In deze tien steden sta je het langst in de file

Auteur: , 31 Reacties

Welke stad neemt dit jaar het goud met wat vertraging mee naar huis?

In deze tien steden sta je het langs in de file

Ten tijde van het vorige overzicht was het nog Nijmegen dat met de eer streek. In de vierdaagsestad bedroeg de gemiddelde vertraging ruim 20%, waarmee het volgens de rekenaars van TomTom één van de slechts presterende steden in de wereld was.

Ditmaal strijkt Den Haag met de eer. Of het gevolg van Geert Wilders er wat mee te maken heeft weten we niet, maar een ritje door de stad resulteert gemiddeld in 22% vertraging. Groningen doet het overigens niet veel beter, Amsterdam maakt de top 3 compleet. Wereldwijd legt de hofstad overigens beslag op plek 140.

Stad
Vertraging
Den Haag22%
Groningen22%
Amsterdam19%
Rotterdam19%
Nijmegen 18%
Tilburg17%
Breda15%
Eindhoven15%
Utrecht14%
Almere 11%

De meest verstopte steden van de wereld liggen gelukkig niet binnen onze landsgrenzen. Istanboel gaat fier aan kop in de top 10 wereldwijd, die verder wordt vervolmaakt door een drietal Braziliaanse steden, twee Russische plaatsen (die dashcamfilmpjes worden niet op lege landweggetjes gemaakt), Mexico-stad en nog wat minder voor de hand liggende namen.

Stad
Vertraging
Istanboel, Turkije58%
Lódz, Polen56%
Mexico-stad, Mexico55%
Rio de Janeiro, Brazilië51%
Moskou, Rusland50%
Salvador, Brazilië46%
Recife, Brazilië45%
St. Petersburg, Rusland44%
Palermo, Italië42%
Boekarest, Roemenië41%

Gegevens van Tomtom, via RTL Nieuws31 reacties

Knap, geen enkel Aziatische stad in de top 10 wereldwijd…
@BmwMPower: Istanbul is half Europees en half Aziatisch de brug brengt je van de ene naar de andere kant. Dan ben je in Azië rijdt je de brug over ben je in Europa :)
@BmwMPower: komt omdat de wegen daar zo ***** breed zijn. (geloof ik)
Istanbul geweest en dat klopt inderdaad, ik heb eens 5,5 uur over gedaan van een wijk naar de andere te moeten :)

Knooppunt Ypenburg is ook geen lolletje als je vanuit Rotterdam richting Den Haag moet of verder richting Leiden/Amsterdam.
Zijn hier nog meer mensen die twijfelen dat Groningen wel zo erg is. Ik rij bijna elke dag rond de klok van 8 de stad uit en om 6 uur de stad in en eigenlijk nooit vertraging. Alleen Julianaplein is wat vertraging maar daar kom ik gelukkig niet langs.
Groningen met dat achterlijke één richting systeem, (verkeerscirculatieplan noemt den rooden mensch dit) destijds bedacht en ingevoerd door die mafkees van een Max van den Berg, die ipv met pek en veren de provincie uitgejaagd, het nog tot commissaris van de koning heeft geschopt.
Knap !
helmond-eindhoven ’s ochtends gegarandeerd polonaise. ik zeg bouwen die ruit om eindhoven
Hoofddorp mag dan geen stad zijn, neem van mij aan dat het daar het ergste is van NL. Met die afschuwelijk afgestelde stoplichten!
@dutchdriftking: Driemerenweg vind ik anders heerlijk om even het gas open te gooien!
@ghost: Jups, en achter elke boom een blauwe pet….
@dutchdriftking: idd als je wilt uitvoegen van de a4 richting de n201 is het tijdens de avond spits altijd heel erg druk, maar zoals ghost ook zegt. De Driemerenweg is heerlijk. Alleen moet je wel weten wat je doet, dus niet zoals laatst is gebeurd te hard rijden en in de bocht de berm raken om vervolgens over de kop te gaan (met de dood als gevolg).
Nijmegen is gezakt dankzij de opening van de tweede stadsbrug ‘de Oversteek’, vanaf november 2013. Die ontlast het stadscentrum (in casu: Oranjesingel en Keizer Karel plein) meer dan behoorlijk. Ze moesten er alleen wel dertig jaar op wachten, daar in het automobilisten hatende Havanna aan de Waal
Verbaast me dat Utrecht zo laag staat. Ik vind het verschrikkelijk daar, als ik dr omheen kan doe ik het. Vorige week donderdag was helemaal een drama. Bijna 3u gedaan over een ritje van 100km…
Verbaast me dat er geen Brussel of Antwerpen in die lijst staat :D
@RazorHead: kennedytunnel gegarandeerd polonaise
Files? Wat zijn dat?
@norge: voor motorrijders ongeveer hetzelfde als filet…
Madrid mag er ook wel bij. Ik heb regelmatig een uur in de bus gezeten voor een ritje dat buiten de spits in een kleine 15 minuten kan worden afgelegd. Weinig van gemerkt overigens, omdat ik al deze keren in slaap ben gevallen.
@bmwalpina: metro dan maar next time?
@parker: Uiteraard! Dat is de andere helft van mijn dagelijkse route ;)
New york?
@mrrallycross: dat rijd meestal wel. Een richting hè.
Misschien komt het door de turken en polen in Den Haag, afgaande op het tweede lijstje.
In DH zijn meer turken en polen met een auto, dan Hagenezen.
@csx3000: wauw gewoon.
Ik denk dat het gemeten is in de stad, niet daar buiten op de snelwegen.
Dus het snelste van A naar B in de stad.
Maar ja ik ben ervaringsdeskundige in A, dam, Rotjeknor en Den Haag en met mijn gebruikelijke sluipwegen, heb ik niet zoveel last van vertraging.
Den Haag is ook behoorlijk lastig te ontsluiten omdat het enorm uitgebreid is richting het Westland. De wegen zijn hier nog altijd niet op ingericht. Daarnaast vond men het ergens in de 50’er jaren een goed idee om de spoorlijn naar het strand van Scheveningen op te breken zodat ze de woonwijk Mariahoeve konden bouwen. Van die briljante visionaire beslissing kunnen we nog elke zomer genieten als bij mooi weer alle toegangswegen volstromen en er geen doorkomen aan is.
Groningen valt naar mijn ogen enorm mee
Dat Boekarest er in staat. Ik heb toch ooit met en taxichauffeur met F1 aspiraties makkelijk 160 die de binnenstad gereden. Geen enkel probleem met files…. En de Dacia had geen gordels achterin…..
@jansen: die is door….
Johannesburg (SA) is ook leuk… Gigantisch veel ongelukken/pechgevallen omdat de auto’s geen jaarlijkse APK hoeven… Met alle gevolgen van dien!
Wat steekt een gele Suzuki leuk af tegen de massa

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).