voor diefstal.
@moveyourmind: dat zou super dom zijn. Je koopt deze auto/papieren juist omdat deze niet als gestolen geregistreerd staan.
@kemi: dat is ook de enige reden voor aanschaf. Dat wrak eindigt gewoon in de schredder. De nummers en papieren eindigen gewoon op een ex gestolen A45 AMG.
Autoblog, maak een special en probeer deze auto voor het symbolische bedrag van 1 euro te kopen.
Iemand die alles al heeft en graag met geld smijt, zou zooets misschien nog wel kopen. Gewoon omdat het kan. Verder kan ik me niemand bedenken die interesse hierin zou hebben.
Is toch gewoon een rat look A45 AMG, helemaal hip tegenwoordig. Of is dit soms de nieuwe hype, burned look
Leuk voor radlook tuning
Oproep aan alle mercedes A45 amg eigenaren. Koop extra stuur slot en wielklem. Want kans dat je uit gejat wordt en omgekat wordt is ineens stukje gegroeid
En dan niet eens een reservesleutel inbegrepen tss.. de afzetters
Wellicht betekent vol “exstra” dat er nog avtomat in de kofferbak ligt. Slechts 1 keer gebruikt, in een westelijk deel van de hoofdstad.

Met dat het type verkoopkantoor is het geen hele grote verassing als er ook nog een trekhaak onder zit.
Waarom zou je dit willen verkopen? Niemand heeft er wat aan.
@bmw1m: Er zijn wel mensen die er wat aan hebben. Vooral als je dingen wilt verduisteren.
Zoals al een paar keer is gezegd, binnenkort is dit gewoon een legale A45 AMG. Die nummers en papieren zijn geld waard, zo blijkt. Waarom denk je anders dat er expliciet een foto van de papieren bijstaat?
Hoe zou de verkoper reageren als je mailt om een high res foto van de papieren?
Dat is wat de Mercedes logos waard zijn… Jullie hebben ook echt nooit iets
Door…
Misschien heeft de sleutel een bepaalde waarde voor de verkoper?
Die AMG was zeker allrisk verzekerd (tegen nieuwwaarde de eerste 3 jaar) en de eerste eigenaar heeft zijn geld gehad. De wagen was dus ondertussen eigendom van de verzekering, die ‘m vervolgens gedumpt heeft bij zo’n handelaar. Raar dat MB/AMG dit wrak niet wilde hebben om de oorzaak te onderzoeken.
@willemseles: Vooral raar dat notebene een verzekeraar deze auto verkoopt. Kost ze aan de andere kant van de streep dus 2x 45 AMG, of ze gaan er van uit dat bij de concurrent een nieuwe a45 wordt geclaimed
@Stijnson:Verzekeraars in Nederland doen er m.i. al heel veel aan om te voorkomen dat dit soort wrakken worden gebruikt voor het omkatten van andere auto’s. Het probleem is hiermee vooral verschoven naar landen waar de regelgeving nog niet zo rigide is doorgevoerd.
10 euro lijkt me een betere prijs…
Ik bied €15
Deze normaal totaal afgeschreven wrakken worden inderdaad alleen duur verkocht vanwege de papieren. Er zijn er veel meer te koop zie schadeautos.nl , deze firma heeft nog een golf staan. Verzekeringsfirma’s zouden er goed aan doen deze uit de handel te nemen. Dat drukt de verzekeringspremies, en diefstallen van mooie exemplaren! Deze illegale praktijken gaan al tientallen jaren zo.
Voor de omkatters geen geld.
Plak er t etiket ‘Kunst’ op en de prijs is weer gerechtvaardigd.
En zo hou je diefstal in stand, dit Zijn gewoon helingspraktijken
Kan je alleen nog aan oud ijzer verkopen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).