Man rijdt 200+ op N261, flitst politie opzij met grootlicht

Auteur: , 77 Reacties

Get out the way, get out the way, get out the wayyyyy.

popo

Wat. Een. Held. Een beginnend bestuurder heeft gisteren in het bruisende Brabant een niet al te handige actie uitgevoerd. De man had er op de N261 nabij Tilburg flink de sokken in en gebruikte zijn grootlicht om andere weggebruikers attent te maken op zijn aanwezigheid alsmede zijn hoge snelheid. Hé, als het werkt voor de coureurs in de 24 uur van Le Mans

Helaas voor de snelheidsduivel betrof een van de auto’s die hij ‘naar rechts dwong’ een (vermoedelijk ongemarkeerde) politieauto. De agenten in kwestie besloten dit gegeven paard niet in de bek te kijken, maar om in plaats daarvan kortstondig gedwee opzij te gaan en vervolgens aan te haken voor een raceje. Spann0nd!

De scheurneus vond het kennelijk niet raar dat een van de slome duikelaars, die hij zojuist nog volstrekt vermorzeld had op pure snelheid, nu opeens gezellig met hem meeblies bij tempo 200 plus. Zodoende bleef hij het pedaal stoïcijns naar het metaal duwen. Dit gaf de lange arm de kans een trajectmeting te doen, die uiteindelijk uitkwam op een gemiddelde snelheid van 210 kilometer per uur. Recsept. Het Team Verkeer Zeeland-West Brabant was echter niet bepaald onder de indruk van dit weggedrag en meldt trots dat de man zijn rijbewijs heeft mogen inleveren.77 reacties

Een gemiddelde snelheid nog wel !!

Die gast heeft dus gewoon de 400kmh aangetikt ..
@lincoln: dat is niet helemaal hoe het werkt…
@samson: sshht, straks begint ie weer over iets met hoog opgeleid.
@samson:

210 kmh is gewoon de hoogst gemeten snelheid ..

Dubbele punt uit ..
@lincoln: nee dat is de gemiddelde snelheid. Waarschijnlijk zijn ze de meting pas gestart op 190 km/h. Dan ligt het gemiddelde al erg hoog.
@toyotavenray: en zelfs als je begint met meten op 0km/u kun je nog gemiddeld 200km/u halen zonder harder dan 210km/u te gaan. Heb je alleen wel een flink stuk asfalt nodig.
@samson: hoe kun je dan ooit een gemiddelde van 210 halen. Als je niet eens 210 rijd. Beetje krom.
@toyotavenray: volgens mij had ik het ook over een gemiddelde van 200
@samson: en in dit artikel hebben ze het over 210 gemiddeld.
@lincoln: dubbele punt uit. Ik vind m leuk
@lincoln: fotografisch bewijst zegt 219…
@vroaaar: staat zoiets als eigen snelheid bij…
@samson: jij bent vast de slimste thuis..
@lincoln: als iedereen daar aan de kant gaat haal je dat daar ook wel hoor
@kennone: hangt dat ook niet af van de auto waarin je rijdt?
@lincoln: jij begrijpt trajectmeting niet. Off topic: je hebt nog niet gereageerd op mijn vriendschapsverzoek, is er iets?
@pomoek: Ladies and Ladies, “LETS GET READY TO RUUUMBLEE”
@pomoek: ha ha, ben je om? heb je de strijdbijl begraven?
@ger_dekker: I’m a lover not a fighter…
@lincoln: zeker 420kmh
@lincoln: oke soms ben je wel grappig
@lincoln: dat is wel heel hard, bij mij knipperen alleen vrachtwagens als ik zo hard voorbij kom gescheurd.
@lincoln: sommige mensen… als je constante snelheid behoud van laten we zeggen 220 en soms afzakt tot 200 maar niet minder dan meet de politie jouw afstand die je rijd en je snelheid over dit stuk. Het gaat hier niet om het middelste getal;-) dan zou hij zeker 400+ moeten hebben gereden en ik zie geen Koenigsegg of Bugatti op de foto.
Als je iets doet, ga er dan voor! :D
Vrijwel lege snelweg, moet kunnen.
@basr32: *N-weg
@basr32: dan hoef je ook niet te seinen met je grootlicht.
Hij reed de snelste route van beginnende bestuurder naar eindigende bestuurder.
Hmm benieuwd op wat voor bedrag de boete en de kosten voor de ‘huftercursus’ gaat uitkomen. Leuk gevalletje wie zijn kont verbrand moet op de blaren zitten.
@bakingmynextbenz: zelf maar even op onderzoek gegaan. De snelheidsovertreding van 110km per uur komt naar schatting al uit op €2150. Schatting https://www.advocaat-verkeersstrafrecht.nl/boetes-snelheidsovertreding-op-snelwegen/

de Emg cursus kost €384 (opleggen maatregel) plus €762 (uitvoering maatregel)

Kom je in totaal op naar schatting €3296.

@bakingmynextbenz: Hij kan z’n auto iig verkopen, heb je alweer een deel terug
@dieselkameel: moet ie nog wel eventjes geduld hebben. Bij een snelheidsovertreding van 100% of meer wordt de auto namelijk in beslag genomen, de officier van justitie bepaald hoe lang.
@bakingmynextbenz: Dat is nieuw voor mij, heb wel eens een bon thuis gehad, maar dergelijke snelheden. Begrijp best dat je je auto soms een los wil trekken, maar zoek dan een compleet verlaten weg
@dieselkameel: …in Duitsland.
@vroaaar: Thanks voor de aanvulling dat bedoelde ik natuurlijk
@dieselkameel: als het al zijn eigen auto is.
@tinusss: als beginnend bestuurder kon ik me alleen een auto met een top van 160 veroorloven, en dan eentje waarbij je die top nooit op een N weg kan halen.
@bakingmynextbenz: a, het is allemaal nog prijziger dan dat ik had geschetst. Wow…
@bakingmynextbenz: de persoon in kwestie heeft dit geld waarschijnlijk niet, en heeft ongetwijfeld zijn rijbewijs nodig want in het dagelijks leven is hij t-rukker. Plottwist: Baas ontslaat hem, is werkloos, maatschappij draait voor alles op! #kansenparel
@bakingmynextbenz: de cursus EMG (educatieve maatregel gedrag) kost volgens mij iets van 900 euro en drie werkdagen en komt qua kosten dus naast het transactievoorstel wat de officier van justitie deze persoon zal toezenden.

Snelheidsovertredingen van >100 km/u worden in principe altijd ‘beloond’ met een boetebedrag van meer dan 1000 euro en een onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid van twee tot zes maanden. En bij beginnende bestuurders komt daar ook nog de punt(en)aftrek bij die blijft staan tot deze de eerste vijf jaar heeft ‘volgemaakt’.

Ik heb een buurjongen gehad die óók zoiets heeft moeten ondergaan. Die heeft z’n lesje godzijdank wel geleerd, na vier maanden zonder rijbewijs en een maandsalaris aan bekeuringen. Jammer alleen dat het eerst zo ver moest komen.
@RRRobert: de kosten voor de EMG cursus had ik via het CBR gevonden. Dan kom ik toch op een bedrag van ongeveer 1100 euro https://www.cbr.nl/web/file?uuid=9147d9f4-2166-41c2-8e30-57b159eaa0d3&owner=d214f7b5-5ce0-48dc-a521-4ef537c9d232&contentid=344

Op de bakkersopleiding had ik een klasgenoot die tot tweemaal toe gepakt is met een snelheidsovertreding boven de 50km per uur.. heb toen ook wel gehoord wat hij kwijt was, tenminste de eerste keer. De 2de keer heeft ie nooit willen zeggen.. veel geld is het sowieso! Maar als hij inderdaad trucker is is hij behoorlijk de pineut! Maar dat had hij eerder mogen bedenken!
@bakingmynextbenz: “op de bakkersopleiding…”

Ah vandaar je naam
@mastemaker: daar was ik nu zelf nooit opgekomen! Dank voor de uitleg 😁
Mooie snelheid wat voor auto was het…
Het woord “bitch” maakt de eerste zin van dit artikel zoveel mooier.
@jajeroenja: ik twijfelde maar heel af en toe lezen mensen die ik ken ook weleens een artikel. Dus met grote tegenzin mijn principes aan de kant gegooid. Not worth it.
@jaapiyo Dan zeg je gewoon dat je het niet was?
@dieselkameel: Ja goed punt, WWSD…What Would Shaggy Do?
@jaapiyo: Gewoon doen, je kunt beter iets doen en er later spijt van krijgen, dan spijt krijgen van iets wat je niet gedaan hebt
@jaapiyo: WWJD Jesus. Jesus would say bitch
@jajeroenja: I’m doin’ a hundred on the highway. So if you do the speed limit, get the fuck outta my way
Waarschijnlijk dacht de persoon in kwestie dat het nummer van de N-weg, de minimale snelheid was..

Verwarrend ook, die verkeersborden in Nederland..niemand die nog echt weet of begrijpt hoe het zit.
@ghost: vergeet de hectometer paaltjes niet. Die kunnen in sommige gevallen ook inspirerend zijn
Een held? Eerder een enorme loser.
@terazino: zoiets noemt men ook wel sarcasme ;)
Tja, dat vinden ze niet leuk kan ik uit eigen ervaring zeggen….
@spykerboy: we hebben een bad boy in da house!
@e550: 750 euro exclusief de 9 euro administratie kosten kwam het grapje op… :P
Had er van de week ook 1tje achter me. Was mij en iedereen van de baan aan het knipperen in zijn 5 serie. Dan zit er toch een draadje verkeerd in je hoofd het was 17:30 in de spits drukte.
@thomasthomas: spoed naar het ziekenhuis? Ik laat ze allemaal mooi voorbij, politie mag uitmaken of het passend is of niet…
Wou dat ik dan even politieman was, heerlijk effe scheuren!
Maar was dit dan het broertje of het neefje van Boef?
@gandini: Dit is gewoon een boef die aan het oefenen is.
Wel een mooi verhaal voor in de kroeg
Overdag op een N weg ook niet heel slim.
Dat knipperen met je lichten is wel echt een dingetje aan het worden, zie het de laatste tijd ook regelmatig. Komen mensen aanknallen met 180 knipperen ze met groot licht zodat iedereen aan de kant gaat. Yeah right, dat gaat bij mij dus niet werken, ik blijf gewoon rustig mijn inhaalactie afmaken en ga dan wel een keer opzij. Maar het is wel heel erg irritant, aangezien de politie dus ook knippert met grootlicht tegenwoordig en die wil je niet ophouden.
@stationcar: denk dat de mensen het overnemen vanuit duitsland, ben er wekelijks te vinden en vaak zijn het de gasten die 200+ rijden die dit ook gebruiken aangezien ze met een paar seconden al bij je zijn en je anders een redelijk zwaar ongeluk hebt.
Heb een keer het resultaat gezien na een ongeluk waarvan de porsche met 250 km/uaankwam rijden en de ander reed net aan 140km/u. Was echt een ravage
@onbekendegebruiker:
Hmmm, oké ik kom gelukkig niet vaak in Duitsland (beroerde wegen), maar als dat daar veel gedaan wordt vind ik het evengoed gestoord gedrag, pas je snelheid een beetje aan op de drukte van het verkeer, zou je denken. Maar goed, je hebt altijd mensen die denken dat de hele wereld om hun draait.
@stationcar: ja dat ben ik zeker met je eens hoor dat het gestoord gedrag is om dan met je groot licht te knipperen. Zeker in nederland, daar heb je veel stukken met 100 of 120/130 daar moet je dit niet doen
@stationcar: je hebt dan ook mensen die lekker hun tijd nemen om in te halen (2 km/u verschil). Versnel, en ga dan weer op je eigen tempo door.
@stationcar: blijf lekker rechts als je geen haast hebt. Die baan is daar uitermate geschikt voor.
@bmw330ci:
Helemaal mee eens.
Alleen daar gaat het in dit artikel niet over, in tegendeel, het gaat over mensen die haast hebben die lastig worden gevallen door mensen met nog meer haast. Zoveel haast zelfs dat ze zich extreem onbeschoft en egoïstisch gedragen.
En ik maar denken dat het op de wegen rond Tilburg even rustig zou worden nu Boef een tijdje met het OV moet.
Er zijn ook types met een rijke pa die gelijk een dikke auto krijgen als ze hun rijbewijs halen
Hier in de buurt zijn een paar dorpen waar diverse voorbeelden rond rijden
Eentje had een keer een ongeluk gemaakt kwam pa gelijk om het af te kopen
Die weg is trouwens wel een dingetje erg breed en nieuw mooi asfalt en nergens een bord dat je maar 100 mag
@supertjeduc: tja, sommigen hebben een beter leven dan de ander…
Was vast even zn route aan het oefenen om weg te komen na een plofkraak.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).