Hyundai Tucson: de Koreaanse zombiejager is vernieuwd

Auteur: , 48 Reacties

Liefhebbers van The Walking Dead kunnen de Hyundai ix35 wel dromen, maar voor Genève staat een nieuwe generatie van de SUV in de startblokken. Hier is de nieuwe Tucson.

Het kleinere broertje van de Santa Fe – vorig jaar nog gefacelift (!) – kregen we al voorgeschoteld middels een schets, maar nu zijn alle echte afbeeldingen los. Op dit moment wordt het model in Berlijn voorgesteld aan de pers, op korte termijn verwachten we een persbericht.

Tot het zover is hebben we hier alvast de foto’s die we via de niet-officiële kanalen voor jullie opsnorden. Afgezien van het mij iets te drukke front ziet het er netjes uit, heel herkenbaar Hyundai in ieder geval.

UPDATE 16:00 – Specs, bitch! De Tucson meet 4,48 meter x 1,85 m x 1,65 m met een wielbasis van 2,67 meter. Kopers kunnen kiezen uit 5 motoriseringen:

– 1,6-liter GDI met 135 pk, die is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak.
– 1.6 T-GDI met 176 pk (ook met 7-traps DCT)

– 1.7 CRDi met 115 pk
– 2.0 CRDI met 136 pk
– 2.0 CRDI ‘high power’ met 184 pk.

Een video van de nieuwe Tucson vind je op autojunk.nl.48 reacties

Mooi dat ie wat lijnen van de Santa Fe mee heeft gekregen, fraai! Wordt alleen vaak particulier verkocht, en ben bang dat dat nogal een strop wordt in NL :(
@granlusso: De Sportage en iX35 worden ook vooral particulier verkocht.Waarom zou dit dan een strop worden?
@sydney: Omdat de markt voor nieuw particulier nogal op z’n gat ligt?
@granlusso: Dat is al bijna 5 jaar zo, dus wat is het verschil..
@sydney: Dat in 2010-2011 de markt nog een stuk beter in mekaar zat dan in 2012-2014. En dat verkoop nieuw zich meer en meer verplaatst naar A en B segmenters.
@granlusso: Dat begrijp ik ook wel.Merk het dagelijks, maar om nu te denken dat die Tucson in Nederland een flop,strop of dat ze straks weg gaan voor nop gaat veel te ver.
@sydney: Oh nee, zo bedoelde ik het ook niet! ;) Hoop ook gewoon dat deze gaat scoren zoals de IX35 dat ook in 2010 deed. Gun het ze namelijk :)
@granlusso: hmmm er zijn meer landen als NL waar ik zit is dit de bestverkochte suv geloof ik…
@sydney:
Omdat het erg stoer is om Hyundai ongefundeerd af te zeiken….
@jrk68: Ehm, pardon? Dat doe ik juist niet.
Mooie auto hoor, ziet er weer wat volwassener uit dan de Tucson’s die ik heb gereden.Kia moet maar snel met een nieuwe Sportage komen..
@sydney: zal nog wel een jaartje duren..
@sr20det: Dat denk ik ook.
Jammer dat de achterlichten bij deze merken altijd zo verschrikkelijk lelijk zijn.
Keurige auto! Hyundai is wel goed bezig het modellengamma wat stoerder te maken en de Oosterse invloeden te minimaliseren.
Best een knappe kar, en wat dat Walking dead verhaal betreft, ik heb deze daar al een tijdje niet meer in voorbij zien komen.
Ik vind het allemaal een beetje rommelig ogen.
Vind deze auto wel een beetje tegenvallen. Vooral de achterkant kan ik niet mooi vinden.
Ik snap alleen niet, hoe is deze auto gepositioneerd tov de ix35?
@m-tfsi: als opvolger?
Voor alle azijnpissers: dit of een Tiguan? Toch een keurige crossover, dit?

Daarnaast credits voor Huyndai dat ze hun gamma vers houden, dit al de derde Midi-SUV, zichtbaar verbeterd ten opzichte van de vorige, terwijl de Tiguan al een jaar of 8 na dato nog steeds hetzelfde is, en een opvolger is nog steeds niet op komst…
via Android app
@gtwillem: dat wil ik zeggen, kijk naar de originele Tucson die in 2010 eruit ging, dan is er toch wel een flinke inhaalslag gemaakt in een kleine 5 jaar.
@gtwillem: VW kwam toen al rijkelijk laat met een alternatief in de vorm van de Tiguan, om die tot in lengte van dagen haast ongewijzigd in productie te houden.(wat opzich niet verkeerd is)Hetzelfde geldt voor de Eos die in dezelfde periode kwam.De toekomst lijkt zich te gaan herhalen met de Taigun.Alles en iedereen heeft straks een compacte crossover, en daar komt VW weer aankakken om de mosterd na de maaltijdbokaal binnen te slepen.Onbegrijpelijk voor zo een groot concern die waar mogenlijk alle gaatjes in al dan niet bestaande niches probeert te vullen.

Maar dat zal ongetwijfeld wel weer aan mij liggen.
@sydney: het is inderdaad raar dat VW de Tiguan, Touran en Scirocco nog steeds met Golf V techniek heeft rondrijden. Terwijl een model als de Tiguan toch best behoorlijk verkoopt, daar zou je wel een tijdige opvolging verwachten.
@sydney: *de geschiedenis herhaalt zich.Niet de toekomst.Praten en breien tegelijk gaat weer lekker Sydney..
@gtwillem:
Alleen voor de onbekommerde betrouwbaarheid zou ik al voor de Tuscon kiezen….
Gelukkig hoef ik die keuze nooit te maken, ik heb immers een pleuris hekel aan suv’s in het algemeen en de berijders in het bijzonder….
Mompelt iets over onzekere blindgangers met een te klein….
@gtwillem: Altijd dit, want het is gewoon een hartstikke nette kruisover. Facelift maakt hem alleen maar prettiger voor de ogen.
@m-tfsi: Tucson is gewoon de internationale benaming voor de IX35. We krijgen hem hier denk ik gewoon gebadged als IX35.
@toyotafortuner: dat is maar de vraag, ik kreeg het Nederlandse persbericht binnen dat de auto Tucson gaat heten. Gaan ze toch weer terug naar de vorige benaming, op zich opmerkelijk (of Greenib heeft zich vergist).
@gtwillem: Lekker logisch ‘-.- Van Tucson naar IX35 naar Tucson….
Nette auto. Mooi interieur. Maar waarom ook hier al weer die lelijke 5 armige swastika velgen, is er soms een boosaardig complot dat na VW op de Golf GTI, Audi op de TT nu ook Kia dit nu monteert?
@mashell: Hyundai, Kia ik heb moeite ze uit elkaar te houden.
@mashell: Goh. Echt. Zou t soms toeval zijn? Of is t gewoon familie?
@mashell: heb ik wel vaker met Aziaten
@stamp: Ik met VW’s/Audi’s/Skoda’s/Seats…
@mashell: je kunt ook overdrijven hoor. Het is 70 jaar geleden en we mogen het nooit vergeten, maar overal een swastika in zien is niet meer nodig.
@mashell: Dat is nou eenmaal het compromis dat automakers gevonden hebben tussen open velgen (leuk, maar niet goed voor de luchtweerstand) en dichte velgen (leuk voor de luchtweerstand, niet zo praktisch met het koelen van de remmen). Alles in het kader van brandstof en Co2 besparing, helaas!
@Edge: het is wel erg jammer dat je op de zwarte velgen telkens dezelfde chrome kleurvormen ziet, iets creatiever mag best.
@mashell: Zou VW het ooit wagen om vierarmige swastika velgen onder een Beetle te leggen? Historisch verantwoordt, dat wel…
Helemaal niet gek, maar 2 liter benzine met 184pk high power?
@mrrallycross: CRDI zijn de diesels van Hyundai. Overigens zou er nog wel meer vermogen daarmee te behalen zijn
Zo te zien doe je tegenwoordig niet meer mee als je koplampen niet doorlopen tot aan de chromen omlijsting van de grille. BMW (begon met de 3, maar ook de 4 en aankomende 7) Volkswagen (Passat), Audi (Q7), Citroën (DS5) en dan nu ook de nieuwe Tucson/ix35. En dan zal ik er ook nog wel een paar vergeten.
Aardige auto, maar toch liever de mazda cx-5. Heb alleen geen flauw idee of die wel met elkaar concurreren.
Aan de wielen is in ieder geval de Ntionaliteit van de ontwerper te zien…
Verder natuurlijk weer een mooie wagen…Voor zijn segment..
Plus een a ergens ….
Ik krijg bij het zien van deze auto Peugeot associaties met een vleugje Mazda. Ziet er overigens prima uit. De iX35 heeft (vind ik) altijd “raar” op de wielen gestaan, alsof de wielbasis te kort was (of de hele auto).
Nieuwe rage, koplampen en grille aan elkaar?
de nieuwe i20 en i30 van Hyundai zijn knappe karren om te zien, je zou er zo een “premium” logo op kunnen plakken en men zou echt niet weten dat het een koreaan is. Ik dacht dat ze de accent etc. opvolgde maar zag laatst ook een nieuwe accent wtf? Krijg ik een bmw gevoel, je weet wel: zoveel modellen dat het je op gegeven moment allemaal niks meer kan schelen :)
Hele mooie auto. Ziet er op de foto’s van alle kanten geweldig goed uit. Succes in ons land hangt weer af van de (R)overheid, met het waardeloze beleid bepalen de geestelijk gehandicapten uit de tweede kamer wat er op onze wegen rijd. Helaas. Maar Hyundai, top auto!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).