In beeld: geblunder in Bakoe, Vrije Training 1 afgelast

Auteur: , 21 Reacties

Niet het beste begin van het F1-weekend.

Russell kapot

Zondag is het tijd voor alweer de vierde F1-race dit seizoen: de GP van Bakoe, Azerbeidzjan. Op het Baku Street Circuit gaan onze favoriete coureurs weer elkaar te lijf, maar eerst even wat trainingen. Normaliter zouden we jullie nu wat tijden geven waarop ‘nooit wat te baseren valt’, maar dat kunnen we niet. De training is afgelast.

Dat komt allemaal door George Russell. Nee, niks ten nadele van de jonge Williams-coureur, maar het is wel zijn auto die ervoor deed zorgen dat er bijzondere dingen gebeurden op het stratencircuit van Bakoe. Stratencircuits zijn tof, maar dingen als verkeersdrempels en andere oneffenheden moeten dan wel weggehaald worden. Zo kon het gebeuren dat men een putdeksel over het hoofd zag. Zo ook Russell, maar die mag er toch vanuit gaan dat het circuit egaal is. Daarom kunnen we hem moeilijk de schuld geven van het feit dat zijn auto uit de race ligt, misschien wel permanent beschadigd is. Ondertussen is de training afgekapt zodat ze alles kunnen opruimen en Russell’s bolide kunnen afslepen.

Dat is al knap vervelend, helemaal voor Williams en Russell. Nog vervelender is het wanneer de auto wordt afgesleept door een takelwagen. De takel staat net iets te ver omhoog, waardoor de truck tegen een gantry aan knalt. Ook die is nu beschadigd, maar niet op gevaarlijk niveau, zo te zien.

Ook was al eerder te zien hoe Charles Leclerc de put raakte, maar hij kwam ermee weg. Over de topteams gesproken, die mogen ook even niet de baan op. Lewis Hamilton vindt dat vervelend, maar hij heeft gelukkig nog wat andere dingen om de tijd te doden.

Chaos en geblunder in Azerbeidzjan dus, F1 kijken gaat hem vanmiddag niet meer worden, waarschijnlijk. Het is aan te raden om net als Lewis even iets anders te gaan doen.21 reacties

Welja, alsof Williams nog niet genoeg in de put zit.
@venividivici: ze krijgen het deksel op de neus..
@venividivici: De F1 is financieel gezien voor Williams wel een bodemloze put.
@berlinetta: Ze zijn inderdaad niet het meest succesvolle f1 team. Maar ze komen toch regelmatig in het nieuws en iedereen ziet ze als het lachertje waardoor ze vaak als grap gebruikt worden wat toch weer naamsbekendheid oplevert dus dat doen ze toch niet zo slecht.
@berlinetta: maar men dempt de put pas als het kalf verdronken is.
@venividivici: putverdikkeme!
@oldebronx: en deksels nog an toe!
@venividivici: Russell kan altijd nog putjesschepper worden
@venividivici: zie het positief, die Williams trekt misschien niet de klinkers uit de weg maar de putdeksels lukt wel!
Tot overmaat van ramp is de kraan door de botsing tegen de brug olie gaan lekken op de auto van Russell… Ik denk dat de organisatie in Bakoe een aardige claim van Williams (en waarschijnlijk ook Liberty Media) kan verwachten
George Russel na zijn ritje op de takelwagen: Zo snel was mijn Renault nog nooit.
@fejjie: wel ff goed opletten hé
@fejjie: Renault..?
Still, could be worse…
Had Haas niet ook ooit zoiets, waarvoor ze toen succesvol de race organisatie hebben aangeklaagd?
@silverarrow: Even gecheckt, in Sepang. Ze hebben toen de schade vergoed gekregen.
Bernd Mayländer heeft nu vast wat flashbacks aan DTM Shanghai 2004…
Niemand gewond geraakt….
Dus machtig mooi dit. Heb nog zelden meer lol gehad bij een filmpje over een FP.
Daarnaast heb ik er weer zin in: Baku is vaak een leuke gp om te kijken. En ook al gebeurt er niks dit keer in de race; dan zijn de plaatjes mooi (beter dan zo’n troosteloos alles-hetzelfde-circuit als Shanghai) en de inhaalacties op het rechte stuk met zo lang volgas zijn ook heerlijk!
Dat met die takelwagen zag je gewoon al aankomen. Die kraan zat zo hoog, vroeg me al af of er geen bruggen oid zouden zijn waar die op die manier niet onderdoor kon….
Putten hoort toch bij golven?
@maferick74: dacht dat het bij Gelderland hoorde.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).