Hyundai heeft een serieus probleem met de FIFA

Auteur: , 54 Reacties

De FIFA op z'n knieën gebracht. De Amerikaanse FBI blijkt de corruptiepraktijken binnen de voetbalbond al jaren te onderzoeken, wat gisteren resulteerde in de arrestatie van zeven topmannen in Zürich. We kunnen rustig stellen dat de FIFA fucked is, waarmee de vraag rijst: wat gaan sponsors als Hyundai doen?

Hyundai heeft een serieus probleem met de FIFA

Het is algemeen bekend dat de FIFA door en door corrupt is. Iets dat ook de grootste sponsors van de mondiale voetbalbond (Coca-Cola, Adidas, Hyundai, McDonald’s, Visa) moéten weten, die alleen al in 2014 €144 miljoen op de bedrijfsrekening van de FIFA stortten. Maar zolang er niemand achter de tralies verdwijnt, is er voor sponsors geen reden om hun handen van FIFA-voorzitter Sepp Blatter en zijn corrupte kornuiten te trekken. Immers, je naam aan een positief iets als het WK verbinden is een lucratieve business. Alleen Sony en vliegmaatschappij Emirates hadden de ballen om zich terug te trekken na een onderzoeksrapport over de toewijzing van de WK’s in 2018 en 2022.

Nu ‘MURICA de FIFA aan het opblazen is, zijn ook de grootste sponsors zich opeens aan het beraden of ze nog wel door willen met de bond. Dat brengt ons bij Hyundai, sinds jaar en dag de enige automotive sponsor van de toko. Op het WK in Zuid-Afrika in 2010 en het WK in Brazilië vorig jaar waren ze overduidelijk aanwezig. Met irritante vuvuzela’s, de obligate spelersbussen en overige vervoersmiddelen. Of ze ook in 2018 voor wielen zullen zorgen op het WK in Rusland is echter nog maar de vraag. Ze hebben nog niet het lef getoond om zich terug te trekken, maar volgen het gebeuren wel met argusogen, zo blijkt uit een verklaring aan Automotive News:

“As a company that place the highest priority on ethical standards and transparency, Hyundai Motor is extremely concerned about the legal proceedings being taken against FIFA executives and will continue to monitor the situation closely.”

Haha, Hyundai toch. Ineens over ‘ethical standards’ beginnen terwijl de stadionbouwers in Qatar al jaren met bosjes omvallen. Bijzonder hoe een bedrijf zich pas roert als de sport beschadigd is en de meerwaarde van het hele sponsorgebeuren weg dreigt te vallen.

Maar misschien valt het mee, wordt Blatter vandaag herkozen als capo di tutti capi van de FIFA, vergeten we dit hele corruptiegebeuren, en kan Hyundai tot aan het einde van hun contract in 2022 sponsor blijven.

Nee, wij denken het ook niet.54 reacties

Gewoon geen Hyundai’s kopen, duidelijk signaal dat wij deze corrupte bende niet meer ondersteunen.
@audirijder: drink je ook geen coca cola meer dan? Of koop je ook geen Nike meer? Of ga je niet meer naar de Mac? Of gebruik je je visa ook niet meer? Nu ik dit zo lees boycot ik de fifa al jaren zie ik.
@rolov: Hetzelfde hier!
@rolov: haha klopt!
@rolov: Bier is lekkerder dan cola, Nike staat niet onder een stijlvol pak, Burgerking is beter dan de Mac en there are some things money can’t buy. For everything else, there’s MasterCard.
@MrSkyline: Precies hoe het is!
@rolov: Maar als je het al nooit gesteund hebt, kun je dan nog wel van boycotten spreken?
@audirijder: Zijn er mensen dan die dat doen? ;)
@audirijder: dan kan je beter stoppen met belasting te betalen ..
@lincoln: Het niet voldoen aan je belastingplicht is strafbaar. Dus nee dankjewel!
@audirijder: Goedzo knul .. Blijf jij maar lekker corruptie financieren ..
@lincoln: Padoem tssjjj
@audirijder: Dan maar geen pon mobielen meer ;)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Binnekort wordt mr. Ecclestone nog onderzocht voor het verdwijnen van f1 events richting het midden-oosten en haar vriendjes. Zou me niks verbazen als hij de volgende sepp blatter wordt.


OVVS
@henkhupelschoten: Bernie heeft onlangs €100 miljoen afgetikt in een Duitse rechtszaak om zijn corrupte handelen af te kopen. Dat op zichzelf vind ik dan alweer corrupt, het geeft alleen maar aan dat zeer machtige, rijke mensen op een invloedrijke positie zich alles kunnen permitteren. De arrogante houding van Blatter bevestigd dit maar weer eens
@wif1: Oja, helemaal vergeten die Duitse rechtzaak, achja alles is te koop, ook zo’n rechtzaak. Als je maar geld hebt.
@wif1: Schikken heet dat in juridisch jargon. Niks geen afkopen… Al zal dat voor hem wel zo voelen…
@e1000bmw523i: Er zijn mooie juridische termen voor te bedenken, maar hij heeft gewoon zijn straf afgekocht. Als Blatter en de FIFA corrupt zijn dan is Bernie het zeker ook, maar hij heeft met veel minder mensen te maken en de lijnen zijn wat korter en intiemer. Nu is het wel zo dat Bernie geen stemmen koopt zodat hij aan de macht kan blijven, Blatter doet dit wel via steekpenningen en landen kunnen WK’s kopen om ze te mogen organiseren. Poetin deed dit ook, puur uit propaganda en om het westen en Amerika weer een hak te zetten.
@henkhupelschoten: Klein verschil.
Blatter is de gekozen voorzitter van een non-profit organisatie. (Zwitserse non-profit organisatie met vergelijkbare rechten als het ‘Incest-berg-mannenkoor’).

Bernie heeft een belang in een organisatie die events organiseert waar toevallig ook auto’s rondrijden. Niet gekozen, geen democratie, geen gelijkwaardige leden met een stem; nope. Zolang je met jouw geld-schuiven geen belasting ontduikt, mag t (daar ging t ook even mis).

Zodra je een aardig deel van de top van je non-profit organisatie steekpenningen ontvangt van bedrijven die ‘eerlijk’ zouden moeten aanbesteden om iets te mogen doen. Dan is het mis.
Als de vice-president hier ook van verdacht is, is het goed mis.
Als je dan vervolgens dit zelfde geld gebruikt om tegenstanders af te kopen en ze op jou te laten stemmen; dan ben je nog corrupter.

Doe je dit in een beursgenoteerd bedrijf, dan zou je de eer aan jezelf houden. Maar nee, Blatter komt terug met reacties als: ik ben niet verantwoordelijk voor wat mijn mede-bestuursleden doen en ik kan dit soort dingen toch niet weten?
Prachtig.
Sodemieter Sepp Blatter er maar uit. Of arresteer de oude baas zelf, zal z’n populariteit geen goed doen
@scottishcarspotter2000: Welke populariteit? Buiten zijn maffiamaatjes om heeft Blatter niet zoveel vrienden
@Edge: afrika en azië lieverd
Die corrupte gnoom wordt ongetwijfeld herkozen.
Maar ’t zal me allemaal aan m’n reet roesten, heb een hekel aan voetbal. En een WK in Rusland ben ik al helemaal niet van plan om te gaan kijken, uit principe.
capo di tutti capo = capo di tutti capi. Laten ons ook in het Italiaans correct blijven.
@tievdz: 1 azijn? Komt eraan meneer.
@mcaa: maar het blijft een Italiaan hè, dus wel met wat basilicum on the side
Het is allemaal kosten en baten. Die bedrijven geven geen fuck om ethiek. En de grens van wat ethisch verantwoord is ligt in ieder land weer ergens anders. Wat ze nu doen is puur zorgen dat de imago schade (kosten) zo min mogelijk invloed heeft op hen als sponsors. Als over 3 jaar iedereen weer in het oranje in de kroeg zit hoor je er niemand meer over en dan komen de sponsoren goed in beeld (baten). En zelfs al zou Hyundai eruit stappen, dan zijn er wel weer kapitaalkrachtige bedrijven uit bijvoorbeeld Rusland die hun plek graag innemen.
Kan iemand het artikel van Metro plaatsen svp? Dit is een storm in een glas water.
Ach, weinig nieuws toch dit? Was al jaren bekend.
FIFA, dat is zo’n computerspelletje toch?
“Dat brengt ons bij Hyundai, sinds jaar en dag de enige automotive sponsor van de toko.” @Ricardo: Castrol en Continental zijn niet automotive?
Lekker boeiend dat ze corrupt zijn. Het is een bedrijf, geen liefdadigheidsinstelling of een overheid met mensen die door ons gekozen zijn.
Sporten is gezond .. Althans .. Volgens ons nationale knuffelbiggetje ..
Ik zal een paar heel onaardige dingen zeggen :

We zijn in Europa zelf niet in staat om deze corrupte bende op te rollen, we zijn dus letterlijk lamlendig

Afrikanen, als die toch op ome Seppie stemmen zie ik het als wederom bewijs van corruptie aldaar en ben ik van mening dat we serieus moeten overwegen om te stoppen met ontwikkelingshulp

Als ik de corruptie en zakkenvullers in de Europese politiek zie, de lobbyisten die er allerlei nutteloze zaken doorheen weten te drukken zie, begrijp ik waarom bepaald mensen in het midden oosten willen gaan vechten voor een ander soort staat
let wel, ik ben het ook niet eens met de staatsvorm die zij aanhangen maar jongens jongens qua corruptie en moraal heeft Europa een mooie toekomst …….achter zich

En voor de jongeren die nog een leven en een carriere voor zich hebben zeg ik : wegwezen hier, het zal hier alleen maar slechter worden met steeds meer mensen en steeds meer regeltjes en steeds meer belastingen

We moeten ons diep en diep schamen dat we mensen zoals Blatter tolereren !
@desjonnies:
Wegwezen waar naartoe?

De plekken met minder belasting en regeltjes zijn vrijwel zonder uitzondering corrupter.
@macready:

Canada is een goed land met ruimte vooral ruimte

Australië

Nieuw Zeeland
@desjonnies:

De gemiddelde belastigdruk is in Canda niet echt minder. Vaak wordt (net als wanneer men vergelijkt met de VS) alleen gekeken naar federale belastindruk, maar in Canada komt daar nog een flink percentage per provincie bij.

Australië kom je eigenlijk alleen in als je een giga berk cash kan laten zien.
@desjonnies: We kunnen het dichtbij zoeken en komen uit op oa. Camiel Eurlings, die zijn baantje bij KLM veilig stelde door geluidsnormen en landingsrechten in hun voordeel uit te laten vallen. En zolang we hier directeuren van wooncorporaties hebben die denken dat ze zich op kosten van de zaak moeten laten vervoeren in een Maserati, moeten we niet teveel gaan wijzen naar anderen. Het is te triest voor woorden, maar het lijkt in bepaalde management lagen de normaalste zaak van de wereld te worden om besluiten te nemen puur voor eigen gewin, daarmee niet direct het bedrijf dienende. Daarmee zijn we in Nederland al een paar grote bedrijven kwijtgeraakt.
@wif1:
Klopt en zolang financiële instellingen de dienst uit maken en politici aan de zijlijn lopen te broddelen ipv problemen op e lossen, kan de rest zijn gang gaan.
Ik bedoel maar, een week lang OH’en over een stel uitgeprocedeerde asielzoekers, waar ben je dan als volksvertegenwoordiging mee bezig ?
Neem een besluit, linksom of rechtsom, maar doe IETS !
@desjonnies: Precies, besluiteloosheid door angst voor gezichtsverlies. Politici willen allemaal hun toekomstig baantje veiligstellen en niet diegene zijn de de financiële sector eens flink onder de loep neemt. Als je de parlementaire enquête over het Fyra debacle bekijkt springen de tranen je in de ogen, dat zoiets überhaupt heeft kunnen plaatsvinden onder de neus van onze volksvertegenwoordigers is diep en diep triest en legt pijnlijk bloot wat een kansloos volk er in ons parlement zitten. Praatjes, praatjes en nog meer praatjes, de gezamenlijke vijand Wilders bashen en elkaar wat gunnen, meer is het niet
@wif1:

Nee hoor, over die Fyra een prachtig artikel gelezen van een NS ingenieur in ruste die ooit elektrische locomotieven moest kopen, ging op reis en vond in Frankrijk de beste, meest geavanceerde en kwalitatief beste loco voor NS. en de prijs viel binnen het budget.

Stuurde er collega’s naartoe en die locomotieven voldeden aan de NS specs, ze waren zelfs beter dan de specs.

De beslissing werd dus genomen door de techneuten samen met machinisten en er zat 1 boekhouwer bij , die legden het ei en gingen naar de directie toe met hun oordeel.

Anno 2015 heeft NS geen mensen meer in dienst van dat kaliber, die werkelijk verstand van treinen hebben op technisch gebied.

Dus wat verwacht je dan van zo’n club ?
@desjonnies: Ja dat klop, dat is een logisch gevolg van het feit dat de mensen die alleen een HBO management of bestuurskunde diploma hebben, de beslissingen nemen puur gebaseerd op getallen en papieren rapporten. Er zijn maar weinig echte technici van de NS die de Fyra hebben bekeken en echt technisch onderzocht, der kwam nog bij dat iedere Fyra die je onder de loep nam weer anders gebouwd was dan een ander. Het waren de Belgen die uiteindelijk als eerst besloten dat dit niet veilig was. Pas daarna kwam de NS / Nederland.
Met Piëch hebben we gezien dat machtbeluste plucheplakkers wel degelijk tot opstappen gebracht kunnen worden. Nu is het de beurt aan Blatter, Ecclestone en Queen Elisabeth om dat voorbeeld te volgen.
@mashell: NLers moeten gewoon hun bek houwen en eerst hun eigen straatje schoonvegen ..
Het enige mooie aan voetbal houd op als Hyundai stopt met voetbal sponsoring…


(OVVS)
Ik kan me niet voorstellen dat al die FIFA reclame Hyundai ook maar iets heeft opgeleverd.
@gop1: Naamsbekendheid toch?
(OVVS)
Hyundai, stop ermee! Kansloze situatie met de FiFA.
Alsof voetballiefhebbers zich iets zullen aantrekken van corruptie…

Sponsoring blijft goeie reclame, ook in corrupte spelletjes…
Blatter moet weg, hyundai moet kappen met geld geven aan FIFA. Opgelost? Nee dat zeker niet maar het zal in ieder geval een stuk helpen.
Fifa is een grote mafia. Ook wel #Mafifa
Blatter heeft weer gewonnen..


Onze prins heeft zich teruggetrokken na de eerste ronde

Als voetballiefhebber zeg ik: tragisch

Hyundai blijft heus wel zolang de echte pleuris nog naar boven moet komen
Logisch ik zou er problemen mee hebben als ik mijn naam er aan verbind of er geld aan geef

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).