Hoe gaat Rijkswaterstaat ons bedanken? #NSS2014

Auteur: , 25 Reacties

Ladies and gentlemen: we did it! We hebben massaal gehoor gegeven aan de oproepen van Rijkswaterstaat om vooral de auto niet te gebruiken in de Randstad, tijdens de NSS. Nu is het aan Rijkswaterstaat om ons op passende wijze te bedanken!

Ok

We werkten thuis, pakten een trein of werden door de baas met onbetaald verlof gestuurd hebben een dagje vrij genomen. Met succes, want we hadden veel minder file dan normaal. Waar er normaal gesproken op een maandagochtend gemiddeld ongeveer 150 kilometer file op de snelwegen staat, was dat gisteren 124 kilometer. Op dinsdagochtend is 130 kilometer file gebruikelijk, nu stond er slechts 75 kilometer, waarvan het meeste ook nog eens buiten de spits. De dinsdagavondspits verliep normaal.

Schijnbaar helpt de bangmakerij dus echt: als er maar hard genoeg giga inferno überspits des doods wordt geroepen dan blijven we thuis. De grap is dat we de rest van de tijd gewoon lekker aansluiten in de file maar dat terzijde. We hebben een aantal mogelijkheden voor de heren en dames van Rijkswaterstaat op een rijtje gezet waarop ze ons op passende wijze kunnen bedanken.

1. Een week lang de trajectcontroles uit
Voor wat hoort wat, we willen na stilstaan ook even door kunnen trappelen. In ieder geval dan diegene die nog aanstaan, ok?

2. Gratis koffie
Morgen staan we gewoon weer vast met z’n allen, als die gele pickups zich nu een keer nuttig maken en zorgen dat ze flink wat koffie voor ons klaar hebben? Is ook meteen verbroedering enzo, begrip voor elkaar, mooi. Stroopwafeltje erbij. Gevulde koek? Lekker hoor.

3. Gratis strooizout voor iedereen!
Hebben we toch een overschot van na die laffe lente van de afgelopen maanden die officieel voor winter had moeten doorgaan.

4. Geen flitsers
Wij hadden ook niets te doen maandag en dinsdag maar heb je ons met onze radar en camera onder een viaduct verscholen zien flitsen toen The Beast voorbij kwam blazen? Precies, je kan dus ook nuttige dingen doen als je je verveelt en je maakt de hardwerkende Nederlander er ook blij mee. Daar komt bij dat al ons geld al op is gegaan aan de belastingcenten voor die Nuclear Security Summit, verdulleme.

5. Geen accijns voor een week
Hebben we meteen weer genoeg gespaard om een jaar lang te tanken. Kost ook minder dan die hele NSS bij elkaar, mooi man.

We zullen zien of onze ideeën het halen, maar wellicht hebben jullie ook nog goede aanvullingen voor bovenstaande lijst. Met de zeer rustige spits van de afgelopen dagen is er trouwens een risico dat iedereen zijn afspraken naar later deze week heeft verzet en de wegen morgen volledig dichtslibben. Wat denken jullie, krijgen we morgen meer files dan normaal of zal het wel meevallen?

UPDATE 26-05: Rijkswaterstaat laat weten: ”De A5, A4, A44, N44, N14 en N440 (stadinwaarts) zijn sinds 3.45 uur vannacht weer beschikbaar voor het verkeer.” Dit is een uur eerder dan gepland.



25 reacties

#dream on
Voorlopig probeert de politie wanhopig het misgelopen vaste extra inkomen in te lopen…. ja ja er werd weer druk geflitst vandaag. Zie hier het antwoord op uw vraag.
In mijn optiek moeten we dit niet aan Rijkswaterstaat vragen, maar aan Mark Rutte.
Wij hij en zijn matties moesten zo nodig een feestje houden in Den Haag.
@Donder: Wij = Want
@Donder: idd RWS is enkel wegbeheerder. 4 van de 5 zaken gaan ze niet over. Kies maar welke wel.
Door succes een voortzetting van de afsperringen denk ik eerder.
Schijnbaar betekent overigens niet hetzelfde als blijkbaar.
@k-man: En wat een paard schijt en een man zeikt kun je niet in een emmer stoppen
Klinkt allemaal te mooi om waar te zijn.
Stuur een sloot lekkere strippers mee met die RWS gasten. Zet ze achterop de pick up naast de file, ff die paal omhoog, neonbord op ‘extra flashy’, gele flitsers aan. Showtje!!!

Overigens geef ik deze optie net zo veel kans van slagen als bovenstaande….
@E34M5Touring:

……ff die paal omhoog……

We hoeven niet alles te weten haha.
Ik gok op een accijnsverhoging, al die gemiste inkomsten moeten natuurlijk wel binnen geharkt worden.
2 dagen maximaal snelheid, onbeperkt !!
@snelweg:

Zie 1 en 4.
Als bedankje mag hij de Oldtimerregeling weer terugdraaien naar 25 jaar :-D
Het is ze prima bevallen.Wegen afsluiten krijgt dus een vervolg.(2 keer in de maand ofzo?)
Met een bakkie koffie wat zich omzet in een dag maagzuur en een muffe gevulde koek van 2 dagen oud…
Die “voor wat hoort wat” cultuur zou toch eens moeten ophouden. Als we 1 ding hebben geleerd van de politiek is dat na het zuur nog meer zuur komt ipv het zoet. Nederland heeft na de succesvolle NSS straks de ambitie om ook olympische zomer- en winterspelen te organiseren, Brussel en Straatsburg af te lossen als standplaats voor het Europees parlement. Het EK en WK voetbal te organiseren, etc.
@mashell: sterker nog, het witte huis word verhuisd naar den haag en de duitsers lijven nederland in en we geven al ons geld aan de grieken… Is jouw glas halfvol of half leeg mr Negative….
@850t5r: mijn glas is gestolen door Mark Rutte. Snik.
@mashell: Ik denk dat de lokale middenstand dat met open armen zou ontvangen.
@sir_smokalot: dat zal. Maar het organiseren van Olympische Spelen het land 100 miljoen kost en we krijgen daar via de belastingen vanwege gestegen omzet van de lokale middenstand 20 miljoen van terug dan klopt het sommetje toch niet helemaal. Belastingen voor ondernemingen zijn laag, terugverdienen wordt daarom lastig. Maar als er prestige in het spel is gaat het gezond verstand al snel overboord en doen we het toch.
Is ’t al 1 april dan?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).