Cadillac CTS: dit is hem, helemaal naakt!

Auteur: , 46 Reacties

Let op, Europese premium boys. Er komt een Amerikaanse luxe-invasie aan. Geleid door een sedan met meer LED-verlichting dan de kerstboom van Tiny & Lau.

De eerste tekenen van de Cadillac CTS zagen er al goed uit. Nu de volle mep aan persplaten het internet bevlekt kunnen we dat alleen nog maar eens beamen. Van voren zien we een geplooide motorkap met daaronder een forse Caddy-grille, aan beide zijden geflankeerd door niet al te grote koplampen, maar wel twee exemplaren die erg ver doorlopen. Het doet denken aan de Ciel Concept, en dat is alleen maar reden tot vreugde.

De zijkant is een stuk conservatiever, zonder extreem scherpe vouwen waar de auto-industrie zo verliefd op lijkt te zijn. Achteraan zijn de voor Cadillac kenmerkende smalle doch langwerpige achterlichten aanwezig – zijn broertje (ATS) heeft ze ook – en een remlicht dat in het midden wat dikker is. Caddy-stijl tot en met.

Het voorlopige topmodel wordt de 3.6 Twin-Turbo V6 met 425 pk en een koppel van 583 Nm. Goed voor een top van 274 km/u om begrensde Germanen voorbij te steken en onder de vijf seconden zit hij op de 100 km/u. Hieronder worden twee motoren aangeboden die ook in de ATS te vinden zijn. Een 2.0 viercilinder turbo met 276 pk en een atmosferische 3.6 V6. Enige vorm van diesel danwel hybride-aandrijving lijkt voor nu te ontbreken. Verder worden alle motoren gekoppeld aan een achttraps automaat. Uiteraard komt er op termijn weer een 500+ pk sterke CTS-V.

Gluren we nog even naar binnen, dan zien we een met leer en hout aangekleed interieur waar een fors display, geïntroduceerd op de XTS, in de middenconsole centraal staat. Chique, op het eerste oog. Maar of het genoeg is om aan te haken bij de Mercedes E-Klasse, BMW 5 Serie en Audi A6 blijft afwachten.

Zijn onthulling is op de New York International Autoshow, die 29 maart de deuren opent voor publiek. Kun je er zelf even aan voelen.46 reacties

Heel mooi dit! De achterkant blijft bij de meeste Cadillacs wel een probleem imo.
Mijn mening hoef ik niet bij te stellen: prachtbak, maar echt jammer dat er geen diesel/ hybride modellen zijn, die hem iets meer kans van slagen geeft. Ik gun het Cadillac echt!
@toyotafortuner: jup liever dit als de zoveelste bmw/audi/volkswagen. Maar snap niet dat ze bij caddy zelf niet zien dat ze echt een diesel en lage bijtelling moeten hebben
@darkpluisje: in de VS en China motten ze geen diesel… En de Europese automarkt is dood. Puur een prestige dingetje van wat Europese importeurs om dit ding naar Europa te halen maar het zal GM zelf aan de reet roesten!
@Svenska_Aeroplan_AB: Nee snap dat de diesels daar minder in trek zijn maar met hybride hadden ze toch in amerika wel een wit voetje kunnen halen lijkt me. Als je een batterij in een hummer stopt ben je daar al Al Gore. Maar het is jammer dat je hem niet vaak zal zien, het zou een leuke afwisseling zijn hier
@darkpluisje: Tja, GM had al een Premium alternatief voor Europa. Mét diesels en heel ver met hybride… Maarja. Hoorde ook net in de wandelgangen dat als Opel nóg een jaar verlies draait, ze die ook de nek omdraaien… GM wil gewoon niks met Europa en Europa niks met GM blijkbaar!
@Svenska_Aeroplan_AB: Het probleem bij Saab was dat GM geen cent investeerde in het merk. Dat is bij Opel toch even anders, daar trekken ze heus de stekker nog niet uit.
@Carreza: dacht ik ook maar mijn bron heeft doorgaans wel gelijk…
..ik had’m z’n kleren aan laten houden…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
1 verkoop in NL is al zeker, @leetowers
Oei die leds zien er echt niet uit
Laat die CTS-V dan maar komen! De huidige V vind ik ook echt bruut, hoop dat ze hetzelfde waar kunnen maken met deze facelift!
Lijkt erg op een Mercedes vind ik. Maar ik betwijfel of ze in Europa een kans maken met deze auto.
Vind dat ie een beetje iets weg heeft van een C klasse
@jayk: Opvallend detail: Velgen van de E-klasse!
Wat een prachtige auto, alleen de ledjes in de bumper verwijderen.
Hij lijkt meer op een echte Amerikaan dan de vorige.
hmm kijk dit is zeker nu een auto om over na te gaan denken als ik straks afscheid ga nemen van audi
@Soulmaster: dit kan ik alleen maar toejuichen.
Prachtige auto!
Ik weet dat het “maar” een CTS is maar op die foto’s lijkt het wel een slagschip. Wel een mooi slagschip btw.
Laat maar in de VS, daar rijden ze toch mooiere auto’s. Deze is daar 1 van..
Ik hoop dat de midden console nog een concept is. Het lijkt alsof ze dit door de Koreaanse afdeling hebben laten ontwerpen. Staat mooi in een Hyundai, maar vind ik niet passen in een aardig dure Caddi!
Het interieur is gewoon te lelijk, lijkt wel op een kruising tussen een Opel en een Hyundai
Fraai! Zowaar een ‘slanke’ Amerikaan! Zijkant neigt wel erg naar MB E, maar al met ziet het er erg netjes uit.
Alle, meestal, leuke pogingen om in het zogenaamde ‘premium’-segment in Europa te raken lopen meestal een beetje mank voor de niet-Europese constructeurs. Erg jammer, maar krijg een Europeaan maar eens uit zijn Duitse ‘premiumer’ Zelfs dieselversies brengen geen soelaas want veel Lexus en/of Infiniti dieselmodellen zie ik niet jammer genoeg.
Net een mercedes/volvo…
Blijf toch mijn vraagtekens houden bij dat interieur. Ergonomie lijkt een beetje vreemd. Laat dat toch maar aan de duitsers over.
In 1 oog opslag dacht ik dat het een E-Klasse was.
Of aan te haken bij de Lexus GS.
Prachtige auto. Vorm van het dashboard oogt een beetje vreemd. Maar de materialen en de kleurstelling vind ik wel mooi aan de binnenkant.
Wauw! ik was nooit fan van de CTS maar nu wel!
Mooie auto, ik kan deze diversivisering van het toch wat monotone europese wagenpark alleen maar toejuichen!
Echter… Ik denk dat het voor de verkopen noodzaak is dat Cadilac snèl met de diesels gaat komen, wij zijn nu eenmaal vooral hoerenlopers, en de leaseslet is onze favoriete dame….
Mooijuh waaguh !
Als ik een E-klasse wil, ga ik wel naar Mercedes…
Ik word er niet warm van. Zeker niet in Komo grijs.
BiTurbo TDI uit de Insignia een beetje bij tunen en hop je hebt een lage uitstoot diesel. Jammer dat ze het niet doen vooralsnog. Had een leuke outsider kunnen zijn.
Ze doen ontegenzeglijk hun best daar bij GM. Maar het voortdurende compromis tussen het behoud van de eigen Amerikaanse identiteit en de poging om de Europese topmerken te overtreffen, zorgen er constant voor, dat ’t “het” net niet is.
Hun pogingen om met méér PK’s en grotere LED’s de concurrentie aan te gaan, zullen blijken onvoldoende te zijn voor een serieuze aanval op de gevestigde orde.
Ding ziet er gewoon niet uit. Maarrrr laten we met z’n allen vooral net doen alsof het “prachtig” is, dat het anders is dan het gangbare en dat we met z’n allen in de rij zullen staan om er één aan te schaffen zodat Cadillac een succesnummer heeft….
keurige bak ..
leuk voor mensen die pertinent geen huur-auto willen rijden ..

5 potentiele klanten in NL dus ..
Kan hem niet lelijk vinden. Alleen met zijn motoren wordt het niks in Europa…
Zo mogen er wel een sticker op plakken: pas op, scherpe randen!

Wel een mooi interieur trouwens.
Als ik er voor in de markt was had ik het wel geweten. Mooie front, strak design.
ik heb net een cts v sportwagon aangekocht, een model 2012 demo model van de garage, de auto zelf heb ik slechts 34000 euro betaald, hij wordt omgebouwd naar een grijs kenteken op kosten van cadillac, ik leg er wel een gasinstallatie in(het moet leuk blijven he)zo betaal ik maar 130 euro belasting per jaar, ik kan de wagen volledig fiskaal inbrengen in mijn bedrijf, en ik wordt in mijn personenbelasting niet meer belast. Alle dagen fun met een van de beste wagens ter wereld, kun je je nog meer wensen??? ik rij dan met een van de meest exclusiefste wagens in belgie, want , ik denk dat dit de allereerste is die in belgie wordt verkocht. Wat jullie er allemaal van vinden zal mij worst wezen, binnen enkele maanden(tja de homologatie duurt ontzettend lang) rij ik er alle dagen mee, veel mensen hier geven commentaar op cadillac, terwijl ze hem zelfs van nabij nog nooit hebben gezien, laat staan dat ze er in gereden hebben, eens je dit gewend bent, wil je niets anders meer

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).