Ja, dit is wel degelijk een S-Klasse met V12

Auteur: , 83 Reacties

Alleen is het geen S65 AMG, maar een S600. We hebben maar één vraag: waarom?!

S65 AMG is eigenlijk een S600

Een Mercedes-Benz S600 is een heerlijke zweefmobiel, en het beste dat je standaard bij Mercedes kunt krijgen. 517 pk en 830 Nm uit een best wel dorstige, maar-o-zo-soepele 5,5 liter V12. Kost je nieuw royaal meer dan 2 euroton, maar dan heb je ook een directie-/pesidentiële limo waar je ‘u’ tegen zegt.

Maar waarom, wáárom, zou je als eigenaar denken: die S600-badges zijn wat armetierig, ik schaam me de ballen uit de broek. Weet je wat, ik plak er lekker S65 AMG-plaatjes op! Kijk, als je dat met je 350 CDI doet, of desnoods met een S500, kan ik me daar nog iets bij voorstellen, maar dit.. Of zou jij deze auto ook helemaal volplakken met AMG-badges? Gooi er meteen een set vleugeldeuren op dan.

Check de spot, van grasz, op autojunk!83 reacties

Bij een 350 CDI zou je t nog snappen? Tijdelijke ban na zo een uitspraak is niks vreemds.
Een S600 is net zoveel baas als een S65, maar tja die AMG logo he want de S65 is het neusje van de zalm tenslotte bij Mercedes :)
@agera: Je kan er op plakken wat je wil een beetje autokenner hoort het.
because hollander
(niet slecht bedoeld, maar paste gewoon)
Tja, dat is nou een tweedehands Mercedes…
@freeekie: Amen!
Dit vraag ik mij ook al af bij een 523/525i. 97% Van de huishoudens kan zo’n auto van 70.000 euro niet eens betalen, maar er moet wel een M5 badge op. Zo zonde… Bij een S600 is het helemaal bespottelijk.
@phaeton: Zo’n M5 badge is inderdaad voor sjonnies, maar 97% kan geen 525i betalen? Dat lijkt me wat overdreven, zo erg is de crisis ook weer niet.

FYI: er is geen crisis, dat maken we elkaar allemaal wijs en ja: dan is er crisis.

xoxo
@ferrari250gto: xoxo? Serieus?!
@ferrari250gto: je hebt gelijk! Volgens een onderzoek van Maurice den Hondt is het 96,87843098356% van de bevolking die m niet zomaar cash kan betalen.
@ropbp: Ja, lekker onderzoek weer. Mensen die hem zomaar even cash kunnen betalen, dat zal inderdaad niet zo’n groot deel van de bevolking zijn. Voor een nieuwe auto moet je meestal geld opzij leggen en een aantal jaar sparen. Lekker onderzoekje weer van die knaapmans. Net zoals dat de PVV de grootste partij van NL is, nog zo’n larie.

xoxo
@ferrari250gto: misschien moet het dan anders geformuleerd worden. 97% kan hem niet verantwoord betalen…
@ferrari250gto: Tuurlijk joh, daarom hebben we hier nu f’ing meer dan 3% inflatie.
Nee hoor, we hebben helemaal geen crisis, dat laten we ons allemaal maar aanpraten.
Huizenprijzen op ’t niveau van 10 jaar terug? Geeft niet joh, laten we ons allemaal aanpraten. De EU die de rijkdom van onze welvarende landen willen gebruiken om de armere Zuid Europese en Oost Europese landen financieel omhoog te trekken en zodoende onze welvaartstand zwaar omlaag willen trekken? Ah nee joh, allemaal aangepraat, wij hebben hier helemaal geen crisis….

Vent, de werkelijke crisis moet hier nog beginnen.

Droom lekker verder…
@lemans96: en…opnieuw…amen !
@ferrari250gto: een vrij kale 525i nieuw kost toch zo al 60.000. Ben je nou zo dom ofniet? Denk je echt dat het gemiddelde gezin 60.000 cash heeft? Nee tuurlijk niet!
Als de eigenaar dat nou leuk vind ….
Het zijn niet alleen de badges achterop. http://www.autojunk.nl/2010/04/mercedes-benz-s65-amg-18
hoeveel duurder is de S65 AMG ten opzichte van de S600? want het is een vrij nieuwe auto dus lijkt me niet gekocht als je dan toch de S65 wil waarom koop je die dan niet?
@kilum: “lijkt me niet 2e hands gekocht”
@kilum: hij is wel tweedehands hoor. Komt oorspronkelijk uit 2008 en is in 2010 geïmporteerd.
@kilum: ik geloof ruim een ton.
@kilum: een S65 AMG is meer dan 50% duurder dan een S600.
@robbie: nope, meer dan 2x zo duur ;)
@Megakix: onzin.

Een S600 kost iets meer dan 2 ton en een S65 iets meer dan 3 ton.
Zonde zonde.
Wat ik nu nog maar 1x heb gezien, is een M5 zonder ‘M’ badges. Dat is pas stoer. Kijken wie er dan doortrekt bij een stoplicht, een M5 of een ‘amg’…
Ja nou en?
Met mijn Mercedes 190 heb ik ook AMG geplakt, en vele trappen der nog in ook!
@marokkaanseheld: hoeveel deuken heeft ‘ie nu?
@bungabungastig: 2 of 3, maar ik heb wel 3 uitlaten in het midden!
@marokkaanseheld: waar heb jij dan met je Mercedes 190 AMG opgeplakt?
@ropbp: op het raam
@marokkaanseheld:
Nee toch?? Dat meen je niet!!!
Misschien wou hij geen verlengde maar wel een V12. Laat hem lekker. Die man heeft ruim 2ton voor die sloep betaald en krijgt daar over 1j ong 20% van terug. Als hij nou stickers wil plakken.
@E34M5Touring: volgens mij is een S-Klasse met V12 bij Mercedes altijd de iets langere (V221 in plaats van W221) versie. Dus ook deze S600 dacht ik.
@ej20g: Klopt de S600 en S65 worden volgens mij altijd in de lange versie geleverd.
@E34M5Touring: 2 ton? Ding is niet nieuw gekocht hoor,
Mijn vraag was altijd; Waarom is er de S600 met AMG pakket? Waarom dan geen S63/65 AMG… Heb ze wel zien rijden namelijk
@Mercbenz: Niet iedereen wil zo’n brullende V8. En een S600 is snel zat en is toch ruim een ton goedkoper dan de S65.
@crackdavid: ze hebben beide een v12. Dus heeft het niks met een v8 te maken
@545e60: Een S63 heeft toch echt een V8 hoor
@crackdavid: klopt, maar ik bedoelde de s65 die je in je reactie noemt. Die heeft een v12 en deze s600 ook.
Ik snap de commotie nooit zo hierom, is het nou allemaal afgunst ofzo? Zelf had ik m’n voormalig c220cdi volhangen met amg spul, uitlaat, velgen e.d., weliswaar zonder badges. En schamen deed ik me er niet voor, in tegendeel. Laat die man lekker z’n 65amg spul op z’n s klasse hangen schamen hoeft ie zich niet hoor.
Zo zonde, dan heb je er ook geen reet aan of je nou 517 of 99 pk hebt t is een neppe amg
Een betere vraag is misschien: waarom zou je foto’s gaan maken van een S-klasse en die vervolgens ook nog op internet zetten om aan mensen te laten zien dat je die auto gezien hebt?

Ik weet dat je een leuk huis kan kopen voor de prijs van een nieuwe S65, maar daardoor ziet hij er niet anders uit dan het derdehandsje waar m’n buurman in rijdt (zoals deze eigenaar ook ontdekt had).
@jolig: We zijn nu op het punt aangekomen dat je beter zo’n hoerensloep kan kopen dan een woning. De afschrijving van een stapel stenen is tegenwoordig groter dan die van een Mercedes Benz & Consorten. Dus een (nep)plaatje erbij plakken kan best staat dus gelijk aan kunststof kozijnen met houtprint.
De beste man vond de AMG styling mooi, maar is er waarschijnlijk achter gekomen dat hij blijer wordt van het rijden (gereden worden) met een S600 onderstel (ik ken een voorbeeld van een persoon die 2 S8’en heeft gehad met het normale A8 onderstel en erg blij was met de W12 die toen uitkwam).
Dus ja, als je dan toch de styling van AMG mooi vindt op je S, waarom niet dan. Van mij mag ie.
De vraag is nog: heeft ie ook interne AMG styling?
Van MB snap ik het ook wel. “Beste MB meneer, ik wil een S600, die en die opties; ik betaal de volle mep, maar je zorgt wel ff dat er AMG velgen en wat AMG badges op komen”. Ja, als MB dealer ga ik dan als een gek bellen en zorg ik dat het gedaan wordt!
@gregorius: gelul natuurlijk, je voert geen Duitse s600 in met AMG pakket omdat je de styling zo mooi vind, dat doe je om jezelf meer voor te doen dan dat je bent.

Belachelijk natuurlijk want voor een S600 hoef je jezelf ook niet te schamen natuurlijk.
@Donstil: vergis je niet, in sommige kringen mag je je wel schamen als je maar een s600 hebt…
@eduardovich: Dan word het tijd voor andere vrienden ipv een badge.
@luuktb: tja, waarschijnlijk denkt de die eigenaar daar anders over..
@eduardovich: maar in die kringen heeft men ook meteen door dat het een neppert is…
@crackdavid: dat is dan ook wel weer zo, al heb ik het idee dat sommigen er zo weinig verstand van hebben dat ze dat niet eens doorhebben en alleen maar de badges zien. Blijft natuurlijk jezelf meer voordoen dan je bent.
Ik reed laatst op de ring A10 achter een E-klasse estate, deze had een 4 pijps AMG einddemper eronder en een type plaatje E230 achterop. Ik dacht weer eentje die “dik” wil doen. Ik het kenteken checken, was t dus gewoon een dikke E63 AMG. Het tegenovergestelde van hierboven dus :)
@Thomas20vt: je moet er allemaal maar tijd voor hebben…..
@eklasse: met een kentekenapp op de telefoon valt het allemaal wel mee hoeveel tijd t kost… Niet veel meer als de tijd die jij er voor nodig had je commentaar te geven… ;)
@Thomas20vt: auw ;)
Al had ie er maybach logo’s op geplakt, wat boeit het. Typisch zo’n Nederlands ding om hier een probleem van te maken!
Woont in lelystad heb nog wel 2 leuke foto’s zal ze even uppe
Dus die uitlaten zijn ook.nep?
@074yasin: ze zitten normaal niet een S600 nee.
Aaaaah een Turkisch edition noemen wij dat hier. Vind het altijd kansloos net zoals een BMW 318 met m3 logo’s
@dahlback: zegt meer over jullie dan over deze S600 eigenaar… alsof een S600 iets waar je normaal niet over wil praten.
@HDM: idd wil daar niet over hebben want vind de s klasse niet mooi en hier in de omgeving rijden er foute Rotterdam zuid figuren in.Liever een A8 of een 7 serie
Mijn eerste auto, een rode Ford Escort MK4 was helemaal uitgebouwd met de velgen en alles van een RS Turbo. Maar eigenlijk was het een 1.6D met 65pk. Maar er zat geen badge op. Ik houd niet van nep badges. Op de Fiat van mijn vrouw staat Abarth Competizione. Maar het is er dan ook een echte. Zou ik ook nooit op een gewone 500 zetten.
Volgens mij reed er in omgeving Amsterdam ook altijd een zwarte CL 600 omgebouwd tot CL65 AMG, inclusief heerlijke project Kahn velgen!
Al heeft ie 2000 pk, het is en blijft een oude opa sloep. Vind het leuker om een hot-hatch tegen te komen dan zo’n ding.
@peterparkeermeter: Totdat je achter het stuur kruipt, dan voel je je toch wel een hele snelle blitse opa hoor!
Kansloos wannabe figuur altijd -1!
Wat een gezeur, het is een AMG alleen met importeren is op het kenteken S600 komen te staan gebeurd wel vaker met model uitvoeringen bij import..
@raranono: inderdaad. Dit scheelde hem al vlug een paar duizend euro importkosten. Helaas voor hem is ie gefotografeerd door een 16 jarig kereltje, post AB het, kwestie rdw het en krijgt de beste man straks een naheffing
Prachtwagen, en hoe kan het ook anders; de sport in een wereldstad: Zeewolde.
Wellicht is het een S65 AMG, maar is vanwege de BPM (geimporteerd in ’10) deze op naam gezet als S600..

anybody?
@atmospheric: Ik denk niet dat het geval is. Als het goed is heeft de RDW hem gekeurd en het lijkt me dat ze er niet zomaar een van een AMG een S600 gemaakt kan worden.

Verder heb ik ook gezien dat het gewicht niet klopt met dat van een s65.
@grasz: en het lijkt me dat ze er niet zomaar een van een AMG een S600 gemaakt kan worden.

Edit:
en het lijkt me niet dat ze zomaar van een s65 AMG een s600 maken.
@atmospheric: Dat is 100% zeker niet het geval. Een voertuig word bij import technisch gekeurd. Bij jonge auto’s, zoals deze S, word enkel het chassisnummer gecontroleerd. Dit moet natuurlijk overeenkomen met de (in dit geval Duitse) kentekenpapieren. De gegevens die op dit kentekenbewijs staan worden 1 op 1 overgenomen, ook de eventuele Duitse APK neemt men hier over. Bullshit verhalen gaan er meer dan voldoende rond in de wereld van import-auto’s, dit is echter wel het meest spannende wat ik gehoord heb.
Zeewolde? waar ligt dat? :P Wel een grappige import bak :)
@SpeedfreakR: Zeewolde, je weet wel dat dikke dorp!
@SpeedfreakR: in flevoland , je weet wel die stad waar spyker is gevestigt
@074yasin: Inderdaad ja, in Flevoland.
@074yasin: Gehucht ja! geen stad te bekennen op de landkaart :P
@SpeedfreakR: Kijk jij maar op je landkaart ik heb op Google Maps

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).