Is dit de nieuwe Audi R8? [update: ja]

Auteur: , 60 Reacties

Hoewel dit duidelijk een WIP-exemplaar is, zou het zomaar kunnen dat we hier naar de nieuwe Audi TT XL kijken.

Audi R8 lekkage

Officieel wordt de nieuwe R8 pas volgende maand in Genève onthuld, maar toch kon de maker van bijgevoegde foto zich niet inhouden en slingerde hij/zij deze foto het web op. Hoewel het natuurlijk nog maar afwachten is of dit inderdaad de nieuwe R8 is, zou het ons niks verbazen als dit daadwerkelijk de real deal is. Kijk ook nog eens naar deze spyvid en oordeel vooral zelf.

Naast het intussen vrij gebruikelijke Audi-uiterlijk leunt de techniek voor een aanzienlijk deel op de Lamborghini Huracan. Of andersom, da’s maar net hoe je het bekijkt. Verder weten we dat de klant met diepe zakken kan kiezen tussen een V8 en een V10 en dat een elektrische versie zeer waarschijnlijk ook z’n geruisloze opwachting gaat maken. Ram dus nog gauw die laadpaal in de voortuin voor het te laat is.

Foto via Instagram

UPDATE 16-02: Audi publiceerde vandaag onderstaande upskirt van de nieuwe R8 met zijn LED-laserlampen. Dat kan dus niet missen. Nu nog afwachten wat de motoriseringen gaan doen, meer info HIER.

Audi R8 upskirt

Audi R8 upskirt60 reacties

Weer wat scherpe randjes toegevoegd. Gewoon een facelift dus. Maar de R8 behoeft niet zoveel verandering, is gewoon een beeldschone wagen.
Wat een saaie auto als dit m echt is
@beamerr:
Kijk uit wat je zegt, voor je het weet sta je hier in pek en veren, krijg je het halve blog over je heen en ben je een hater..

Kritiek op het nobele merk met de 4 nullen is hier Not done..
via Android app
@tupperware: tuurlijk mag je wel kritiek leveren, maar het moet wel gefundeerd zijn. Dus niet van die opmerkingen als: ‘Saai’, ‘dit zijn de foto’s van het oude model’ , ‘Ik zie het verschil niet tussen deze en een A3’ etc. Ik vind deze R8 zelf ook niet mooi, maar ik geef wel aan waarom :)
Lelijk vind ik hem niet, saai daarentegen wel als hem dit wordt.
@tupperware: daar heb je gelijk in, laat ik het anders verwoorden.
Ik had meer verwacht van de nieuwe R8
@tupperware: Ironisch geschreven neem ik aan? Aangezien er meer BMW liefhebbers op AB zitten…
@tupperware: er is een wezenlijk verschil tussen je mening geven over een auto (ook al is dat soms niet positief) en gewoon alles wat tot de VAG-groep behoort klakkeloos afzeiken zonder steekhoudende argumenten…
@tupperware: vijf nullen, je vergat die achter het stuur…
@beamerr: Ik denk dat dat de bevestiging is voor deze nieuwe Audi ;)
@beamerr: je bent ‘ik vind’ vergeten..

Veeul mensen vinden het een toffe auto:p
@drugsrunner: jouw constatering is anders net zo slecht onderbouwd als @beamerr ’s mening. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet…
@lotus: Sorry, voortaan schrijf ik tussen haakjes dat het een grap is. Dan kan jij het ook begrijpen.
Yep Maurits, we zien hier een TT met de motor op de enig juiste plaats, of was het een A3, of of toch een A5….

Laat maar ik geef het op….
@jrk68: Maak jezelf niks wijs. Volgend artikel van Audi sta je er terug.
Hoop het niet!!!
Zou wel triest zijn als dit hem daadwerkelijk wordt. Waar zijn de mooie lichten bij Audi gebleven?
Lijkt serieus op de Obey 9F uit GTA V…
@gtwillem: Had de echte ook maar zo’n goed rijgedrag
@bsxc2: Buiten het feit dat de R8 een van de best sturende auto’s is, heb je gelijk.
@kapiteinaudi:
GT5 telt niet als vergelijkend warenonderzoek he….
@jrk68: GT5 en GTA 5… Wereld van verschil…
@ibmg:
Dat zal best, voor beide gaat trouwens hetzelfde op….

Helaas baseert het gros van de kiddo’s hier hun uitspraken betreffende het rijgedrag op hun ervaringen in games, simpelweg omdat ze de rijbewijs gerechtigde leeftijd nog niet hebben….

Mensen die wel ervaring hebben met dergelijke automobielen zetten ze dan weer weg als haters met een ongefundeerde mening….
@jrk68: En gewoon zelf plaatsnemen achter het stuur van zo’n ding, en op basis daarvan een mening vormen? Of gewoon een paar reviews lezen door mensen die weten waarover ze spreken?
Je mag zeggen en vinden wat je wilt over Audi, maar nog nooit in the history of mankind heeft iemand gezegd dat een R8 slecht stuurt. En daar is ook gewoon een reden voor…
@kapiteinaudi:
Tja, met alleen plaats achter het stuur nemen kan je nog geen beeld vormen, een beetje broem broem roepen en over het dashboard aaien is toch echt wat anders dan zo’n hok eigenhandig over de ring jagen..

Dat laatste doet m’n Lotusje misschien langzamer door gebrek aan vermogen maar qua sturen en wegligging wel een flinke klap beter..
@tupperware: Een hoge hoed van jezelf ophebben mag, maar gun een ander ook eens wat. Ik hoef gelukkig aan niemand iets te bewijzen, en al zeker niet aan jou. Nu ga ik lekker terug mijn Maxi Cosi kinderwagen in, met mijn duim in mijn (melk)muil.
@tupperware: ik waardeer je scherpe mening en je tomeloze inzet die je hebt op AB.

Maar het moment dat je een Audi R8 een mindere besturing en onderstel vind hebben dan een Lotus Elise is het tijd voor een kopje koffie en wat frisse lucht denk ik…

Beide zijn heel erg goed qua rijden en sturen, maar een klap beter, mwah…
@jrk68: GTA V dan weer wel …
@kapiteinaudi:
Een van de best sturende Audi’s bedoel je, dat is echt iets heel anders dan best sturende auto’s..

Maar wat weet ik ervan, ik heb immers wel een rijbewijs en een racelicentie..
@tupperware:

De R8 is een goed rijdende auto, maar je moet hem niet willen vergelijken met een Lotus. In een R8 rij je met een aantal tankstops zonder problemen naar Italie om daar fris uit te stappen en vervolgens een paar dagen rond te boenen.

In een Lotus gaat dat ook maar stap je iets anders uit. De kracht van de R8 zit in de rijdbaarheid gecombineerd met een goeie wegligging. Het is geen race auto, daar is hij ook te zwaar voor.
En ja mijn vader heeft nu ruim 4 jaar een R8 v8 (handgeschakeld) in de garage staan dus ik heb wat ervaring. Als daily drive rijd zowel mijn pa (4 gran coupe ) als ik zelf overigens BMW!!!!.
Als je een foto van de nieuwe TT wat verbreed in word dan krijg je een aardig beeld van hoe de nieuwe r8 eruit ziet
Ik vind de R8 een van de meest perfecte autodesigns ooit. Zelfs na 10 jaar ziet hij er nog fris uit. Dit ziet er ook goed uit, maar denk niet dat het de real deal is. Deze is een beetje ingetogen, mag iets meer sportwagen/supercar zijn.
@kapiteinaudi: Geef ik je volledig gelijk in. Prachtige wagen!
Naar mijn mening hadden de sideblades bij deze nieuwe wat meer uitgesproken mogen zijn, maar wellicht is dat een feature van een krachtiger versie.
Is dit geen kopie uit China?
zou me niets verbazen, zoals gezegd, eerder facelift dan nieuw model. vond hem stiekem sowieso al saai
Helaas zal het wel kloppen, had graag wat vernieuwing gezien buiten de techniek om
via Android app
Duidelijk anders dan het vorige model, maar niet in positieve zin. De koplampunits maken het front veel te vriendelijk, lijkt wel een beetje op de in mijn ogen mislukte facelift van de A4. Het honingraatpatroon in de grille vind ik ook niet echt werken.
@knipperlichtje: veel te vriendelijk? Er zit nog altijd een enorme dreigend zwart gat midden in het front. Sinds de single frame grill is er er geen vriendelijke Audi meer geweest. Realiseer je ook dat dit een foto is een hal is vanuit een slechte hoek van een auto met de motorkap op een kier en zonder wielen.
@mashell: ik zie ook geen problemen met het front in het algemeen, het zit in de koplampunits. Ik denk dat de auto is ontworpen met LED-lampen als uitgangspunt. Bij de A6 is namelijk ook heel duidelijk te zien dat LED-units het front veel agressiever maken.
R8 verder niet wow
ik denk een fugazi, verhoudingen zitten niet helemaal echt jofel
Mijn vriendin is met name benieuwd of ze hem ook in leuke nieuwe kleurtjes gaan leveren.
@gash:
JD customs zal er vast een fijn roze folietje voor hebben….

Past wel bij de rest van de auto en de doelgroep….
Hoi…, Gordon….
Nog steeds niet mooi. Het is waarschijnlijk maar een R8-je
Als dit de nieuwe R8 is heeft Audi het dus voor elkaar gekregen om de R8 nóg lelijker te maken. Daar moet je respect voor hebben…
Ziet er nu al verouderd uit dus zal idd wel een nieuwe Audi zijn. Een R8 in dit geval.
Gezien de “(ver)nieuw(d)e” designtaal kunnen we ook afscheid gaan nemen van de ellipsvormige uitlaatsierstukken. Want hoe meer je van de rondingen afkomt, des te meer zal de nadruk liggen op hun logo.
Ik zie eigenlijk geen vooruitgaan maar achteruitgang in vergelijking met het huidige model…
Dit is het nieuwe model!! Aangezien ik de auto nu al 2 keer heb gezien tijdens trainingen in Duitsland.
De impressie die hier te zien is: http://www.autoblog.nl/nieuws/audi-r8-impressie-van-hollandse-bodem-maken-of-kraken-72962 is 90% kloppend. Wat vooral opvalt is dat de daklijn doorloopt tot aan de achterkant van de auto. Plus dat de side blades nu onderbroken worden door de “heuplijn” van de auto zoals ook te zien is in de link. Ook krijgt de auto de trapezium uitlaten zoals de a6,7,8.
Ik hoop echt dat dat niet zo is
Voor de kenners een vraagje, krijgt de nieuwe NSX in Geneve ook een Europees premiere/debuut, aangezien in Detroit de US versie van de NSX stond.
@badboys: Debuut niet verwacht ik maar hij Zal wel ergens neer geploft worden
@henkhupelschoten: haha thanks :)
De mooiste R8 was de eerste versie van de V10, neem die in het Sepangblauw en je hebt een van de mooiste auto’s in de wereld
Ziet er opzich niet gek uit
Super mooi ding zeg! Hier in Denhaag zie ik steeds een R8 staan! Kwijl zeg!
Vast een Jon Olsen projectje :-)
Dan is de uitgaande R8 toch wel veel mooier
Ziet er op het eerste gezicht wel goed uit, maar lijkt wel enorm op de TT. Dat is dan wel weer leuk voor TT eigenaren.
Ik heb de R8 nooit mooi gevonden, maar hij bood qua design wel iets nieuws. Smaken mogen gelukkig verschillen. Ik had liever gezien dat Audi toch voor een radicaal ander ontwerp was gegaan. Beter om deze en de eerste TT niet steeds bij te schaven. De laatste TT is wmb een nietszeggend model. De eerste versie verdient een meer gedurft ontwerp als opvolger. Het zijn geen VW Golfs

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).