In het echt, de Volvo V40 facelift

Auteur: , 30 Reacties

Volvo's leasetoppert heeft een 'grondige' make-over gekregen.

V40-facelift

Niemand komt er onderuit, ook Volvo niet. Er moet zo af en toe eens wat worden strakgetrokken. Waarvan akte. Het is al een tijdje bekend dat Volvo de V40 voorzien heeft van andere lampjes en bumpertjes (sterker, het volledige vergelijk met de oude kun je perfect HIER lezen), maar zo in het echt is het ook wel even leuk om te gluren. Toch?

Wil je nog even snel in geschreven tekst zien wat er allemaal anders is? Paar nieuwe kleurtjes, acht nieuwe velgen, nieuwe steeknaadjes en nog wat grut. Leaserijders worden blij met een gereduceerde uitstoot tot 89 gram. Dan heb je wel een handgeschakelde D2, maar wel lekker goedkoop. Ook mooi! De zitruimte werd wat aangepast, meer connectivity in de vorm van connectiemogelijkheden met wearables zoals de Apple Watch en ook luchtstromen die voortaan gefilterd zijn door Volvo’s CleanZone technologie.

Belangrijker, dit zijn de foto’s:30 reacties

Ik vind Volvo’s heel mooi maar zo’n V40 heb ik nooit mooi gevonden
@audiisthebest: over smaak valt niet te twisten (gelukkig), maar binnen het segment vind ik dit een van de mooiste en minst-saaie auto’s.
ach .. mag nog wel effe ..
binnenkort ook aan de elegante nieuwe Volvo huisstijl ..
Nou grondig? Nieuwe koplampjes en een iets andere bumper..
Eh en oh ja, de stof van m’n oma’s bank gebruikt voor de bekleding.
@jaapies: yep, kneuterigheid is het nieuwe hip!
@potjak: Haha, ja een soort normcore?
Jammer dat ze de navi en vooral de bediening van de anvi niet iets meer 2016 hebben gemaakt…
@jaapies: Ja, dit is 2015…
@jaapies: Is maar net hoe je het bekijkt. De bediening is geniaal intuitief, hoeft het scherm nooit te poetsen, en het heeft een aantal extra features die je met een vaak beperkte touchscreen navi niet hebt.

Scherm mag natuurlijk altijd groter, maar de bediening mag wat mij betreft zo blijven.
@domej: ‘geniaal’ is wel erg sterk uitgedrukt vind ik.

Het werkt zeker, maar niet zo goed als een iDrive imo, waar je ook geen vlekken op je scherm krijgt en je veel minder ver met je hand hoeft te reiken..

Welke extra features bedoel je?
@domej: de bediening van het navigatiesysteem is echt verre van intuïtief, ik heb er zelf echt aan moeten wennen en mijn vrouw snap er helemaal niets van.

Het systeem werkt verder goed hoor, maar intuïtief? Zeker niet.
@dondeboer: dat je vrouw er niks van snapt is geen argument he!
@michiel1: :D ik ben geneigd je gelijk te geven, echt handig is ze niet met die dingen. Maar het systeem in de Kia kon zo ongeveer hetzelfde en dat begreep ze wel, dus het is blijkbaar toch mogelijk om de boel vrouw-proof te krijgen…
@dondeboer: Niet intuïtief? Je drukt op het knopje op je stuur. De mevrouw vraagt je de bestemming in te spreken. Bevestig je invoer en gaan. Werkelijk nog nooit problemen mee gehad.
@domej: Vanaf 2015 levert Volvo de Sensus Connected Touch. Dus gewoon poetsen als je geen gebruik maakt van stembediening of de knoppen.
http://www.volvocars.com/nl/over-volvo/onze-innovaties/sensus
Ik wil niet vervelend zijn maar deze word positief ontvangen maar de nieuwe giulietta niet terwijl de grote van de facelift ongeveer het zelfde is.
Ik ben aardig uit-gereageerd.. Pfoe..
@henkhupelschoten:

ga jij eens effe een mening verkondingen .. gauw ..
@lincoln: Ohja, die Vulva… Lijkt wel of ie last heeft van down…
@henkhupelschoten:

sinds de facelift heeft ie daarbij ook last van staar ..
Gelukkig hebben ze er niet teveel aan veranderd,

Dat zou verraad zijn aan de V40 van de vorige generatie, een iconische auto die een keerpunt betekende in de geschiedenis van Volvo…

Want de V40 wist in zijn eentje een einde te maken aan het vooroordeel dat Volvorijders heel beschaafde mensen zijn met een rustige veilige en bijna saaie rijstijl…
@moveyourmind: over vooroordelen gesproken. Jij insinueert dat iedere V40-rijder onebschaafde, onveilige bestuurders zijn.
Jup. In t echt zijn de nieuwe lampen ook mooi.
Jammer dat er geen C30 meer is vond ik een leuke kar.
@thomasthomas: ja maar dan wel een hele snelle, Polestar!
@thomasthomas: werd te weinig verkocht. Vooral in Nederland, want geen 5-deurs. Uiteindelijk dus gewoon een rationeel besluit. Volvo had er veel vertrouwen in; een betaalbare Volvo voor de jonge generatie. Maar dat is dus mislukt. De V40 heeft dat overigens prima gecompenseerd, die verkoopt als een malle.
Wat een lelijke interieur in dit model zeg en die stoelen wat oudbollig! Kunnen ze misschien wel lekker zitten zoals eerder al eens was opgemerkt maar het oog wil ook wat.
Dit vind ik nou geen vooruitgang. Voorkant vind ik echt geen porum zo en het interieur oogt ouderwets.. Nope, niks voor mij deze auto.
Volvo’s en interieurs vond ik nooit echt een goede match. Pas vanaf de XC90/S90 is het mooi geworden.
Die nieuwe stijl lampen zijn erg fraai op de XC en V90 maar slaan echt als een tang op een varken op deze ‘oude stijl’ V40.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).