Hoogtepunt Maxmania, Montfort wil standbeeld voor Max

Auteur: , 53 Reacties

Ok jongens, nu een beetje dimmen. Laat hem eerst nog maar een paar wedstrijden winnen.

Winnaar

Zondag 15 mei, een dag die met dikke letters is bijgeschreven in de boeken over de Nederlandse autosport. Volledig terecht natuurlijk, want wat was het geweldig wat Max liet zien. En ja, ondergetekende heeft ook een paar traantjes gelaten en de rest van de dag overheerste het topgevoel wat je ook krijgt als je zelf iets bijzonders hebt gepresteerd. Ik was al fan van Max, ben dat nu nog meer. En velen met mij

Maar jongens, we moeten wel een beetje normaal blijven doen.

In het Limburgse Montfort willen ze namelijk een standbeeld voor Max neer laten zetten op een rotonde die momenteel wordt verbouwd. Toevallig ligt aan die rotonde de ijssalon van opa Verstappen. 1+1=2, denken ze daar. De geruchten van een standbeeld komen ook niet helemaal uit de lucht vallen. Een wethouder heeft namelijk gezegd dat Max een grote verrassing krijgt als hij wordt gehuldigd in de Limburgse plaats. En als er wordt doorgevraagd over de verrassing, zegt hij alleen maar mysterieus: “de werkzaamheden aan de rotonde komen op een mooi moment”. Overigens wordt Max voorlopig niet gehuldigd, hij is in principe best druk met zijn dagelijkse werkzaamheden.

Nog makkelijker is het om in Montfort alle snelheidsbordjes te vervangen. Zoals deze.
Humor met een grote M

Als ze het iets groter willen aanpakken zou het natuurlijk ook kunnen dat de rotonde naar Max wordt vernoemd. Lijkt me misschien een beter plan. Maar wat ik me dan afvraag, moet je dan ook altijd 66 rondjes over die rotonde als je daar voorbijkomt? (Via 1limburg)53 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Inclusief twee-stopper over de rotonde
Over die rotonde reed Jos vroeger een 1/4 linksom, stuk sneller dan 3/4 rechtsom…
@klotskuukske: 1/4e de grindbak in?
@kalslasie:
1996 belde, ze vroegen hun grap terug.

Man man man, dat je denkt daar 20 jaar later nog mee te kunnen scoren.
@kalslasie: nee, wel over de rood-witte curbstones die de rotonde tot een jaar of 10 geleden had ;)
Haha, wel een beetje overdreven hoor om nu al een standbeeld te gaan neerzetten. Of gaan ze hem elke keer huldigen en vereren met een beeld als ‘ie gewonnen heeft? Wordt nog een mooie zooi van Max beelden op elke straathoek daar dan ;)
Sowieso een standbeeld voor Jos Verstappen. Tuurlijk, hij heeft nooit een F1 race gewonnen. Maar in de Formule 1 ben je sterk afhankelijk van je materiaal. Met name in zijn tweede periode bij Arrows heeft hij dingen laten zien die nauwelijks mogelijk waren met die auto. Daarbij is Jos ook voor een groot deel verantwoordelijk voor het opleiden van Max waar die nu staat. En in het huidige punten telsysteem zou Jos alsnog 115 wk-punten hebben verzameld, niet verkeerd met grotendeels auto’s van achterhoede teams.
@willeme: eindelijk iemand die er verstand van heeft ! 😃👌
@willeme: Amen! Verkeersplein Verstappen dan maar? Daar wissel je dan niet van rijstrook maar doe je aan overstappen….
@dutchdriftking: Wat te denken van een treinstation? Dat is pas overstappen..
@dutchdriftking: begin ik een kroeg naast de rotonde: Vers Tappen, ok?
@awesome: die kroeg ligt er al (café De Rotonde, hoe toepasselijk …. )Toen Jos nog zelf F1 reed was deze kroeg van zijn vader. Op racedagen was het hier echt feest.
@venckman: meen je niet!
Dat heb ik echt nooit geweten!
@dutchdriftking: O Verstappen, ik snap hem
Oké ik ga het gewoon zeggen.
Ik ben echt jaloers op die gozer. Gekomen als een prins, streed als een koning, en overwon als een legende.
@kimhung: hier nog een. Stikjaloers!
@dutchdriftking: hier ook..
@kimhung: En vergeet Mikaela niet natuurlijk ;-)
Toch even apart die kop, als je zelf in Montfoort (Utrecht) woont..
@jaguarjunk: dat was je eigen keuze?
Standbeeld ff wachten inderdaad, eerst even vernoemen maar Maxxie, als hij wereldkampioen is beeldje plaatsen 😀
En ondanks dat Max een zeer veelbelovend talent is en het écht waarmaakt, moet ik @bofkont wel gelijk geven. Normaal gesproken zou deze superprestatie van Max goed genoeg zijn voor de derde plaats, vanwege die Mercedessen. Niet dat Max het niet super heeft gedaan: hij heeft rondenlang Kimi achter zich weten te houden en de banden weten te sparen. Maar het mooiste is als Max wint wanneer de sterkste concurrentie ook tot het einde mee deed. Gaat ongetwijfeld nog gebeuren. En dan een standbeeld ;-)
@willeme: kijk dat bedoel ik nu precies 👍
@willeme: hij heeft toch gewonnen van de benzen.
To finish first, you first have to finish
Dat is gebeurd en die 2 haantjes, die volgend jaar weer bij Mercedes rijden, laten zien dat ze totaal niet volwassen zijn.
Max stijgt momenteel boven die 2 uit en dat heeft die laten zien.
Max is de enige Nederlander met interesse in F1 die er koel onder blijft volgens mij.. Chapeau
@JamesBond007: Geweldige opmerking!!
ik heb al een beeld van Max in de tuin staan, gelijk die hele fanshop leeg gekocht.
Zag vandaag een Photoshop voorbij komen van een plaatsnaambord van Montfort met daaronder een 30km bord dat was aangepast naar 33. Vind dat wel een mooie eigenlijk; overal in dat plaatsje 33 zones ipv 30 ;-)
@Jer: Ik heb het plaatje gevonden, ik zet hem er even bij. Dank voor de tip!
“Als je wint heb je vrienden, rijen dik, echte vrienden”
Gewoon een standbeeld van hun samen, lost alles op
Ik heb eens kort samengewerkt met een Amerikaan. Die roemde ons Nederlanders. Omdat ze zo “down to earth” waren. Bescheiden. Nuchter.

Wat zat die beste man fout zeg.
@Rob: Scott Speed was een redelijk goede F1 piloot. En toch zijn er in de US tientallen Speedway’s naar hem vernoemd…
@willeme:

Is zelfs een uitdrukking naar hem vernoemt ..
“Godspeed” ..
@lincoln: nog veel meer hoor: entry-speed, exit-speed, cornering speed, speed-trap de man is de God van het racen.
@w0o0dy:
Zelfs junkies als Herman Brood en Jules Deelder waren/zijn fan van die man.
Die Scott moeten tientallen standbeelden krijgen, zo niet honderden! Om te beginnen eentje voor elke Tactus kliniek.
De 33 is geweldig
@rob5nismo: De Alfa 33 ja.
Ik moet zeggen dat ik de afgelopen dagen toch heel wat internettijd aan Verstappen heb besteed, en ook op veel buitenlandse sites. Dit is echt een zwaar unieke gebeurtenis. Of je nu van Formule 1 houdt of niet. Voetballers krijgen als ze 4 keer hebben raak gekopt een standbeeld voor het stadion. Verstappen heeft iets gedaan dat nog nooit is gedaan. Op zich ben ik het met de meeste mensen hier eens, een standbeeld nu is wel erg overdreven. Dat zal het denk ik ook niet worden, het kost natuurlijk een beetje tijd om zo’n beeld te maken. Maar een rotonde naar Max te vernoemen vind ik wel op zijn plaats. Voor America’s beroemdste zoon.
@pomoek: hij komt natuurlijk niet uit America, foutje, ik haal even mijn noord Limburgse plaatsjes door elkaar, waar hij niet vandaan komt, laten we zeggen, beroemdste Montfortse nazaat?
@pomoek:
Wat heeft ie gedaan dan?
1 wedstrijd gewonnen omdat ie toevallig een NL paspoort heeft? Da’s een alleen demografisch dingetje.
Omdat het zijn eerste race was in een RedBull of omdat hij 18 is: hij heeft al genoeg F1 rijdervaring. Er zijn coureurs op te noemen die met minder F1 ervaring een wedstrijd hebben gewonnen.
In dat geval was Vettel die Monza in een ToroRosso wint, een stuk specialer. Of Maldonado die opeens een Williams erg snel over hetzelfde Barca circuit wist te sturen. Was eigenlijk ook wel specialer.
Nadat die twee Merceden eruit knikkerden, waren er eigenlijk 4 auto’s met gelijke kansen. De teams gokten beide op een verschillende strategien voor hun coureurs, dus hadden er nog 2 kans. Vervolgens is ie Raikonen erg goed voorgebleven.
@gregorius: van de week een Alu-hoedje filmpje gezien met Mol.

Maldonado wint Spanje, vlak na de race is er dikke brand en na deze overwinning tijd men geen deuk meer in er pakje boter… De rest van het seizoen niet meer. Noem het toeval.
@gregorius: wat mij betreft is een GP winnen minimaal voldoende om je naam op een rotonde te zetten.

Maar even in gaan op jou argumenten. Jij stelt, even zwart wit gesteld, dat het gewoon mazzel is dat hij die gp gewonnen heeft. Natuurlijk. Maar waar het om gaat, en wat zo uniek is, is dat hij zich in een positie bevindt waaruit hij gp’s kan winnen.
Terrec ht wordt gezegd dat anderen hier ook toe in staat zijn. Maar Alonso, een van de beste coureurs ter wereld, kan dat op dit moment niet. Raikonen, ook een van de besten van de wereld, lukte het ook niet. Ik doe weinig af aan de prestatie van Vettel, met als enige opmerking dat de race begon op een natte baan, wat altijd tot verrassende resultaten leidt.

Maldoado had nooit een GP gewonnen als hij niet enorme staatsteun had ontvangen.

Er zijn denk ik duizenden, zo niet miljoenen mensen die graag op zijn plaats zouden zitten, maar hij zit op die plek. En hij doet het vervolgens ook nog. Echt dit is een unieke sportprestatie die wat mij betreft vergelijkbaar is met het winnen van de Champions league.

Ik kijk nu al heel wat jaartjes F1, en ik ben er lang van overtuigd geweest dat het voor een Nederlander onmogelijk zou zijn om een GP te winnen. De commerciële belangen zijn gewoon te groot, en Nederland is commercieel niet interessant genoeg voor grote sponsoren. Kortom, in mijn ogen uniek.
@pomoek: Ik vind dit wel een leuke discussie.

Ik zou eerder zeggen dat het verkrijgen van een stoeltje in een RB voor Max, in voetbal termen, hetzelfde is als een club uit Cyprus die met het overleven van 3 voorronden champions league de groepfase bereikt. Dit soort dingen gebeuren elke 3-4 jaar wel. Zo ook in de F1, elke zoveel jaar komt er wel iemand de F1 binnen die een hele hoop talent heeft en niet het grootste budget (uiteindelijk heeft ook Max het budget en omgeving gehad om in vrijwel elke klasse tot F1 met erg goed materiaal te rijden).
Het winnen van een wedstrijd in the groepsfase voor een club zoals deze, is dan vergelijkbaar met Max die een wedstrijd wint. Het zijn namelijk de condities die even goed moeten vallen: en daar zijn 21 kansen voor in een seizoen.
Wordt Max kampioen in een RB; dat is als de club uit Cyprus die de champions league wint (of in dat geval, een club als PSV of Ajax die nu nog de champions leauge wint).

RB is nu, afhankelijk van de baan, het 2e, 3e of 4e team (sommige banen redt die Williams het misschien nog net van de RB). In Barca was RB netaan team 2 of 3 (als je meerekent dat het uitacceleren uit bochten van de RB zo goed was waardoor een snellere auto als Ferrari er op het rechte stuk niet voorbij kan, kan je de RB auto nummer 2 noemen). Op het moment beide MB’s dus wegvallen, zit Max dus in de 1 van de beste 4 auto’s en hij zat daarnaast hij ook al vooraan.
Afgezien van de uitstekende buitenom actie in bocht 3 in ronde 1, heeft Max volgens mij niemand echt meer ingehaald in de wedstrijd. Het uitzonderlijke van deze prestatie is dus niet dat hij iets heeft gedaan wat eigenlijk niet mogelijk is. Het uitzonderlijke is dat hij, in een uiterst goed bestuurbare auto, geen fouten heeft gemaakt.

En die rotonde mag ie van mij ook best hebben.
@gregorius: Zijn we het over de rotonde eens ;-).
Wat ’n gekte, voor een standbeeld is het alvast nog veel te vroeg, dat kan er volgens mij en velen met gezond verstand pas komen als hij Michael Schumacher heeft overstegen, of toch minstens Michael zijn record (7 X) heeft geëvenaard . . .
Eerst maar even een wereldtitel of twee binnenhalen?
@mrrallycross: Het zal al straf zijn mocht Max dit jaar 2016 al zijn eerste Wereldtitel binnenhaalt, op amper 19 jarige leeftijd . . . , het zou en kan, maar dan volgens mij ‘en vele anderen met gezond verstand, met heel veel geluk . . . , echter en maar, zeg nooit nooit . . . , het kan . . . , het zal hoogstwaarschijnlijk van vermoedelijk puur geluk afhangen . . . , afwachten dus maar . . .
En als hij zo goed blijkt… als dat ze zeggen, vergelijking ayrton senna dan kunnen ze straks een museum bouwen daar aaahaahaaha geduld is een schone zaak
Standbeeld is wel een beetje overdreven, rotonde Fam. Verstappen noemen zou iets meer op zijn plaats zijn.
dat gaat te ver
Soort van Maxima dus…
een standbeeld die heeft hij al verdient,hij heeft geschiedenis geschreven.maar om die nu al officieel te plaatsen vind ik veel te vroeg die dingen gebeuren meestal na iemand zijn carriere,die van Max is net begonnen.maar als fan natuurlijk kun je die plaatsen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).