Hyundai N 2025 Vision GT is een geflipte Le Mans-racer

Auteur: , 17 Reacties

De zoveelste Gran Turismo-concept, wij denken het ook.

Hyundai N 2025 Vision GT is een geflipte Le Mans-racer

Gebaseerd op het waterstofcelsysteem van de ix35 FCEV (ja, echt), komt Hyundai met deze conceptuele racert op de proppen die maar liefst 884 pk onder z’n extreme kap herbergt. Twee waterstofcellen leveren bij elkaar 680 pk en een supercondensator doet er eens een schepje à 204 pk bovenop dankzij het terugwinnen van remenergie.

Alle vier de wielen worden elk door een aparte motor aangedreven en alles bij elkaar weegt de N 2025 slechts 972 kg. Combineer dat met een laag zwaartepunt en je begrijpt dat deze kar de vloer aanveegt met het merendeel van de auto’s die je in Gran Turismo 6 kunt rijden.

Net als alle andere Vision Gran Turismo concepts is dit louter een proefballonnetje. In dit specifieke geval gebruikt Hyundai ‘m om het N-label mee op de kaart te zetten. Of dat gelukt is beoordeelt u natuurlijk aan de hand van de gallery’s.
17 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Bruut!
Ik denk: Batmobile!

Bouwen die wagen!
Heftig, beetje apart om zoiets van hyundai te zien maar zeker niet verkeerd
Wederom besef ik weer wat voor een geslaagd concept dat Vision Gran Turismo is! Slimme manier om de virtuele wereld te verbinden met de werkelijkheid.
Incl. 5 jaar garantie?
Als ze nou eens mee gaan doen met Lemans….
@dutchdriftking: Volgens mij gaat het ze er alleen om om mee te doen met de gran turismo vision hype. Racen in de echte wereld kennen ze daar niet.
@clarkson: Wat dacht je van WRC? Daar heeft Hyundai namelijk ook een modelletje van staan op de IAA.
Er mist alleen nog een dikke spoiler om bij de LMP1 mee te doen. Wel dan met beproefde techniek, al zou het misschien kunnen zijn dat over 10 jaar waterstof cellen genoeg vermogen hebben voor le Mans. Overall leuke concept qua vorm.

Hopelijk is dit dan ook eindelijk de laatste vision concept, ik ben wel klaar met de onrealistische playstation dingen, en dan vooral die bizare specs…
Lijkt me lastig rijden met die enorme wielkasten in je zicht…
@bosje:
Ik heb liever de wielkasten in het zicht dan een zicht dat bij het dashboard ophoudt, dat maakt het plaatsen van een auto op het circuit zoveel makkelijker.
Vorige week was Autoblog nog vol interesse over de Bugatti Vision Gran Turismo, komt Hyundai met een Vision Gran Turismo, is het opeens de “zoveelste Gran Turismo-concept”.

Wat is er toch met die haat jegens Hyundai?
Supercondensator??
Back to the future FTW!!!
@ohoogeveen: dat was een Flux-capacitator
Ik had echt al 100 reacties verwacht als: het is “het zoveelste gran tourismo concept, in plaats van de”
Ontzettend gaaf ding, net zoals de meeste (zo niet alle-) Vision Gran Turismo concepten! Toch vind ik de eerste VGT concept (de Red Bull X1) nog altijd de meest indrukwekkende… Zoveel uren frustratie om maar goud te halen in GT5…
Wielkasten eraf, achtervleugel erop: F1 over 10 jaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).