INKAS Sentry MPV is een oorlogsschip met 1.100 Nm

Auteur: , 21 Reacties

Aanpakken, die terroristen.

Inkas Sentry MPV

Het Canadese INKAS is terug met een gloednieuwe MPV. Het type auto, dat in de Verenigde Staten vooral wordt bestuurd door bloedirritante voetbalmama’s, gaat onder leiding van de Canadezen echter volledig op schop. De term Multi-Purpose Vehicle is normaal gesproken al van toepassing, maar INKAS weet veel beter hoe de auto op meerdere manieren ingezet kan worden.

De INKAS Sentry MPV is een gigantisch gepantserd voertuig dat technieken overneemt van voertuigen die het bedrijf eerder ontwikkelde. Een slimme zet, daar de Canadezen een uitgebreide catalogus hebben. INKAS sprenkelde haar magie eerder over de G-Klasse en de Maybach S600. Niet alleen dat, want daarbij maakten ze ook hun eigen voertuigen, zoals deze meterslange straattank.

Afgezien van hierboven genoemde voertuigen, produceerde de Canadezen in recentere jaren de Sentry-reeks. Hieruit kwamen o.a. de reguliere versie en de APC. Dit model, de MPV, is gebaseerd op het platform van de APC, die je hieronder kunt zien. De gepantserde bolide heeft een 6,7-liter turbodiesel achtcilinder, die goed is voor 390 pk en bijna 1.100 Nm koppel. De wagen is vierwielaangedreven, maar kan op commando veranderen in een voor- of achterwielaandrijver. Het bijna 5,8 meter lange gevaarte kan volledig naar de wensen van de klant worden uitgerust. Wie een geavanceerd observatiecentrum wil laten inbouwen klopt aan bij het juiste adres, maar ook voor een heuse, 360 graden draaiende schutterstoren kun je bij INKAS terecht. En dan kun je ook nog eens vijf vrienden meenemen!

Inkas Sentry MPV21 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Pfft.. die INKAS zijn niets bij onze hollande dieselgate Tourans !
@pielemuis: wij leggen dr inderdaad veel mooiere rook gordijnen mee…
Geef deze maar in plaats van een Niva!
@205zonderdak: Niva for life!
@toyotaprius: je bedoelt zeker Nivea..
Bestuurders van dit soort voertuigen hebben meestal geen vijf vrienden…
@hansjeb: na een ritje niet meer nee..
@hansjeb: maar wel 5 vriendinnetjes.
Pas als de hele schuur vol staat met oud militair spul zoals de GMC CCKW, Dodge Weaponcarrier, Daf 126, 328, 616 en YP, een Sherman tank en een ouwe afgeschreven Saab Gripen zou ik deze er wel bij willen hebben.
@moveyourmind: voor de Saab heb je ook een lange oprijlaan nodig !
@fiero: Hahaha, mooi!
Heel handig altijd die gestoord dikke armored trucks. Zie ze alleen nooit gebruikt worden. Handig die schuif voor met Koningsdag om bekers aan te vegen.
@fmgarcia: ik denk dat dit iets is wat in rusland, brazilië en andere ‘shitholes’ wordt ingezet om demonstraties tegen te gaan. voor de rest nog steeds een militair voertuig…
@fmgarcia: voor als de zombies komen. Dan slaap ik erin en zet mezelf af en toe in de schutterstoren!!
Dus ze hebben bij dat bedrijf een afdeling die zich alleen maar bezig houdt met potentiele rampen en andere narigheden die je met deze auto het hoofd zou moeten kunnen bieden. Gezellige boel, daar.
De gelijkenissen met de Knight XV zijn groot. https://www.conquestvehicles.com/knight-xv.html
Heerlijk! Hadden we dit in NL maar!
Ik wil die rechter met dat hek op de bumper. Heb ik ook geen last meer van de linkerbaan 99km/h rijders. Hoe vet is dit als je hiermee in Nederland rond rijdt.
@eirmakk: linkerbaan? dubbelbaan bedoel je? ik geloof nooit dat dit ding op de nederlandse straatjes past…
Als het je om de Nm’s te doen is koop dan gewoon een oude F250 super duty met de 6.7 diesel die ze verbouwen bij INKAS.
Beter nog koop de nieuwe met 1200+ Nm’s
Weet je hoe vet om hier een paintbal gun op te bouwen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).