Jack Plooij praat over de kansen van Max Verstappen

Auteur: , 53 Reacties

Wordt het tijd voor een hashtag?

MV33

Morgen begint het F1 seizoen van 2019 officieel met de eerste wintertest in Barcelona. Dat betekent natuurlijk dat jullie allen vandaag nog maar één ding willen weten: wat denkt Jack Plooij dat er dit jaar gaat gebeuren? Gelukkig sprak motorsport.com met de aimabele racefan, zodat we je daar alles over kunnen vertellen.

Ten eerste wordt het thema Mercedes aangehaald. Jack heeft wat dit betreft een realistische mening: de auto zal gewoon weer puik zijn en Lil’ Lewis natuurlijk ook. Daarom ligt het eigenlijk in de lijn der verwachtingen dat de combo gewoon weer lekker vooraan wegrijdt. Kortom, Lewis wordt kampioen!

Maar, hoe zit het dan met Max en Red Bull? Max is absoluut klaar voor de titel volgens Jack, maar veel hangt natuurlijk wel af van de kwaliteit van de H-O-N-D-A. Zoals iedereen weet ook Jack dat daar eigenlijk nog niks over te zeggen valt, maar goed, dat doen we natuurlijk toch met zijn allen. Mocht het nou een beetje meevallen met het Japanse blok, dan zal Max maximaal profiteren. Aan Helmut Marko zal het in ieder geval niet liggen als het toch misgaat, want volgens Jack haat Helmut Toto Wolff en zou hij niks liever doen dan de zegereeks van Mercedes kapot maken. Kortom, Max wordt kampioen!

En Ferrari dan, kunnen die nog wat? Dat hangt volgens Jack af van hoe Vettel reageert op de komst van Leclerc. Jack meent te weten dat Charles een contract getekend heeft om expliciet tweede rijder te worden bij Ferrari, met de gedachte ‘mijn kans komt nog wel’. Voor Eddie Irvine en Rubens Barrichello werkte dat immers ook prima in het verleden. Of, oh nee wacht. Enfin, Jack denkt dat Sebbie er linksom of rechtsom wel in slaagt Charles te verschalken, waardoor hij volop mee kan doen om de titel. Kortom, Seb wordt kampioen!

Ben jij het eens met de analyse van Jack? Laat het weten, in de comments!

Image-Credit: MV33 via de gramz53 reacties

Kan die Plooij aub zijn mond houden. Het enthousiasme is leuk, maar als hij een vraag aan ieder ander coureur stelt weet hij binnen een zin de vraag over Verstappen te stellen. Het spelletje heet F1 en niet de Max-show. Uiteraard kan ik genieten van de Limburger, maar ook van andere rijders.
@robbiehifi: vragen? Stelt Jack Plooij vragen? Hij zegt zinnen tegen coureurs en duwt dan de microfoon onder hun neus.
@okdoei:

Winnende Max Verstappen stevig aangepakt door verslaggever

“Max, eerste vraag: kun jij over water lopen?”

https://www.hpdetijd.nl/2017-10-30/max-verstappen-stevig-aangepakt/
@kunstomdathetmoet: tering, wat een trieste verslaggever.
In tegenstelling tot een hoop anderen heb ik nul komma nul problemen met Olav Mol. Maar die Jack Plooij… Ja, pak de hashtag maar.
@viezefreddyw: #Doornbosmoet100%blijven
@venividivici: Mol moet vooral eens inzien dat hij niet de enige is met verstand van F1, tuurlijk er zijn genoeg mensen die 2x kijken en allemaal BS verzinnen maar de echte fans weten er heus wel wat van af….met die attitude aanpassing zou Mol een stuk beter te pruimen zijn.
@maartenoosterbaan: Volgende keer wel ff op de juiste persoon ( @viezefreddyw: ) reageren aangezien je comment nul betrekking op mijn reactie heeft ;-)
@viezefreddyw: #ontslaJackPlooij
@str8six: #opzoutenmetRobKamphues
@viezefreddyw: ik denk dat Giedo een uitstekende opvolger zal zijn voor Olav Mol. Heeft er verstand van en de babbel is er ook.
Plooij moet lekker thuis blijven. Niemand zit te wachten op een Nederlander die te lang in de zon heeft gezeten en die bij je team de hele catering arm eet.
Zet er lekker een paar jonge experts neer Ziggo, en laat die zak van een Kamphues ook weg.
Jack blijft eeuwig die Plooij houden, hou hard die het ook recht wilt strijken..
@ghost: padaboem pats!!!
Ik zou graag zien dat max wat kritischer wordt richting max. Zeker nu de renault motor verleden tijd is. Zou 150 euro per maand over hebben voor SKY sports
@wildbeest: per maand? Lijkt me een typo?
@rrrobert: https://www.autoblog.nl/nieuws/f1-tv-binnen-een-maand-beschikbaar-in-nederland-119617

Dit komt morgen 18 februari uit! Engels commentaar (en Duits, Spaans en Frans mocht dat je ding zijn). Heel benieuwd. Die 80-100 euro per jaar wel voor over.
@hamerhaai: omg, zou het echt zelfde zijn als sky? Heeel benieuwd
@hamerhaai: als dit jaar die stream goed werkt/ontvangen word zeg ik definitief mijn tv aansluiting op en stap ik over op die streamingdienst. f1 is echt het enige waar ik nog tv voor kijk, ben heel benieuwd hoe die stream gaat zijn
Als KPN klant heb ik al jaren geen problemen meer met Jack Plooij, of met Olav Mol, wat dat betreft. Het is alleen een beetje sneu dat je, wil je reclamevrij kunnen genieten van de races, je je tot minder legale kanalen dient te wenden. Maar dat is de keerzijde van het monopolistische gedrag van de rechthebbenden, niet mijn probleem.
@RRRobert: er is nu eenmaal maar een F1 dus ja monopolie komt dan snel de hoek om kijken. Maar om nu te roepen hun probleem, mwoa. Jatten blijft jatten en dat is soms ok zolang je maar niet de schuld ervan van de bestolene legt. Verantwoordelijkheid nemen zeg maar. Ja, die appels liggen nu eenmaal voor het oprapen bij de groenteboer :)
@porker: ik leg de schuld wél bij de ‘bestolene’ neer, want zijn blokken domweg de KPN klanten van een directe toegang tot content die voorheen zonder omweg of aanschaf van extra zender(pakket) wel vrij toegankelijk was.

Stel je voor, die appels van de groenteboer uit jouw voorbeeld, dat deze enkel nog via de Albert Heijn te koop zouden zijn en dat de concurrentie deze alleen nog kon doorleveren aan hun klanten als ze per volle kist worden afgeleverd, samen met een zak vol peren, een net sinaasappelen en twee dozen aardbeien, ook al zit je daar helemaal niet op te wachten? Dat is zo’n beetje de manier waarop Liberty Media de Formule 1 probeert te verkopen, als je géén Ziggo klant bent.
@RRRobert: zie daar, er is een keuze: ziggeau! Ja koppelverkoop mag niet. Dat aanpakken dus. Niet een eenvoudige taak voor “de gewone man” maar daar hebben we democratie voor. Het levert ook genoeg op, democratie. Ik herken je frustraties maar zeg alleen dat ik nooit zal zeggen: die ander die vroeg er gewoon om.
@RRRobert: je bent volgens mij niet helemaal op de hoogte, maar je kunt als klant van KPN gewoon legaal F1 kijken. https://www.kpn.com/beleef/sport/formule-1-bij-kpn.htm
Jack Plooij, een beter voorbeeld van eigenpijperij bestaat er niet. Wat vind die man zich zelf geweldig zeg. Zum kotsen.
@baklava: reacties als deze zijn om te kosten, ga toch effe ” los” op Dumpert en probeer daar wat likes te scoren, sneue gast.
@toniominestrone: ga zelf lekker naar dumpert
@toniominestrone: Dus omdat hij hier een andere visie heeft t.o.v. die van jou moet hij maar opdonderen naar een ander forum op een andere site… Gast, hoepel dan ff lekker zelf op naar een gelijkgestemd feestje!
Wat zijn wij als Nederlanders toch kampioen in zeuren/klagen. We blijven maar klagen over Jack Plooij/Olav Mol/Rutte/FvD/PVV/“fake news NOS”/ de Rabobank/ de buurman etc. Maar waarom zijn we niet een beetje positiever? Het is toch geweldig dat we een “Nederlandse” titelkandidaat in de Formule 1 hebben! Ik heb liever dat een commentator/interviewer de positieve kanten laat zien dan de hele tijd lopen te zaniken over ditjes en datjes. Maar ook off-topic, we leven in een van de mooiste landen ter wereld, het overgrote merendeel heeft een zeer gelukkig leven, met een leuke partner/kinderen/happy single. Over het algemeen heeft iedereen die een baan wil, de mogelijkheid om geschikt werk te hebben. Dus waarom lopen we te klagen? De dag van de liefde is net geweest, laten we dat momentum een beetje meenemen! Geniet van het prachtige lenteweer buiten, pak lekker een terrasje met een biertje en bitterballen en denk nog eens na over hoe “slecht” het wel niet is gesteld met ons prachtige Nederland.
@vosso: Ah ik zie dat jij vandaag de “Nederlanders zijn zeurpieten en daar moet ik tegenwicht aan bieden door te zeggen dat we vooral blij moeten zijn met zo’n talent in de F1, ministerraad, voetballers, lekker weer buiten, en gezellige muziek op de radio” kaart hebt getrokken.
@vosso: komt allemaal omdat de gemiddelde persoon in NL zich laat voeden door de media. Niks meer en niks minder.
@vosso: Jouw beeld van de werkelijkheid is mooi en gezelligheid, dat is hartstikke fijn voor jou, in jouw wereld.
Er is alleen een hele grote groep Nederlanders, die daar anders over denkt en het ook als minder mooi en gezellig ervaart.
Hoewel Nederland heel mooi en een goed bedeeld land is, is er naast de schijn, ook heel veel niet pluis in Nederland. Het afbreken van de verzorgingstaat is het neerhalen van de voortvarendheid, waar jouw vrije handelsgeest op berust is. Maar dat heb je zelf niet in de gaten en het duurt ook nog even, dat de pijlers onder de door jou opgebouwde situatie, volledig, of gedeeltelijk vandaan geslagen gaan worden. Dat is niet zo zeer negatief, dat is realiteit. Want de maatschappij verindividualiseert in een rap tempo en iedereen die nog weet wat volledig samenwerken inhoud en daarmee nooit zal ophouden, omdat dat het hoogst haalbare welvaartsniveau haalt voor iedereen, leeft over pak-em-beet 20 jaar, niet meer. Dan moet de huidige mensheid het zelf op zien te lossen, maar de problemen door de individualisering zijn dan al zo groot, dat het omschakelen meer gaat kosten, dan de baten die het omschakelen van de afgelopen regeringen hebben opgebracht.
Als je denkt dat individualisering je een goede samenleving op gaat brengen, omdat iedere individu zo zelf voor zijn eigen welvaart kan zorgen, komt bedrogen uit. Want zo lang mensen elkaar helpen, gaat het goed, maar als dat stopt, dan is iedereen de klos. Want als je niets meer doet voor een ander, valt het gehele systeem van maatschappij in duigen. Natuurlijk zal het niet zo snel helemaal misgaan, maar nu al is te zien, dat de individuen proberen te profiteren van de mensen, die alleen maar willen helpen en samenwerken.
Het recht van de sterkste werkt misschien in jouw beleefwereld, maar de zwakste schakel bepaald de sterkte van het fundament. Dus als je slim bent en lang wilt genieten van deze mooie wereld, zal je in alle lijnen de zwakste schakel zo sterk mogelijk moeten maken en continu erop toe zien, dat alle schakels even sterk blijven. Dat betekend dus, dat je moet zorgen voor verzorging van daadkracht, eventuele reparatie moet uitvoeren, juiste afstemming hanteren en de rust in de woeligheid moet behouden, door bij tijd en wijlen mee te bewegen.

OT: Jack en Olav zijn mij prima en wat zij vinden, het zal me een rotzorg zijn, iedereen mag zijn mening ventileren, als hij-zij-het daar zin in heeft. In ieders mening zit wel een beetje waarheid, maar het blijft maar een mening en niemand weet wat er werkelijk gaat gebeuren. Dat maakt het juist zo leuk en enerverend.
Iedereen kan wel van alles roepen, maar vanaf de race in Australië weten we pas echt iets.
Ja tuurlijk, Mercedes staat zeker met 1 auto op de eerste startrij, want zij hebben hun huiswerk goed gedaan. Want Duitsers.

En verder? Hoe gaat de nieuwe teammanager bij Ferrari de boel leiden? Houdt Vettel zichzelf onder controle onder druk? Is hij niet té erger waardoor hij fouten gaat maken?

RBR: erop of eronder na alle lofzang over Honda. De spanningen zijn hooggespannen. Hopen dat deze heel blijft én concurrerend is.
@ijoost: Yep, en dat doe jij nu dus ook ;-). Niets mis mee overigens, welkom bij de club!
@pomoek: klopt. Zie nu dat tekst eigenlijk nog niet af was :).
Samenvattend: we weten het pas als het zover is. Tot die tijd kan iedereen wel van alles roepen (vooral RBR dat de Honda PU zo enorm goed is en dat ze in feite een fabrieksteam zijn etc etc, dat weten we nu wel! :)

Wintertests vanaf morgen zeggen alles. Of niets. Kan dus ook weer alle kanten op.
Australië, over een maand. Dan wordt duidelijk wie zijn huiswerk meteen goed heeft gedaan.
Open deuren intrappen met Jack Plooij. Iets waar Jack goed in is. Het na-papagaaien van de meest prevalerende meningen of consensus in de paddock en dit dan als zijn mening als expert etaleren, is ook waar Jack Plooij goed in is.
Vragen stellen aan een coureur en dan vervolgens ook de vraag beantwoorden voor die coureur tijdens een interview, is waar Jack Plooij goed in is.
Onzin vragen stellen en dan met een zelfvoldane lach de coureur aankijken, is waar Jack Plooij goed in is.
Ongemakkelijke situaties creëren, is waar Jack Plooij goed in is.
Situaties niet goed in kunnen schatten (bijv Max voor de race in Mexico en hem gewoon in de weg gaan staan), is waar Jack Plooij goed in is.

Enfin, Jack is best wel goed in dingen…

#ontslaJackPlooij
@Rick-dos: maar wie willen wij dan hebben in de plaats van Jack Plooij?!
@ghost: Bij mijn plaatselijke supermarkt staat een man die straatkrantjes verkoopt. Maak ik weleens een praatje mee. “Hoe gaat het?” “Lekker weertje, hè?” Enfin je kent het wel. Laat mij uitpraten en stelt leuke en goede vragen.
Denk dat hij een betere pitreporter is dan Jack Plooij. ;)
@Rick-dos: hahahaha! Geniaal! Ook meteen een werkloze minder! Goed voor de statistieken!
@Rick-dos: Haha je slaat de spijker op z’n kop. Onbegrijpelijk dat er werkelijk niemand van het Ziggo management die gedachten ook heeft…
Jack Plooij, een nikszeggende C-journalist die geilt op Verstappen en daarnaast ook een zeer arrrogant vervelend mannetje als HIJ geïnterviewd wordt.
Als Belg zijnde ken ik de man enkel van de negatieve commentaren op zijn persoon… Na dit filmpje kan ik die mensen echt wel gelijk geven. Mercedes de motor blijft helemaal gelijk(bij Mercedes waren er andere geluiden te horen), Max mentaal klaar voor Lewis??? Helaas voor onze buren zie ik dit ook nog niet(bv de akkefietjes met Ocon of Baku met Ric), de beste man weerlegt zichzelf in het interview zelfs… Ik sprak Max en hij zei: helemaal niemand gaat mij voorbij…(soms is een puntenfinish beter dan geen finish en zolang dat niet beseft wordt door Max speelt hij niet mee voor het WK)
Ah, dus Hamilton, Vettel en Verstappen worden samen kampioen.
Dan wordt het inderdaad wel een historisch jaar ja.

Met een wat meer serieuze noot:
Ferrari is duidelijk extreem gegaan, kijkend naar de aanstelling van LeClerc, Binotto en technische snufjes zoals matte lak en de enorm smalle motor met boven-elkaar-liggende uitlaatdelen. Alleen al daarom hoop ik dat ze eindelijk eens een echte vuist naar Mercedes kunnen maken. Dat zou voor het kampioenschap ook wel een keer leuk zijn.
Ik begrijp totaal niet waarom ziggo sport deze man heeft behouden als pitreporter. Er komt echt alleen maar onzin uit en, zoals meerdere mensen in de comments al beschreven hebben, interviewen kan ie al helemaal niet. Hij wil vriendjes zijn met iedereen. Logisch dat die coureurs graag op hem afstappen. ‘Ow dat is die clown uit Nederland, stelt geen lastige vragen’.
Ken die hele kerel niet ..

Lijkt me sterk dat ik de enige NLer ben die deze man kan boycotten ..
Ik heb helemaal geen issues met beide heren. Prima zo. Kijken doe ik met m’n ogen en wat geklets tussen door van Jack of Olav, maakt mij het leven niet zuur. De hoeveelheid die het met mij oneens is, op Autoblog dan, is overigens bijna overweldigend….
#ontsla Jack Plooij
Ik vind plooij en mol erg ok, heb veel meer moeite met de Zandvoortse kliek Coronel, Lammers, Vermeulen, etc. Shit! Mol komt uit Bloemendaal..
@drdrift: Vermeulen? Toch niet
Huub? Wat die man voor de Nederlandse autosport heeft gedaan is ongekend.
Ik Olav Mol leren accepteren maar Plooij snap ik nog steeds niet.

Doet alsof hij boven de rest van het publiek staat. Alleen zijn houding al als hij eens te gast is in het F1 Café. Je merkt aan alles dat hij zichzelf beter vindt omdat hij in het paddock rondloopt en de rest van de ‘kenners’ niet.

Daarnaast kan ik er ook slecht tegen dat hij ook nog eens gezien wordt als die sluwe interviewer die net de uitspraken los weet te krijgen die de andere journalisten niet los krijgen. Hij stelt of gesloten vragen of bralt een zin uit en verwacht dan dat er van de andere partij een zinnige reactie opkomt. Maar misschien doelen ze op het mogen vloeken op de Nederlandse TV en wat daarom door hem graag wordt aangemoedigd. Lekker rebels zijn in het paddock..
Aan die Jack Plooij heeft niemand iets, maar Olav Mol kan ik wel waarderen mits hij bij de les blijft.
@hondas2000nl: Volgens mij houd Mol die Plooij in het zadel, want zijn goede maatjes geloof ik.
Als in Brazilië Seb, Max, Lewis en Riccardo nog kampioen kunnen worden hebben we een mooi seizoen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).