Nucleaire top (NSS) begint: “Blijf thuis vandaag!”

Auteur: , 14 Reacties

Ondanks de vele waarschuwingen lijkt het erop dat teveel mensen hun auto gaan gebruiken in de Randstad en dreigen er files met een totale lengte tot 500 kilometer te ontstaan, aldus de VID en Rijkswaterstaat vanmorgen.

NSS auto's met politiebegeleiding

De Verkeers Informatie Dienst roept nogmaals met klem op om de auto in ieder geval tot 12:00 te laten staan vanmorgen. In de Randstad verwacht men een enorme chaos omdat ongeveer twee derde van de automobilisten tóch de auto zal pakken. Door de weg- en baanvakafsluitingen zouden de wegen echter maar een capaciteit hebben voor ongeveer de helft van het normale aantal auto’s. Zo lang er niet meer auto’s de weg op gaan (we rekenen de speciaal beveiligde auto’s even niet mee) zou er vergelijkbaar doorgereden kunnen worden.

Rijkswaterstaat geeft aan niet goed te kunnen voorspellen wat er op de wegen gaat gebeuren vandaag. Ze hebben noodscenario’s klaarliggen maar het zou mee kunnen vallen. RWS heeft 2,5 miljoen euro geïnvesteerd om de Randstad bereikbaar te houden tijdens de NSS. Voor mensen die toch in de Randstad willen zijn: de NS zet extra lange treinen in.

Tot nu toe lijkt het mee te vallen met de verwachte drukte tijdens de nucleaire top, er worden nog geen extreme files gemeld en het lijkt zelfs rustiger dan normaal. De nucleaire top duurt tot en met woensdagochtend.

In Amsterdam zijn 8 huizen ontruimd vanwege een verdacht pakket in een auto maar de politie meldde zojuist dat dat loos alarm bleek te zijn.14 reacties

Bewijst maar weer eens dat het gedrag van mensen lastig te voorspellen is. Gaan ze wel of geen gehoor geven aan de vele oproepen die vooraf gedaan zijn. Anders dan voorspeld, lijkt er vooralsnog op de weg geen vuiltje aan de lucht.
Sja.. Mensen moeten toch echt naar hun werk lijkt me zo. Niet iedereen kan met de fiets. En het OV is net zo betrouwbaar als een Lamborghini van vroeger.. Doet het nooit wanneer je ernaar verlangt!
@lamborgfan:
Je bedoelt dus eigenlijk te zeggen dat Audi onze NS moet overnemen en dan gaan de treinen weer op tijd rijden?

-belt Melanie Schultz Van Haegen-
@Original_Arnoud: Liever niet! Treinreizen is nu al saai genoeg.
@lamborgfan:
Maar als alle mensen die daadwerkelijk met de fiets / OV naar het werk zouden kunnen gaan dit ook echt zouden doen, dan zijn alle fileproblemen opgelost.
Om half 9 viel het nog reuze mee, klein beetje oponthoud op de a9, niet meer dan op andere werkdagen, kost allemaal wel weer bakken gemeenschapsgeld!
4 bijna lege banen op A13 van rotterdam richting delft/denhaag.

echt wel relaxed zo’n NSS. moeten ze vaker doen ;)
De echte pleuris breekt pas uit als de NSS afgelopen is.
Alle afspraken in de Randstad zijn verplaatst naar later deze week, dus zal iedereen dan massaal op pad gaan.
Geen hond tegengekomen onderweg. Sterker nog, het is rustiger dan ooit! Geweldig! vaker doen!
Ken iemand die vlakbij de zwaar bewaakte zone woont in Scheveningen, heeft maar een korte vakantie genomen omdat hij, om naar huis te gaan, zich iedere keer minstens drie keer moest legitimeren.
@desjonnies:
Deed ik ook altijd ten tijde van de 4-daagse in Nijmegen.
Ik woonde boven een winkel in het centrum van Nijmegen en kon de hele week mijn voordeur gewoon niet bereiken.
En toch is er geen hond op de TU te vinden!!! Studenten uit Den Haag nemen gewoon vrij, Haagse Hogeschool leek ook uitgestorven…
Ideaal dit, om 7 uur zonder file over de A9 van assendelft naar kantoor in Amstelveen kunnen rijden. doe mij maar vaker zo’n top;)
Helemaal top, zo’n top.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).