Hier, de officiële F1-kalender voor 2018

Auteur: , 17 Reacties

Agenda in de aanslag. Check hier wanneer je in 2018 kunt genieten van Formule 1.

F1 2017

Vandaag kwamen de Formule 1-bazen en de FIA samen bij het World Motor Sport Council. Bij deze meeting werd de kalender voor 2018 officieel goedgekeurd en gepresenteerd. Zoals altijd start de F1 in Australië en zal de laatste race in Abu Dhabi plaatsvinden. Zet meteen de belangrijkste datum in de agenda: op 26 augustus is de Grand Prix van België.

Voor het eerst sinds 2008 staat een Franse Grand Prix op de kalender. Daarnaast maken Nederlanders nog een kans om de F1 van relatief dichtbij mee te maken. Eind juli is het circus in Hockenheim, Duitsland. Check het volledige overzicht hieronder.

25 maart – Melbourne, Australië
8 april – Sakhir, Bahrein
15 april – Shanghai, China
29 april – Baku, Azerbeidzjan
13 mei – Barcelona, Spanje
27 mei – Monaco, Monaco
10 juni – Montreal, Canada
24 juni – Le Castellet, Frankrijk
1 juli – Spielberg, Oostenrijk
8 juli – Silverstone, Groot-Brittanië
22 juli – Hockenheim, Duitsland
29 juli – Boedapest, Hongarije
26 augustus – Spa-Francorchamps, België
2 september – Monza, Italië
16 september – Singapore, Singapore
30 september – Sochi, Rusland
7 oktober – Suzuka, Japan
21 oktober – Austin, Verenigde Staten
28 oktober – Mexico City, Mexico
11 november – Sao Paola, Brazilië
25 november – Yas Marina (Abu Dhabi) – Verenigde Arabische Emiraten17 reacties

Heel toevallig zit ik in Amerika als de GP daar is!!
@jens28: Jeetje! Ik zit in Europa tijdens de meeste Europese races!
@subaru555: …. tsjo das toevallig, ik niet
De Grand Prix van Maleisië stond vrijwel altijd garant voor spektakel, dus die mis ik wel op deze kalender. Ik hoop dat Liberty en de exploitanten van het circuit snel weer om tafel gaan zitten en een gunstigere deal weten te sluiten.

Ik ben ook wel benieuwd naar de Grand Prix van Azerbeidzjan. In het eerste jaar was het de saaiste race van het seizoen, terwijl we dit jaar toch behoorlijk op het puntje van onze stoel hebben gezeten. 2018 zal moeten uitwijzen of die saaie races of juist de spektakelstukken de trend gaan vormen voor Azerbeidzjan.

Maar goed, eerst maar eens de 107 dagen aftellen tot het lights out in Melbourne is
Logistiek gezien snap ik nog steeds niet waarom Canada tussen de Europa races zit…
@borrelnoot: Logistiek misschien niet handig, maar qua weersomstandigheden wel. In tandem met de GP in Austin gaat niet omdat het in oktober te slecht weer is in Montréal. Andersom gaat ook niet, want in de zomer gaat niemand een hele dag in de volle zon op een tribune in Texas zitten.
@stradale888: seems legit :)
@borrelnoot: Als je de commerciële belangen en seizoenen achterwege laat en puur naar de logistieke kant van het verhaal gaat kijken, zijn er wel meer vreemd geplaatste GP’s. Bahrein vroeg in het seizoen en Abu Dhabi als allerlaatste, terwijl die twee op een steenworp afstand van elkaar liggen bijvoorbeeld. Logistiek gezien zou het ook logisch zijn om Sochi en Shanghai om te wisselen. Dan heb je China, Singapore en Japan dicht bij elkaar en zit Rusland gekoppeld aan Azerbeidzjan. Maar goed, zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Nu nog 1 van de lokale Chinees voor op de wc en ik kan weer een jaar vooruit.
Goh de minst interessante race van het jaar zal dus zijn op 2 september zo te zien, altijd de meest slaapwekkende race van het seizoen die baan… Bring back Imola!
@spykerboy: je bedoelt 27 mei hoop ik?

quali niet gekeken dit jaar? verstappen zorgde voor wat gespreksstof, uiteraard deed ricciardo een magistrale dive bomb in de eerste bocht.
@gwnbmw: nee 2 september, en ja quali was cool, maar dat kwam puur door de regen. De race de volgende dag was super saai, zoals eigenlijk elke race op monza
Een mooi kalender. Toch blij dat circuits als Hockenheim er weer bij zijn en dat Frankrijk er weer op staat.
En hier een linkje, rechts (PC) of onderaan (mobiel) de pagina kun je de kalender automagisch laten toevoegen aan je eigen agenda, nooit meer een race missen!

https://www.gpupdate.net/en/calendar/273/2018-formula-1-calendar/
@gulli: thnx a lot!!

@RubenPriest ik voel een update aankomen?
Monaco eruit, wel geteld nul inhaal acties.
Dat logo van de FIA mag ook wel eens een update krijgen, formule 1 logo mocht ietsje moderner maar wel dezelfde shape =/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).