Vergelijking: de V40 facelift vanaf alle kanten

Auteur: , 59 Reacties

Na de verse beelden van de strakgetrokken V40 vandaag rijst er een vraag. Is hij er eigenlijk wel op vooruit gegaan?

oud vs nieuw

Nederland is een Volvo land. Volvo’s worden hier gereden van loodgieter tot koning dus wij mogen er best iets van vinden. Er is namelijk naast het front niet veel veranderd aan de nieuwe V40. Oké, er zijn wat nieuwe nieuwe mogelijkheden rondom connectiviteit, en er zijn weer wat grammetjes co2 van af, maar het is vooral het uiterlijk dat opvalt.

Het Front
nieuw
oud
Hier is overduidelijk het meest gedaan. Het familiegezicht is duidelijker herkenbaar en de auto lijkt wat slanker.

Schuin van achter
de nieuwe
de oude
Hier zijn de wijzigingen een stuk subtieler zullen we maar zeggen. Het enige dat opvalt zijn de iets vernieuwde achterlichten en de nieuwe kleur.

Schuin van voor
nieuw
oud
Ook op dit punt uw mening gevraagd. Past de nieuwe neus eigenlijk nog wel bij de oudere achterkant?

De zijkant
nieuw
oud
Een nieuwe kleur en nieuwe velgen is wat we zien. Voor de rest valt bij de facelift de T-vorm in de koplampen vanuit deze hoek op.

De V40 is een verkooptopper voor Volvo en dat houdt men daar graag zo. Door het nieuwe familiegezicht duidelijker naar voren te laten komen in deze facelift denkt Volvo op de goede weg te zijn. Net als bij andere merken proberen ze het model zo weer wat bij de tijd te brengen. Zouden ze gelijk hebben, en is dit qua design een vooruitgang?59 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zeer geslaagd wat mij betreft, blijf het een mooie station vinden.
@opgooier: “station”?
@opgooier: hatchback
Misschien rare vraag, maar welke
Is de nieuwe?
@room850: De blauwe.
@room850: oh jij bent zo’n type dat op elke facelift aangeeft dat hij exact hetzelfde is ;-)
Shiiiit alleen nieuwe koplampunits…blijft een heel mooi aangeklede ford focus
@noreplacementfordisplacement: dat was de V50/S40…
@maxhunter: neen, deze ook, is Fords Global 3c platform. Zet ‘m naast een Focus vijfdeurs en plots zie je dat het dezelfde auto’s zijn..
@parker: Je bent wel hardleers hè? Na dat vorige V40 topic.

Hoe graag je het wellicht ook anders zou zien, ze delen alleen het onderstel. Ik voel me te stom om het dit maal maar eens aan te tonen met plaatjes maar een ieder verdient een 2e kans, dus bij deze:

http://static.autoblog.nl/images/wp2016/volvo-v40-side.jpg
http://images.thecarconnection.com/lrg/2012-ford-focus-5dr-hb-se-side-exterior-view_100351485_l.jpg

Je durfde zelfs nog te stellen dat het interieurs hetzelfde zou zijn. Gaan we nogmaals:

http://media.caranddriver.com/images/media/467847/2013-volvo-v40-cross-country-t5-awd-interior-photo-475712-s-1280×782.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-UvjcTKtjyhE/T_v2KLLRfqI/AAAAAAAAAUQ/ajIAqZmdF08/s1600/2012-Ford-Focus-interior.jpg

Geen VAG trucjes hier. Als je nu nóg blijft volharden, ben je de grootste strijder van heel Autoblog.
@piebepost: het is juist exact een vag’je en precies dezelfde formule als bij de vorige V50: zelfde carrosserie, maar ieder eigen bodypanelen. Zelfde interieur, maar ieder eigen dash en deurpanelen. De Focus Titanium heeft exact dezelfde stoelen. Kijk naar zaken als gordels, B-stijlafwerking etc en dan zie je de gelijkenis. Ik snap niet helemaal waarom dat zo moeilijk voor jou te verteren is, want een Focus is een prima auto. Rare jongens, die Vlovvo fanboys..
@parker: euhm nee. Hebben niks met elkaar te maken. De Focus RS had wel een vijfcilinder van Volvo.
@noreplacementfordisplacement: In de tekst spreekt men van nieuwe achterlichten , ik zie geen verschil ?
Fijne, nette en leuke auto, maar qua binnenruimte erg krap, om over de laadruimte nog maar niet te spreken.
@st220: klopt. Ik had de V40 classic (’95-’02), maar de huidige V40 is absoluut geen station meer. Kofferbak is best klein.
@volvoturbo: Die kofferbak van de V40 is juist enorm! Maar goed, ik rijd een C30 en heb dus een wat ander referentiekader.
@st220: Kofferbak vind ik eigenlijk nog wel aardig ruim. De hoofdruimte voor de achterpassagiers is echter wat minder ruim..
Hij is aan de voorkant heel anoniem geworden naar mijn idee. geen vooruitgang zeg maar
Jammer….behalve aan de achterkant blijft er steeds minder over dat Volvo onderscheid van bijv. Opel of Peugeot in dit formaat.
Stuk beter; het “barokke” is weg
In eerste instantie vond ik de V40 nog wel wat hebben, en dan vooral met R-Design pakket, in het rood. Totdat hij de leaseslet werd van Nederland en je dit ding in elke uitvoering op alle hoeken van de straat ziet. Voor mij hoeft ie niet meer.
@viezefreddyw: autovogelaar
@pomoek: Wat bedoel je daarmee?
@viezefreddyw: Vogelaars zijn van die mannen met grote camera’s op hun buik die helemaal wous worden als er één roodgebekte kwikkelstaart in Drunense Duinen is aangetroffen. Ze trekken er massal op uit om dit unieke beestje op de gevoelige plaat te zetten. Voor een Roodborstje oid halen ze hun neus op. Te gewoon dus niet interessant. Eigenlijk wat jij over de V40 zegt?
@pomoek: Tsja, zo zou je het kunnen zien ja..
@pomoek: gedachtenkronkel van de maand
Prima facelift, iets wat mooi is moet je gewoon mooi laten toch?
De vergelijking met de carbon edition met z’n zwarte snor vind ik een beetje krom, maar verder is het inderdaad alleen een nieuwe LED-tekening in de koplampen en een nieuw roostertje met andere spijltjes in de grille.
Exterieur spreekt een goed aangekleed model van voor de facelift mij meer aan
Hij heeft mij te veel een ‘hybride’ look. Niks aan zo’n gladde volvo.
De eerste twee vergelijkingen zijn wat krom, maar dat is @shjdejee niet kwalijk te nemen, Volvo heeft zelf gewoon niet voldoende fotomateriaal voorhanden. Als je de opsmuk van de Carbon Edition (vergelijking 1) en het spoilerpakket (vergelijking 2) wegdenkt krijg je een aardig beeld. Eigenlijk zijn er drie dingen anders: de koplampen, de grille en (de afwezigheid van) het ledsliertje onderin de bumper. Deze foto van de oude geeft een goed beeld voor een vergelijking schuin van voren, zelfs de kleur lijkt erop: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e3/2012_Volvo_V40_front.jpg
Ik vind ‘m mooi maar het net zo goed een Mazda of Kia kunnen zijn.
De uitlaten en diffuser zijn ook veranderd btw.
Uitlaten vond ik juist vet die twee ronde, lekker ‘space’-achtig
Ben ik de enige die iets vreemds ziet aan de plaatsing van de tankklep? Ik doel op het oudere model, welke, zonder plug-in hybrid te zijn, aan weerszijden een tankklepje heeft zitten.
@icarus: je bent niet de enige maar alle andere denken dat dit een spiegelbeeld foto is om de vergelijking gemakkelijker te maken.
Schuin van voren en van de zijkant vind ik het een verbetering. Van de andere kanten het tegenovergestelde…
Het was al het meest anonieme en a-typische Volvo model, met die geknutselde flarden nieuwe design stijl wordt het helaas niet beter.
Ik wacht wel op de nieuwe, een mini V90 zie ik wel zitten.
Schuin van voor en zijkant. Jongens neem dan heel ff de moeite om de foto’s te spiegelen 😂
Als (mogelijk) oudste Volvo-fan op AB kan ik een reactie over deze V40-facelift natuurlijk niet overslaan. Niet dat dat feit mijn mening méér waard zou maken dan die van anderen, maar ik kan gewoon niet nalaten dat te vermelden.
3 dingen:
1) De eerste uitvoering van de V40 (modeljaar 1995-2004) was voor mij al aanleiding om me af te vragen hoeveel Volvo in dit model nog terug te vinden was.
In de 2e uitvoering, die van 2004-2012 (toen ze hem omgedoopt hadden naar V50) hervond ik de Volvo-identiteit enigszins.
Bij de 3e uitvoering, die V40 van 2013-heden, raakte ik de Volvo-kluts helemaal kwijt. Een Volvo in stationcar-uitvoering? Een V? Echt waar? Ik vroeg me maar één ding af: Volvo! Waar zijn jullie in vredesnaam mee bezig? Hier past nog geen behoorlijk damestasje in! En dat, terwijl ik met mijn 945 (voor de halve nieuwprijs) het hele damesbingoteam uit mijn dorp inclusief Tena-voorraad voor 14 dagen naar de nationale kampioenschapsspelen 3e-klasse in Lunteren kon brengen.
2) Ik ben ontzettend blij dat ze dit een facelift noemen. Alleen in je achteruitkijkspiegel zul je mogelijk het verschil kunnen zien. Maar da’s natuurlijk alleen voor de echte kenners! Bij Audi zouden ze dit beslist een compleet nieuw model hebben genoemd. Dit tot grote ontzetting leidend bij de meest recente kopers. Gelukkig is dit Audi-virus nog niet helemaal tot Volvo doorgedrongen.
3) En ;-) mocht @parker weer beginnen etteren met zijn typische Volvorijders-omschrijvingen: Wees gerust! Ik heb nog nooit geitenwollen sokken gedragen, rook géén pijp (ik rook helemaal niet!), draag geen baard, stem niet op de SP en mijn bloedmooie vriendin draagt echt de leukste en meest pikante slipjes die er te vinden zijn.
Was geschreven: Een echte Volvo-fan!
@9000cse: er zijn volvisten die na het verdwijnen van de rwd zeggen dat de echte Volvo niet meer bestaat. Wellicht is het een leeftijdsdingetje? Als een na oudste volvofan ben ik het overigens wel met je eens. De aangepaste designtaal s90 v90 xc90 gaat er bij mij in als koek. Jammer dat ze nog fwd zijn….
@pomoek:
Er zijn ook mensen die beweren dat er geen échte Volvo’s meer gemaakt worden sinds de invoering van V en S modellen. Dan zijn er ook mensen die beweren dat er geen échte Volvo’s meer bestaan sinds het afschaffen van vijf cilinders. En dan heb je ook mensen die beweren dat er geen échte Volvo’s meer bestaan sinds ze door Chinezen zijn overgenomen.

Dus tsja…. Denk een leeftijdsdingetje wel….
@Rob: Over een ding zijn ze ’t alvast allemaal eens: er zijn geen echte Volvo’s meer ;-)
@Rob + @pomoek:
Ik wil daar echt niet flauw over doen, want niet alles hoeft bij het oude te blijven. Er moet ook vooruitgang zijn en die gaat nou eenmaal niet zonder veranderingen. Voor wat mij betreft komt met het verschijnen van de nieuwe S- en V90 het echte Volvogevoel toch wel weer boven. Al zal die S90 toch wel even wennen zijn.
@9000cse: de oudste Volvo-fan heeft naar eigen zeggen een bloedmooie vriendin met pikante slipjes. De visuele voorstellingen die dit in mijn hoofd oproept schieten alle kanten op. Wisselend van oude bok met knap groen blaadje tot bejaarde vrouw in lingerie ;-)
En OT. Volvo verkoopt weer heel goed op het moment. Oude fans moeten ook inzien dat zij niet voor ieder model de doelgroep zijn, de V40 doet het in de lease toch prima. En goede ontvangst bij kopers en leasers is toch belangrijker voor Volvo dan oud sentiment
@hehe:
Haha! Denk maar een die ouwe bok…….
Vind het nieuwe Volvo logo vooral een vooruitgang. Ik was geen fan met dat blauw erin. Over het algemeen maar een zeer magere facelift.
Zeker een vooruitgang. Ik vond de achterzijde maar een warrig boel, het oogt nu strak en rustiger.
Weinig nieuw….Maar het is maar een facelift…Bij een ander merk zouden ze dit een nieuw model noemen..
Volgens mij heeft die witte V40 twee tankklepjes….
Vind de pre facelift mooier, nieuwe neusje is erg saai. Lijkt net een premium mitsu.
Never change a winning team. Ik hoop dat de verbeteringen in het interieur zitten. Andere kunststof van het dashboard en groter navigatie scherm zijn welkom.
Ik vind het mooi. Wel de wielen van het pre-facelift model monteren. Die zijn echt mooi!
Ik mis nu de ledjes in de bumper…
*verplaatst tankdop naar de andere kant* Jep ‘facelift’.
Nee. Zeker geen verbetering. Vroeger was Volvo nog koning van de facelifts maar sinds het C30 & C70 debacle zijn ze dat volledig verleerd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).