Hoezee, een nieuw hypercarproject vanuit de woestijn

Auteur: , 8 Reacties

Na Devel en W Motors wil nog iemand ons warm maken met heftig spul.

Ajlani hypercar

Dubai, de stad waar rijkdom geen grenzen kent. Waar je slechts een tikkeltje boven de Modaalnorm hoeft te zitten om een groot huis met dito auto’s te bezitten. Wat opvalt is dat het gros van die dure speeltjes allemaal geïmporteerd wordt. Dubai mag dan genoeg geld hebben om buitenlandse R&D divisies voor hun ontwerpen te laten opdraaien, maar helemaal op het gebied van auto’s is het niet een land der grote autoproductie. Wat komt er dan wel uit Dubai? De eigenaar van W Motors (het is een Libanees bedrijf met Dubais geld) en Devel. Twee miljoenenauto’s die alleen de vermogende burger kan (en wil) bezitten.

Je zou zeggen dat een ietwat betaalbare auto met een premium insteek (of een gouden wrap) iets is waar de Verenigde Arabische Emiraten aan willen werken. Echter, in plaats daarvan komt er een derde hypercarfabrikant. Het merk heet Ajlani Motors en het enige wat we weten is dat hun logo bestaat uit een Fabergé-ei, bewaakt door gouden draken. Zie dat maar als een hint: verdere specs zijn er (nog) niet.

Aan de teasers kun je eigenlijk al zien dat dit een heftig ding wordt. Op de paar procent die we zien van de hypercar zitten al meer heftige vouwtjes en lijntjes dan menig jaren ’80 supercar. We zijn erg benieuwd wat er voortvloeit uit dit bijzondere project.8 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Een automerk uit het islamitische Dubai dat een paasei als logo heeft…

Dat is vloeken in de kerk.
@moveyourmind: Een Fabergé ei een paasei noemen; talk about vloeken in de kerk….
@rogue: Of het nou een door de kinderen met knutselverf beschilderd ei van een legbatterijkip is of een sjiek en nagenoeg onbetaalbaar Fabergé ei…

Een paasei blijft een paasei.
@rogue: volgens de alwetende viking zijn het toch echt paaseieren…
Allemaal van die vage merken. Volgens mij is er nog niet één rijtest gemaakt, door een bekende automagazine als Autocar, Evo etc, van een auto van W Motors. Terwijl die auto’s toch al een aantal jaren tekoop zijn. Of zouden ze het niet aan durfen om hun auto’s te laten testen door een bekende automagazine?
@danone:
Achja, de autogeschiedenis staat bol van mislukkingen, ééndagsvliegen en andere luchtfietsers.
Nadeel van deze tijd is dat photoshop bestaat. Vroeger moest je toch echt daadwerkelijk iets bouwen om een beetje aandacht te generen.

Nu laat je neefje een uurtje spelen in Adobe, verzin je er zelf een miljoen péékáá sterke motor in en laat je kleine zusje een logo ontwerpen; en voilla, u staat op Autoblog ;-)
@danone: tja, toch was ie er in f&f. Ook zie je ze daar regelmatig op straat en pas geleden hier ook 1.
Jongens, moet ik jullie nou echt vertellen dat die Devel sixteen een dikke hoax is? Is een gast op yt die het allemaal toelicht verder. Muiterij

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).