Hoe een Nederlander zijn gestolen S-klasse in Afrika vond

Auteur: , 143 Reacties

Je dacht dat in Nederland gestolen auto's vrijwel zonder uitzondering naar Oost-Europa verdwijnen?

Hoe een Nederlander zijn gestolen S-klasse in Afrika vond

Maak daar maar West-Afrika van! Chris Beemer, verhuurder van luxeauto’s, kwam daar op de harde manier achter. Vorig jaar werd een Mercedes S 350 uit de vloot van zijn bedrijf A2B niet teruggebracht. Het track- en tracingsysteem werkte helaas niet en dus leek het erop dat de dikke Benz nooit meer zou worden teruggevonden.

Na anderhalf jaar (de auto werd vorig jaar maart ontvreemd) bleek het systeem weer te werken en wat bleek? De S-klasse stond ergens in West-Afrika geparkeerd. De eigenaar van het bedrijf zoomde via Google Streetview in op de locatie en daar bevond zich een autopoetsbedrijf.

Enkele muisklikken later kwam Beemer terecht op het Instagram-account van dit poetsbedrijf, waar diverse dure auto’s stonden te glimmen. Omdat de verzekering niet wilde uitkeren nam Beemer een privédetective in de arm, opdat de Mercedes veilig naar Nederland zou terugkeren.

De Ghanese politie leek in eerste instantie bereidwillig om mee te werken. De auto werd weggesleept bij het poetsbedrijf. Vervolgens eisten tussenpersonen een bedrag van 11.000 euro om de Mercedes terug naar Nederland te sturen.

Enkele onderhandelingen later werd dat bedrag teruggebracht tot 5.000 euro, maar volgens Beemer was dat nog steeds veel te veel geld. De transportkosten bedroegen 2.500 euro die hij graag uit eigen zak had betaald. Dat daar nog een extra bedrag bovenop kwam, ging in zijn ogen te ver. En dat zijn we roerend met ‘m eens. We hopen dat hij z’n Benz uiteindelijk gewoon netjes terugkrijgt.

Gestolen Mini van Bridget Maasland

De privédetective vond overigens meer interessante auto’s via de genoemde Instagrampagina. Zo stond er een Aston Martin Vanquish die zeer waarschijnlijk aan een cliënt van hem toebehoort. Een andere rechercheur vond vorige maand bovendien de gestolen Mini van Bridget Maasland in de haven van Antwerpen. Het ding stond klaar om de overtocht naar Ghana te maken.

Niet heel verrassend: vooral Range Rovers schijnen enorm populair te zijn in West-Afrika. De dure SUV’s zijn daar nauwelijks verkrijgbaar, maar wél zeer geschikt voor de slechte wegen. Als er al wegen liggen, natuurlijk.

Verschillende partijen doen diepgravend onderzoek naar de “connectie” en hopen deze vorm van grootschalige autodiefstal door georganiseerde bendes in de kiem te smoren. Mocht je binnen afzienbare tijd een dikke auto aanschaffen, zorg dan in elk geval dat er apparatuur in zit waarmee je de auto terug kunt vinden als ‘ie ineens niet meer voor de deur staat. (via: Telegraaf)

Dank voor alle tips!143 reacties

Arme West Afrikanen waar zouden ze dat stelen toch van hebben geleerd ?
@599gto: Van de Noord-Afrikanen?
@viezefreddyw: Nee man van de ”mensen” in Ghana zelf van de fort van Elmina dit heet gewoon handel meer niet dus ik zie het probleem niet .
@viezefreddyw: Noord Afrikanen leuke mensen ik hou van couscous met een Amstel biertje
@viezefreddyw: misschien van Hollanders, die Ghana goudkust noemden?
@laraki: Spullen uit een ander land meenemen naar je eigen land… waar ken ik dat van… Ohja, de VOC mentaliteit waar we zo trots op zijn is helemaal naar Ghana overgewaaid… Proud!!
@deuxmillecinqcentetcinq: Klopt, Johan van Oldebarnevelt was een begenadigd Mercedes dief, keizer van de slotcode noemden ze hem toen al…..
@E34M5Touring: Yep. Niets voor niets is hij samen met zijn broer geëxecuteerd.
@2505: ze hebben in Ghana nu ook onderwijs en de geschiedenis boeken hebben ze goed gelezen! Ze kopiëren die VOC truukjes.
@2505: enig verschil is de jaartelling, die staat bij ons op 2017.. en niet op 1800…
@laraki: toendertijd waren ze dolblij met die kraaltjes en spiegeltjes.
@maotje: Misschien had deze S klasse Swarkofski steentjes als optie. En moesten ze denken aan kraaltjes en spiegeltjes.
@viezefreddyw: nee van de Hollanders. Die schenen vroeger de experts te zijn.
@599gto: en de Oost Europeanen
@hallobanaan: Ik kan het altijd goed vinden met mijn Slavische vrienden ze hebben wel een kwade dronk de kunst is om meer te drinken.
@hallobanaan: Waarschijnlijk is dit de reactie die hij in kiem probeerde te smoren omdat hij waarschijnlijk zelf oost-europeaan is.
@deuxmillecinqcentetcinq: De vrouw van Geert Wilders en Donald Trump zijn wel Oost Europeanen niets mis mee .
@deuxmillecinqcentetcinq: De vrouw van Geert Wilders en Donald Trump zijn wel Oost Europeanen niets mis mee .
@hallobanaan: @deuxmillecinqcentetcinq: De vrouw van Geert Wilders en Donald Trump zijn wel Oost Europeanen niets mis mee .
@599gto: tja als je als het westen de boel koloniseert en vervolgens bij vertrek de boel aan de grootste boeven nalaat dan staat een compleet werelddeel 1-0 achter.
@esprit84: Alles is mooier in een Mercedes vooral in Ghana .
@esprit84:
ja, voor de kolonisatie was afrika 1 groot vredelievend, welvarend continent waar iedereen gelijkwaardig was en de overvloedige rijkdom eerlijk werd gedeeld.


maar waarom gaat het in de ex-kolonieen in azie wel goed?
@super: ligt Afghanistan in Azië ? Of Noord Korea ? Filipijnen dan ? Ja het gaat goed in Azië vooral in India ”super” loopt daar graag rond soms trekt hij ook een baantje door de Ganges rivier met de onvermijdelijke slokjes water die je in krijgt. Volgens ”super” niet schadelijk en gaat het meestal goed maar wij weten wel beter .
@599gto: Volgens mij heeft het Westen Afghanistan of Korea nooit gekoloniseerd dus daar zal het niet aan liggen.
@berlinetta: Misschien zijn de pogingen daartoe niet meegerekend in uw zienswijze maar dat even terzijde, we stellen de vraag gewoon anders misschien ligt het te gevoelig. Kent u mensen die in Korea of Afghanistan vrede hebben gebracht ?
@599gto: Nee, dat wil ik ook niet beweren. En ik zal ook de laatste zijn die zal ontkennen dat wij niets te maken hebben met de ellende in die landen. Vooral het Midden-Oosten hebben wij de afgelopen jaren om zeep geholpen, maar is het daar ooit rustig geweest?
@berlinetta: Een merkwaardige kijk op rechtvaardigheid houdt u er op na omdat het volgens u niet rustig was of is mag men volgens u het nog onrustiger maken dan het al is of de onrust verlengen .
@599gto: Islam is toch vrede? Dus Afghanistan zou een welvarend vredelievend land moeten zijn waar het altijd gezellig is en waar iedereen elke avond met elkander liedjes zingt en danst.
@dragspert: Vredelievend! Geen genocides als die van holocaust.
@599gto:
gaat het verder wel goed met je?
@super:
Heeft het zin om je in deze discussie te mengen ?
Nee.
Het Westen heeft het gedaan, waarom begrijp je dat niet.
Altijd.

Wat we ook doen, ze komen allemaal hier naartoe, omdat de bevolking van de Sub Sahara landen binnen vijftig jaar ver-viervoudigd zal zijn en er een migratie op gang zal komen waar deze kinderspel bij is.
In Marseille en Parijs zijn al heuse Afrikaanse bidonvilles aan het ontstaan.
@desjonnies:
nee heeft geen zin, realiseerde in het begin niet me niet dat ik met iemand te maken had die z’n pilletjes vergeten was te nemen.
@super: Ah u bent ook een bevoegde arts . Mag ik een kopie van uw https://www.bigregister.nl/ dan zal ik zeker u voorgeschreven pillen innemen .
@desjonnies: Die bidonvilles bestonden ook in de jaren 60 . Het was geen goede idee om Libië te vernietigen daar werkten heel veel Afrikanen en Oost- Europeanen nu komen ze hier naar toe. Tot slot daag ik u uit om mij te confronteren met uw leugen dat ik hier ergens het westen ergens de schuld van geef . Ik hou van het westen, oosten, noorden en zuiden je bent nogal opvliegerig heb je ergens last van ?
@desjonnies:
Klopt trouwens wat je zegt over Marseille, ik kwam daar tot voor kort regelmatig en heb nog steeds veel kenissen die daar wonen.
@super: Dank u voor bezorgdheid. Vraagt u dit als mens of als arts ik wacht nog steeds op bewijs van uw big registratie anders neem ik u als arts niet serieus en weiger ik uw medische adviezen .
@super: interessante documentaire voor u: https://youtu.be/QwZ4s8Fsv94
@pomoek: National geographic zijn de grootste verdraaiers van welk stukje geschiedenis dan ook. Sowieso lijkt niemand in staat te zijn het grote verhaal te zien, de sterkste wint altijd en dat zal altijd zo blijven. Op dit moment, de sterkste, de familie die 99 procent van de banken beheerst. Vandaar dat hele Korea gebeuren…
@snel70: hoezo is NG de grootste verdraaier van geschiedenis? De grootste? Daar zullen ze in Noord Korea van opkijken. Misschien kun je dit aantonen met wat feiten? Het verhaal: de sterkste wint en dat zal altijd zo blijven wordt denk ik in de documentaire die jij nu affakelt nu juist onderstreept. Ik denk niet dat dit een onbekend feit is. Elke kleuter die net zijn eerste uurtje op een schoolplein heeft meegemaakt weet dit. Verder hoor ik graag meer over de familie die 99% van de banken beheerst. De mijne is het in ieder geval niet. Samsung is verantwoordelijk voor zo’n 20% van het GDP van ZK. Dat is nog lang geen 99%.
@pomoek: dank voor je reactie, excuus voor de late reactie mijner zijde, echter was ik de laatste twee dagen op het circuit. Vraag eens aan de founder van Facebook of hij de sterkste was in de kleuterschool. Wat NG betreft, volgens hen komt de mens uit afrika. Een kleine tien miljoen jaar geleden, dus dan zal het gedrag daar ook wel vandaan komen. Er zijn ook afdrukken van mocassins gevonden die 225 miljoen jaar oud zijn waar NG nooit iets over gerept heeft. Dat hoeft echter ook niet waar te zijn. Om maar 1 voorbeeld te noemen.
@snel70: NG hoeft natuurlijk niet over alles te berichten. Het is een hoax: http://paleo.cc/paluxy/mantrack.htm
@pomoek: Helaas heb ik het niet over de discutabele Taylor trail, waar overigens de juiste fotoos niet bij staan die het kracht bij zouden kunnen zetten dat het juist geen hoax is. Ik heb het over de vondst van Albert E. Knapp en zijn vondst is niet de enige. Maar goed, mij ging het over NG die de geschiedenis verdraait, en je geeft gelukkig zelf ook al het antwoord, dat NG niet over alles hoeft te berichten. Als men dergelijke standpunten inneemt zoals NG dat doet en vervolgens de helft weg laat….
@pomoek: Samsung? Dat is naar mijn weten geen familie. Rothschild is een familie.
@snel70: is ook een hoax.
@pomoek: als alles een hoax is dan zal alles ook wel ene hoax zijn, inclusief wijzelf
@pomoek: Wellicht iets voor jou- ‘Droegen de goden schoenen’ van William Boy Habraken.
@snel70: ah, je bent aan het trollen.
@pomoek: niet geweten dat je hier van streek raakt
@super: Alsof het in Europa sinds 1650 altijd veilig was en iedereen lief en aardig was. Geen oorlogen en geen criminaliteit…

Ook kan je niet alle problemen van Afrika op de kolonisatie afschuiven. Toch zijn er door de kolonisatie problemen ontstaan die nog steeds voor problemen zorgen Afrika. Neem bijvoorbeeld de grenzen die door de Europeanen met een lineaal zijn getrokken. Totaal niet rekeninghoudend met de culturele grenzen in het gebied. Daarnaast hadden de Fransen en Belgen er een handje van om een etnische minderheid in een gebied voor te trekken. Ook kregen zij bij de dekolonisatie veelal de macht. Je kan er natuurlijk vanuit gaan dat dit voor spanningen ging zorgen als de kolonisten weg gaan. De meerderheid wilt de macht en de minderheid doet alles om zn macht te houden met talloze burgeroorlogen als gevolg.
@esprit84: Ondertussen hebben we alles wat we daar gestolen hebben wel weer teruggegeven in de vorm van miljarden.
@berlinetta: Miljarden problemen, miljarden slachtoffers, wees eens duidelijk geld kan het niet zijn de dag dat Nederland Miljarden euro’s weggeeft wil ik wel meemaken, ik denk persoonlijk dat de vlag halfstok gaat.
@599gto: De hele westerse wereld pompt al decennia lang miljaren in Afrika. Waarom kan het niet goed gaan in die landen daar?
@berlinetta: Bent u woordvoerder van die organisatie die miljarden pompt in Afrika heeft u bewijzen. Geen wapenhandel aub ik ben nogal gevoelig .
@berlinetta:
Ooit geleerd van een Unilever manager, een les voor het leven :

Mensen die niet kunnen, die kunnen we het leren, mensen die niet willen, daar kunnen we niets mee.
@desjonnies: Dat is een hele wijze les. En volgens mij zijn er ook heel wat organisaties en mensen in Afrika actief om die mensen te leren hoe ze kunnen overleven. En dat doen we allemaal omdat onze voorouders er een zooitje van hebben gemaakt daar.
@berlinetta: Je mag geen les geven als je zelf fout bent Unilever is niet een mooi schoolvoorbeeld van hoe het wel moet . Ik sla deze les over
@599gto: Misschien moet je een lesje relativeren niet overslaan. Zou je goed doen.
@berlinetta: Alleen als het me uitkomt zoals u dat zo hardnekkig doet.
@berlinetta:
Klik even op dit linkje, dan zie je die trol 599gto in actie, op dumpert ofzo. Gewoon niet op reageren, Gütmensch op steroïden.
http://www.dumpert.nl/mediabase/7220553/6608e368/linksmeisje_is_heel_erg_boos_tijdens_solidariteitsmars.html
@desjonnies:
verwende kinderen allemaal, paar jaartjes vreemdelingenlegioen zou ze goed doen denk ik.
@super:
één reisje met een Delmas Ro-Ro naar West Africa.
Weet je gelijk wat discriminatie werkelijk inhoudt.
Tot in je tenen.
Helaas varen ze er niet meer op.
https://www.meretmarine.com/objets/26656.jpg
@desjonnies:
ja, ik geloof dat dat vroeger een oplossing was voor kinderen die niet wilden deugen (in de oude zin des woords); stuur ze maar naar zee. Maar helaas heeft onze hedendaagse maatschappij 100% aandacht voor “vrijheid” en 0% aandacht voor verantwoordelijkheid, dan wordt het een zootje idd.
@desjonnies: Nee inderdaad. Heb intussen wel in de gaten dat we hier met een ontzettende trol hebben te maken. Er is hier op AB maar plaats voor één trol en dat is lincoln. Die heeft tenminste nog wat zinnigs te melden.
@desjonnies: het is gutmensch en niet gütmensch. Dan kun je het in het vervolg goed spellen. Je gebruikt het woord immers zo graag.
@pomoek:
bedankt gütmensch
@desjonnies: anytime tovaritsj!
@desjonnies: Wat dat hypocriete tuig per jaar kost wil ik niet eens weten, die gasten hebben nog nooit een cent inkomstenbelasting betaald, maar hebben de grootste bek (of niet J. Klaver)
@desjonnies: Dacht Unilever manager dat ook over de theeplantages in India waar mensen zijn vergiftigd met hun pesticides ? Is de manager ook de Planta-affaire vergeten om maar wat te noemen.
@berlinetta: ook voor u: interessante documantaire: https://youtu.be/QwZ4s8Fsv94
@599gto: Als je vindt dat “we” allemaal zo slecht bezig zijn, verspil dan niet je kostbare tijd op een blog, pin al je geld, koop een ticket naar Afrika en ga helpen
@lekkaah: Je trekt conclusie’s uit het niets ben je een waarzegger ? Je doet verschrikkelijk slecht als waarzegger. Mag ik jou ook een advies geven? Zoek een andere baan.
@599gto: Lol, en ga jij maar lekker door met de boze blanke man de schuld geven van alle ellende in de wereld.. Waaronder strontwater in een rivier in India.. goed bezig man..
@lekkaah: Boze blanke man ga je nu beweren dat ik niet blank kan zijn en boos ? De Ganges is heilig alleen zou ik er niet in zwemmen uit respect.
@599gto: goed verhaal
@599gto:
Welvaart is iets dat over de wereld heen en weer verschuift. Vroeger waren het de Maya’s, de Azteken, de Assyriërs, de Egyptenaren, de Romeinen, de Grieken, de Chinezen en de Mongolen. En steeds waren andere delen van de wereld daar de dupe van. Steeds werd zo’n overheersing langzaam afgebroken en krabbelden de slachtoffers weer op. Meest recente voorbeeld is China. Helemaal kapot gemaakt door de Japanners, en niet alleen tijdens WOII. Maar nu is China het rode gevaar. Zij kunnen wel van nog geen potscherf te hebben om hun zweren te krabben binnen 50 jaar dé wereldmacht worden waar iedereen bang voor is.
In Afrika zouden ze nu nog op trommels slaan als wij ze niet al 50 jaar aan het infuus hadden gehouden om onze ‘boete’ te doen voor een leegroof van 300 jaar geleden.
@original_arnoud: Die laatste zin vat mijn hele betoog samen.
@599gto: Ze hebben die S-klasse nodig om comfortabel naar hun LOI opleiding te rijden in Tanger. Als je bent geslaagd krijg je eerst nog een praktijk periode van 4 weken in Europa! Mocht je iets moois mee terug brengen maak je direct kans op een goede baan bij de Ghanese politie!
@fmgarcia: Tanger is niet in Ghana maar daar rijden ook veel vervoersmiddelen die zijn verhandeld bedoel je dat ?
@599gto: Ja dat ook! En zonder al te discriminerend te zijn, Tanger ligt wel in het land waar imo de grootste beroepscriminelen van Nederland vandaan komen. Vandaar de LOI verwijzing.
@fmgarcia: Heeft u wetenschappelijk bewijs voor uw bewering? Je begrijpt hopelijk wel dat iedereen dit zomaar kan beweren .
@599gto:
alsjeblieft: “Personen met een Marokkaanse of Antilliaanse achtergrond zijn zes keer vaker verdacht dan personen met een Nederlandse achtergrond”

brong: https://www.cbs.nl/nl-nl/achtergrond/2016/47/criminaliteit
@super: We hadden het over Tanger beste man maar die waar u nu mee komt cijfers zijn al bewezen achterhaald .
@599gto: moet zijn : We hadden het over Tanger beste man maar die cijfers waar u nu mee komt zijn al bewezen achterhaald. *schaamrood ik ga uitloggen en even chillen
@599gto:
ja, ga maar even lekker chillen, lijkt me goed voor je.
@super: Het is voor iedereen goed waar is big registratie ?
@599gto:
ok, bewezen door wie dan? Je begrijpt dat iedereen dat zomaar kan beweren.
@super: Ach, de cijfers liegen er niet om. De politie heeft er ook het meest mee te maken…raar hé.
@super: Je begint het te begrijpen maar ik heb de wetenschappelijke cijfers, hopelijk is je Engels goed. https://link.springer.com/article/10.1007/s00148-015-0543-2
@599gto: van Europeanen die Afrika leeg hebben geplunderd?
@thesis: Nee dat heet handel.
@599gto: Klopt. Dezelfde handel die we dreven met Indonesië. Jij geeft mij een kilo goud, ik geef jou een kogel door je kop.
@thesis: Zoals ik hierboven al aangeef: alles wat wij hebben gestolen, is ondertussen al ruimschoots gecompenseerd. Nu is het nog zaak dat die landen worden geleid door personen die weten om te gaan met de macht die ze toevertrouwd krijgen van het volk.
@berlinetta: Gecompenseerd met jouw reactie’s op autoblog geweldig geloof je dit echt ?
@599gto: Ik compenseer helemaal niks met mijn reacties op AB dus waar je dat nou weer vandaan haalt? Maar goed als je zelf niks zinnigs te melden hebt dan ga ik ook niet meer in discussie met jou.
@berlinetta: gecompenseerd, hoe? Met geld? En de sociale en culturele gevolgen? Heb je die ook even gecompenseerd? Lees er wat boeken over zou ik zeggen. (bijvoorbeeld: How Europe underdeveloped Africa, Walter Rodney)
@thesis: Ik heb het niet over de sociale en culturele gevolgen. Dat haal jij er zelf bij. Ik heb het enkel over de goederen die wij daar hebben gestolen. Gezien al het geld dat wij naar Afrika sturen moet dat ondertussen wel gecompenseerd zijn ja.

Alle andere ellende die daar momenteel speelt, is nog altijd niet opgelost. Dat beweer ik ook helemaal niet. Al die ellende heeft ook kunnen staan doordat wij het daar als een puinzooi hebben achter gelaten en ik ben ook van mening dat we het verplicht zijn om dat op te lossen.
@berlinetta: Dat is mijn punt. Een economie draait niet alleen met geld maar ook door sociaaleconomische factoren.
@thesis: Ja daar ben ik het ook met je eens. Maar ik had het alleen over de goederen die we daar hebben gestolen. De waarde daarvan hebben we wel terug betaald. De sociaal-culturele schade die we die landen hebben aangedaan, is nog altijd niet opgelost.

Overigens haal je wel een interessant boek aan, maar vergeet niet dat dat boek ook alweer zo’n 45 jaar oud is. Niet meer echt actueel.
@thesis: Dat is een slechte deal hou het goud maar en de kogel, ik kijk wel verder .
@thesis: En er is nog genoeg, ze doen er alleen geen reet mee
@lekkaah: Dat zeggen de ramkrakers ook over Audi’s, banken, en pinautomaten.
@thesis: Ik zou zelf wel even op willen merken dat niet de gewone europeanen dat gedaan hebben, maar de adel destijds. En wat ze er aan verdiend hebben in hun eigen zak gestoken hebben. Is niet onder de gewone burger verdeeld, zo hebben de Oranjes hun fortuin verdiend waar wij nog eens een toelage aan geven. En dan vergelijken dat ze dat dan maar ook bij ons zouden moeten doen? Iemand die hard voor zijn auto gespaard heeft? Diverse verzekeringen huren ook onderzoekers in om in west afrika te zoeken naar gestolen autos uit Nederland. Dit via het VIN onder de voorruit. En dan is t meestal de locale politie wat nieuwe computers of iets dergelijks geven en dan helpen ze een beetje mee. Heb dit van iemand die zelf dat werk gedaan heeft toen hij voor Interseco werkte, dat is een bedrijfsrecherche die diensten aanbiedt. Zo krijgt de verzekeraar vaak wel veel weer terug.
@599gto: van de koloniale bezitters he:)
Wat een verhaal. Hoop dat het allemaal goed komt! Dat een verzekeraar niet wil betalen is echt van de zotte natuurlijk. Schade door eigen schuld tijdens het parkeren in Wijchen bijvoorbeeld geen probleem. Maar dat je auto door een stel lelijke bavianen wordt achtergehouden en je die dan ook nog eens 11k moet betalen is te gek voor woorden.
@fmgarcia: Bavianen ?! Kunnen die nu ook al rijden ? Dan is Ghana echt ontwikkeld vergeleken met een westers dierenpark . Straks ga je mij nog wijsmaken dat jij ook een primaat bent dit kan internetten …..Dat zou zou pas echt een vooruitgang zijn.
@599gto: * die kan internetten (voordat ik de taalnazi’s over me heen krijg)
@599gto: In zekere zin zijn we dat ook. Ik schreef dit in halve woedende toestand! Als je iets van iemand in goed vertrouwen leent/huurt in dit geval. Dan ben je imo niet meer dan een gewetenloos primaat. Dit soort acties haal je enkel uit als je echt geen toekomst hebt of daar uberhaupt over na denkt.
@fmgarcia: Gij zult niet stelen is nog ouder dan de bijbel zelf het schijnt lucratief te zijn op korte termijn .
@599gto: Plus apen zijn in de ruimte geweest. Lijkt mij dat een beetje autobloggen dan niet zo lastig is.
@fmgarcia: Ja tegen hun wil dat is niet heel netjes stel je eens voor dat ze u gedwongen in zo’n raket vastsnoeren. .
@599gto: Hahaha nee dat niet. Maar er lopen genoeg doorgeëvolueerde rond waarbij ze dat moeten doen!
Dhr Beemer die Mercedessen verhuurt…
@babybenz: Ik moest het ook even twee keer lezen, heel verwarrend.
nu ben ik toch wel erg benieuwd naar de instagram pagina van dit bedrijf…
Landrovers stelen Land Rovers ..
Tja, wat een opkomende economie wel niet doet…
@dutchdriftking: Handel net als de VOC, WIC, Curacao, Suriname, Zuid Afrika, Indonesië, Amerika, etc etc.
Mooie verdienmodel altijd prijs
Hadden ze Bridget Maasland niet mee kunnen sturen naar Ghana. Waren we daar ook vanaf. Bla bla Mevrouw.
@thomasthomas: blijf van onze Bridget af : Toen men de communisten arresteerden, heb ik gezwegen;
ik was immers geen communist.
Toen ze de sociaaldemocraten gevangenzetten, heb ik gezwegen;
ik was immers geen sociaaldemocraat.
Toen ze de vakbondsleden kwamen halen, heb ik niet geprotesteerd;
ik was immers geen vakbondslid.
Toen ze de Joden opsloten, heb ik niet geprotesteerd;
ik was immers geen Jood.
Toen ze mij kwamen halen
was er niemand meer, die nog protesteren kon.
@599gto: zeg dan nix
@thomasthomas: @599gto: is een persoon die wij moeten tolereren en accepteren, wij leven in 2017. Net als transgenders, maar dan anders. @599gto is geboren als lid van een foute ras, dus spreek hem niet aan met blank, maar ook niet als getint
Dus ook rasloze wc’s op schiphol voor personen als deze #kickoutrassen
@lekkaah: Ga je de rassen kant op ? Wat mij betreft is maar een ras en dat is namelijk het menselijke ras .
De route naar Ghana is zeker niet nieuw.

https://www.politie.nl/binaries/content/assets/politie/algemeen/nationaal-dreigingsbeeld-2012/ndb-georganiseerde-autodiefstallen.pdf
https://www.politie.nl/binaries/content/assets/politie/algemeen/nationaal-dreigingsbeeld-2012/ndb-georganiseerde-autodiefstallen.pdf
@rutgerk: https://nl.wikipedia.org/wiki/Trans-Atlantische_driehoekshandel

De politie is mijn ”vriend” niet ze geven teveel onterechte boetes en laten veel aangiftes in hun la liggen .
@599gto: Ga lekker huilen bij de overheid. Die zorgt met hun bezuinigingen en te kort aan personeel bij de politie dat veel zaken langer blijven liggen of helemaal niet in behandeling worden genomen.
Waar halen jullie het vandaan dat Range Rovers nauwelijks verkrijgbaar zijn in West-Afrika? Ik werk reeds enkele jaren in West-Afrika… je kan hier ook gewoon bij de dealer langs gaan hoor.
@tocae: In Londen lopen best wel heel veel rijke west Afrikanen rond die niet wakker liggen van een miljoen meer of minder .
Misschien dat ik het verhaal niet helemaal goed interpreteer, maar ik ga er gemakshalve vanuit dat de auto verzekerd was tegen diefstal. De beste man gaat later zelf aan de gang om de wagen alsnog terug te halen en wil de kosten eventueel zelf betalen, waarom schakelt hij de verzekering hier niet bij in? Ik neem aan dat zij de waarde van de auto, zeg pakweg € 75.000,- niet met liefde en plezier betaald hebben en dus best wel moeite willen doen om een deel zo terug te kunnen verdienen.
Alle ellende v/d wereld sinds het begin v/d beschaving zo’n 10000 jaar geleden, komt uit Afrika, tot op de dag van vandaag en ongetwijfeld verder. Heeft iets te maken met opdringen van Religie+systeem geloof ik. Lees de geschiedenis er maar op na. Kolonisatie is simpelweg gekopieerd uit Afrika en het Midden Oosten, waar ook de slavenhandel is uitgevonden sinds het begin v/d zgn. beschaving.
@sracert: niet zo gek ook. Homo sapiens komt uit Afrika.
@pomoek: Gelukkig verbetert de natuur zichzelf.. :) Evolutie
Zo zie je maar range rovers worden gewoon nog gebuikt om mee te offroaden. Het gaat misschien niet op de officiële manier, maar ze doen het wel!
Wat kan ik me hier verschrikkelijk irriteren aan bepaalde reacties. Jammer dat de redactie van autoblog het af en toe zo uit de hand laat lopen. Het gaat hier over auto’s maar autoblog lijkt steeds meer een uitlaatklep te worden om onderbuikgevoelens te ventileren. Komop mensen we houden allemaal van auto’s ongeacht kleur, afkomst, religie of wat dan ook. Heb gewoon respect voor elkaar!!
@750i: Zoveel mensen met dezelfde onderbuikgevoelens die dit op een blog ventileren waar de strekking auto’s behoren te zijn.

Apart ja…

Denk nu eens de andere kant op.
Zou het dan tóch diep zitten en misschien zelfs wel een kern van waarheid bevatten?
Welnee!

Verdiep je in zaken en denk twee kanten op voordat je het over respect gaat hebben en gaat verkondigen wat censuur benodigd ja of nee.
@dragspert: Je ziet het ……laten we maar zeggen geen benzine door de ….
Handen afhakken van de boefjes
Dit gebeurt ook met Premium auto’s die in Duitsland worden gestolen, die worden alleen naar Tajikistan verscheept ipv Ghana. Daar worden ze voor spotprijzen verkocht. Was een documentaire te zien op ZDF, de auto’s hadden zelfs de Duitse milieustickers nog op de vooruit zitten.
Ik hoop dat ze mijn dikke polo ook ooit nog eens vinden…
Wel slim. Allang geld geincasseerd van de verzekeraar en toch de auto terug proberen te krijgen.
Wat wen verschrikkelijk volk is het toch. Weg ermee. Wat ik niet begrijp… bij iedere auto die naar Afrika gaat gaan toch de alarmbellen af? Niet dus…. zowel in NL als in BE amateur politie
Allemaal de schuld van Finland

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).