Privédetective vindt zes gestolen klassiekers in loods

Auteur: , 25 Reacties

Je kúnt natuurlijk ook de politie bellen als je dure oldtimer uit de stalling wordt gejat...

Privédetective vindt zes gestolen klassiekers in loods

Oud-agent John Vullers heeft enkele eigenaren van kostbare klassiekers heel gelukkig gemaakt. Vullers is inmiddels werkzaam als privédetective en in die hoedanigheid werd hij door enkele gedupeerde eigenaren van Jaguars E-Type ingeschakeld.

Met behulp van camerabeelden kwam Vullers erachter dat één van de Jaguars met een sleepkabel naar een garagebox te Amsterdam werd gesleept. De detective wilde ter plekke rustig rondsnuffelen, maar enkele figuren met klauwhamers zorgden ervoor dat hij het hazenpad koos.

Later blijkt dat deze groep een Ferrari 360 aanbiedt op Mobile.de. Vullers stuurt iemand die zogenaamd geïnteresseerd is op de Ferrari af en waarempel: de nep-koper krijgt ook nog twee E-Types aangeboden. Helaas stuurde de verkoper ook een stand-in, maar het spoor was in elk geval gevonden.

Omdat de politie het te druk heeft met andere dingen wil Vullers het zelf oplossen. Met behulp van een GPS-apparaatje weet hij de bende te traceren, ze blijken huis te houden in een loods te Kootwijkerbroek. In de ruimte staan meerdere klassiekers en de politie heeft nu wél tijd om een handje te helpen. Uiteindelijk worden een Jaguar, een 911, een Thunderbird, een Pontiac, een Chevy Caprice en een Mercedes in beslag genomen. (via: Telegraaf)

Dank aan Bas voor het tippen!25 reacties

Daar zal de eigenaar blij mee zijn. Ik vraag me dan alleen af of het bewijs niet onrechtmatig verkregen is. Een strafrechtdeskundige die daar iets meer van weet?
@berlinetta: zolang je niet hackt is er weinig aan de hand. Als je niet als gewone burger aan dezelfde informatie kon komen is het soms niet eerlijk verkregen bewijs. Zolang het aangegeven was dat de camera er hing is dat ding ook legaal.
@berlinetta:
Nee, dat is het niet. Je kunt onderscheid maken tussen de opsporingsinstanties – die het niet geheel verbazend hebben laten afweten – en de burgers zoals jij en ik die informatie verzamelen. Bij die laatste categorie loop je niet zo sn el tegen onrechtmatig verkregen bewijs aan.

Bijv. Als ik vraag of jij een E type voor mij kan hosselen, dan doe ik mogelijk aan uitlokking. De informatie die ik krijg wordt niet terzijde geschoven in ernstrafzaak. Doet de politie dit, dan etc.

Zelfs met zaken als cautie etc maar dat voert te ver hier.
@911targa: Helder.
@911targa: al valt dat tegenwoordig reuze mee. Voorheen leverde dit voor de politie, en daarbij het OM meer problemen op. Dat is nu minder.

Om er verder op in te gaan. Wanneer de verkopers aangehouden worden is het natuurlijk ook de vraag wat er bewezen kan worden. Diefstal is lastig gezien de wegneemhandeling bewezen moet worden. Dus je zult in de helingsvarianten moeten kijken.
@berlinetta: “privédetectives” of “particulier onderzoekers”(c.q. particulier rechercheurs) zoals de officiële benaming luidt, vallen onder de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus. Om in deze branche (POB) actief te mogen zijn, moet je een verplichte opleiding gevolgd hebben én in het bezit zijn van POB-vergunning.
Bij het ontbreken van een vergunning kunnen er inderdaad mogelijk problemen ontstaan m.b.t. de toelaatbaarheid van het bewijs, maar dat is enkel indien er op de grens van de wettelijke kaders (volgssystemen, observaties, etc.) gewerkt wordt. Lijkt me dat deze oud-agent die zaakjes wel op orde had.

Getekend,
Een Particulier Rechercheur. ;)
EDIT: hij werkt voor/samen met Ben Zuidema, dus met die vergunning etc. zit het wel snor. Laatstgenoemde is geen onbekende in dit vak en heeft zich in dit soort zaken gespecialiseerd.
Wauw! Dat is nog eens goed opsporingswerk, uiteraard wel sneu dat daar een detective bij moet worden betrokken en de politie druk druk druk is.. Chapeau Vullers!
@jerone: Tja vaak zo. Toen er bij mijn stageplaats meerder fietsen waren gestolen kon de politie ook geen tijd vrijmaken. Toen mijn vader die via marktplaats had teruggevonden, hadden ze ook geen tijd om te kijken.
Dus zouden we er zelf op af gaan. En tadaaa opeens was er tijd en werden er 5 mensen opgepakt en konden we langskomen om aangifte te doen.
Gevonden in een loods… op het platteland.
Ja man dus als je waggi gechopt wordt… Who you gonna call?? John Vullers of de Staatskasvullers? Juist! Ok dan.
@e36thuglife:

Omdat staatskasplunderaars niet op vullers rijmt dan zeker dan ..
Dat van die Jaguar slepen, hebben we hier daarover niet eerder al een artikeltje gelezen? Het komt mij nogal bekend voor in elk geval.
@jack_abarth:

Bingo!!

https://www.autoblog.nl/nieuws/dieven-jatten-e-type-met-sleepkabel-in-adam-noord-video-91255
@jack_abarth: Ja ik zat ook al aan dat ding te denken! Dat vind ik nou echt een fraaie E-type. Blij toe dat hij (waarschijnlijk) weer terecht is.
Barnfind op zijn NLs ..
Kijk dit zijn pas echte wagens.
In Kootwijkerbroek, off all places
Het werkt gewoon, één nationale politie.
Ik word hier best wel een beetje verdrietig van. En dat heeft niks met de auto’s te maken…
@lekbak:
what’s new?
Sinds een diender me twintig jaar geleden vertelde ‘dat ik dan niet zo’n dure autoradio had moeten kopen’
wist ik eigenlijk al hoe laat het was : Te laat.
@desjonnies: 20 jaar geleden zat ik nog onwetend op de basisschool…

Daarbij is dat geen reden om het dan maar te accepteren, of om niks beters te wensen. Ik blijf er verdrietig van worden.
@lekbak: ik ben ook teleurgesteld, makkers gepakt, loods leeghaald en we hadden de huur voor juli al betaald…
@mashell: kennen wij elkaar dan?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).