Is dit de ultieme auto om boeven mee te vangen?

Auteur: , 25 Reacties

Voor de politie van Abu Dhabi wel.

Is dit de ultieme auto om boeven mee te vangen?

In de Verenigde Arabische Emiraten boffen de agenten maar. Dankzij een schijnbaar oneindige rivier aan geld zijn ze daar zo nu en dan in staat een bijzonder puike automobiel aan de politievloot toe te voegen. Na een eerste testperiode in 2015 heeft de politie van Abu Dhabi nu ook toegang gekregen tot de sleutels van de Lykan HyperSport.

Zijn politie-uniform doet weinig af aan het radicale ontwerp van de zeldzame Lykan. Zelfs met zijn zwaailichten, nieuwe kleuren en andere benodigdheden zal het voor straatracend tuig duidelijk zijn dat het niet met deze auto moet sollen.

Hoewel er in de oliestaat een enorme verzameling aan super- en hyperauto’s rondrijdt, zal slechts een fractie daadwerkelijk sneller zijn dan de HyperSport. De Lykan wordt namelijk aangedreven door een door RUF ontwikkelde 3,7-liter twin-turbo zescilinder boxermotor, die goed is voor ongeveer 740 pk. Hiermee behaalt de wagen snelheden van 395 km/u en accelereert hij in minder dan drie seconden naar de 100 km/u.

Na een aanvankelijke productiereeks van minder dan 10 exemplaren kwam de maker van de HyperSport, W Motors, met een opgewaardeerde versie van de auto. Het voornaamste verschil was dat deze versie in plaats van 740 pk precies 800 pk had onder de kap. De nieuwere versie werd tevens gebouwd in een grotere oplage van 100 stuks.25 reacties

Huh? RUF en zes-in-lijn? Moet dat geen boxer zijn?
@luckyluck:
Inderdaad.
Flater van het jaar als je het mij vraagt.
@hallokroket: inderdaad is gewoon een flat-six oftewel een boxer.

Beste @ikschrijfookoverautos een inline six is een een zes-in-lijn en een flat-six is een boxer of horizontally opposed motor zoals deze hoofdzakelijk in Porsche en Subaru’s aangetroffen wordt.
@stephane8200: Goedemorgen zeg, bedankt. Het is aangepast.
@stephane8200: niet elke flat six is een boxer overigens. Afhankelijk van het aantal drijfstangen dat verbonden is met een bepaalde kruk maakt het verschil. Bij een boxer is elke cilinder/drijfstang verbonden met zijn eigen kruktap, terwijl bij een flat-six bijvoorbeeld per kruktap er 2 drijfstangen zijn aangebracht, als het ware als een V-motor met 180 graden blokhoek. En dan zijn er ook nog flat motoren die gewoon lijnmotoren zijn die plat liggen, zoals bijvoorbeeld sommige Mercedes motoren in bussen e.d.
Ze zijn helemaal de weg kwijt daar. Geld maakt blind zo te zien, uit geldoverschot weten ze niet meer wat ze moeten doen. Paar kilometer verderop laten ze echter een heel volk doodgaan door voedseltekort.
@571ay: een bijzondere cultuur.
@911targa: Nog wel. Als de olie minder wordt zie alleen nog maar Dacia’s
Daar vang je geen boeven mee hoor, waar moet je ze laten?
@potver7: no prisoners!
@potver7: Meer dan ruimte genoeg…

In de vestzakken van het uniform van de politie in Abu Dhabi.
@moveyourmind: heb je wel eens gezien hoe dik die gasten zijn. Past niks meer in die zakken
@potver7: met de boeien aan het sleepoog
@rob5nismo: Zo komt hij ook aan zijn naam. “Kijk, er hangt een Lykan”
@bernoulli: goud😂😂😂
zo weinig PK dan liever een chiron als politie auto
@boss1: 2010 draait zich om in zijn graf.
Ongelooflijk. Welke boeven…. ze krijgen doodstraf. Enige wat je kan pakken zijn mogolen die met 200 km per uur proberen driften op snelweg
‘crikey its the abu dabi rozzers!’
Waar rijden ze normaal mee als ze geen supercar mogen rijden of is hun hele vloot van cupercars
@dutchc4rs: voorheen o.a. veel bmw 5-series.
@marinepower: vind ik persoonlijk nog steeds beter dan de volkswagens en volvo’s van ons
@dutchc4rs: wij krabbelen ook op, rijden al MB…..
Deze kan ook van wolkenkrabber naar wolkenkrabber vliegen heb ik laatst ergens gezien!👍🏼

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).