Honda pakt Formule 1-organisatie aan

Auteur: , 11 Reacties

Nu duimen op een beter seizoen!

Hond past Formule 1-organisatie aan

Mede naar aanleiding van een tegenvallend seizoen heeft Honda de nodige aanpassingen gedaan binnen het management van het Formule 1-team. Zo zal Yusuke Hasegawa van het toneel verdwijnen als baas. Vanwege het matige seizoen is hij niet langer de leider van het team en is hij gedegradeerd naar een functie als Executive Chief Engineer.

Het F1-team van Honda krijgt nu niet één, maar twee nieuwe bazen. Toyoharu Tanabe is benoemd tot technisch directeur. De tweede baas is nog niet officieel aangekondigd. Honda denkt een betere structuur te kunnen creëren binnen het team door de bazen-functie in twee posities te splitsen.

Als motorleverancier heeft Honda een pijnlijke samenwerking met McLaren achter de rug. Voor het nieuwe seizoen gaan de Japanners samenwerken met Toro Rosso. De kans bestaat dat Red Bull Racing vanaf 2019 ook met Honda-motoren gaat rijden. Op dit moment zijn dit echter geruchten en is daar nog niets over bekend.11 reacties

Alle vertrouwen in de Japanners, Ik voorspel dat Max wereldkampioen gaat worden met een Honda motor.
@toniominestrone: De Jappanners komen er wel! In de jaren 70 begonnen ze schoorvoetend met auto’s in Europa, nu bouwen ze technisch uitstekende auto’s, zoniet de allerbeste auto’s.
@erik2907: Nou wellicht dat Honda dan tegen 2050 een race wint. Ik zet het bier alvast koud.
@toniominestrone: ik denk met een Formule 1 auto.
@str8six: je meent het1
@toniominestrone: Ik help het hopen.
Weinig vertrouwen in de Japanners. Ik voorspel dat Honda eind 2018 haar biezen pakt (net als ze vorige keer deden met het mislukte power of dreams F1 team).
Maar ik zou het ook niet erg vinden om ook eens een keertje helemaal naast te zitten, dat zou een nieuwe ervaring voor me zijn… ahum kuch…kuch….
@mashell: de reden dat Honda stoptte was omdat hun ontwikkelaar Harvey Postlethwaite overleed. Jos Verstappen was tijdens testrijden al sneller onderweg dan de F1 bolides uit het jaar ervoor.

https://www.verstappen.nl/nl/article/1052
tja, eerst zien dan geloven… als je ziet hoe weinig progress ze geboekt hebben de afgelopen 3 jaar… Ik geloof er niet in eerlijk gezegd, ik denk dat ze weer heel snel van het toneel zullen verdwijnen
De regelementen zijn helemaal in het straatje van Mercedes F1 gemaakt, dus hang ik even Flavio Briatore uit.
@erik2907 Je zit er 9 jaar naast. In 1999 had Honda het F1 project met Verstappen. Daarna stapten ze de F1 in als motorleverancier van Jordan en BAR. Dat laatste team werd uiteindelijk het Honda team dat er eind 2008 mee stopte. Dat team werd toen Brawn en vanaf 2010 het huidige Mercedes.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).