Hyundai i30N Project C heeft een leuke prijs

Auteur: , 8 Reacties

Als je in Duitsland woont.

De Hyundai i30N Project C is zo’n auto die je gewoon wil hebben. Het recept van een i30N (275 pk) is genomen en nog voor je de optielijst gezien hebt is het ding voor je aangekleed.

De hatchback zit vol carbon frutsels. Hoogtepunten zijn de carbon voorstoelen en de carbon motorkap. Geen goedkoop siercarbon, maar het echte werk. Al met al weegt de i30N Project C ongeveer 50 kg minder in vergelijking met het reguliere model. Het gewicht ligt nu op 1.395 kg. Het enige wat je aan kritiek kunt hebben is dat Hyundai het vermogen niet heeft opgekrikt ten opzichte van een i30N met performance pakket. 300 pk zou een mooie kers op de taart zijn geweest.

De titel zegt leuke prijs en dat heeft te maken met het feit dat Hyundai de i30N Project C op de IAA in Frankfurt heeft gepresenteerd. Naast de auto staat een informatiebord. Een blik daarop leert dat de Project C namelijk 43.000 euro gaat kosten! In Duitsland natuurlijk. De Nederlandse prijs is nog niet bekend, maar die zal ongetwijfeld dik boven de 50.000 euro komen te liggen. En dat is jammer voor zo’n tof kanon.8 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Leuk ding. Een plaatje van de carbon stoelen was leuk geweest.
Even een fatsoenlijker kleur erop en hij is af!
Blegh, handbak.
De “gewone” i30N kost al meer dan 55.000 euro in Nederland, wat denk je zelf dat zo’n Spec C gaat kosten dan?!? Kut BPM..
@inflatable: Vanaf 47.000 euro is hij er. Stukje minder dan de 55 die jij zegt maar nog steeds erg duur. Zonde, vind het een geweldig ding.
@viezefreddyw: Deze Project C is gebaseerd op de N2 versie. Die kost 55 mille in Nederland.

Dus deze gelimiteerde Project C is ongetwijfeld duurder. Verwacht een prijs tegen of over de 60k hier.
@inflatable: zelfde motor in een lichtere auto, daardoor minder uitstoot en minder belasting?
ook minder MRB en daardoor verdien je de meerprijs die Hyundai rekent vanzelf terug als je de auto maar lang genoeg houdt.

Je mag het orderformulier verder zelf invullen en inleveren bij de dealert ;-)
Een hele prestatie dat ze er gewoon een knappe sportieve hatch van hebben gemaakt, in plaats van een petjes mobiel om aan te schuiven bij de Mc *kuch* Civic *kuch*.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).