F1 TV binnen een maand beschikbaar in Nederland

Auteur: , 37 Reacties

Live F1 streamen? In februari rolt de nieuwe directe streamingsdienst F1 TV uit, ook in Nederland.

Formule 1 op je TV is nog relatief simpel. Met een pakketje van Ziggo kun je de races recht op je beeldscherm volgen, inclusief Nederlands commentaar en exclusieve interviews. Voor niet-Ziggo-klanten wordt het al ietsje moeilijker. Je kunt altijd een setje websites raadplegen, maar de kwaliteit is, laten we zeggen, wisselend. Liberty Media rolt een nieuwe dienst uit genaamd F1 TV, waardoor de races makkelijk en in goede kwaliteit op je beeldscherm verschijnen. Dat idee komt echter niet uit de lucht vallen, het bestaat al een tijdje.

De dienst werd in eerste instantie beperkt tot grote landen of landen waar F1-races verreden worden. Zo kregen onder andere België, Duitsland, Frankrijk en Hongarije de dienst al in 2018. Maar wij Nederlanders moesten er nog even over wachten. Dat wachten komt ten einde: op 18 februari kan F1 TV aangeschaft worden. Toevallig op dezelfde dag dat we de nieuwe Red Bull racewagen mogen aanschouwen. Vanaf dan kun je op F1 TV kijken naar de testdagen, tijdig zal ook het nieuwe seizoen te zien zijn.

De prijzen van Nederland en de andere 59 landen die de dienst krijgen in 2019, zijn nog niet onthuld. In België kun je kiezen uit een heel seizoen voor 65 euro, of 8 euro per maand. Dat zou representatief zijn voor Nederland. Bij het pakket krijg je wel de documentaire Michael Schumacher: The Making Of A Legend. Kijk en zie op 18 februari.

UPDATE 19-02-2019: het is zover, F1 TV Pro is beschikbaar in Nederland.37 reacties

Redelijke prijzen. Prima manier om van de Mol af te komen.
@miata93: Wie is de Mol?
@donvincenzo: Ik denk Olav.
@donvincenzo: als de prijzen goed zijn, zal het “wie was de mol zijn?”
Wordt dat dan live-beeld zonder commentaar? Of kun je ook een taal selecteren? (Sky Sports FTW!)

Ziggo kan wel inpakken dan, alleen de ex-voetbalfa… uhm Max Verstappen Fanclub zal nog kijken denk ik zo…
@gandini: Ziggo zal dit zeker gaan voelen, maar met dat inpakken zal het wel loslopen. Mensen die nu een apart F1-abbo bij Ziggo afnemen zullen zich wel achter de oren krabben, maar voor hen die F1 kijken als onderdeel van een bestaand Ziggo-abbo zullen lang niet allemaal de nieuwe dienst afnemen. En bij overstap naar een andere provider moet je deze extra kosten dan ook weer meenemen in je overweging. Vergeet niet (zie ander artikel van afgelopen week) dat de gemiddelde ‘fan’ maar drie races per seizoen kijkt, en dan is 8 euro per race of 65 per seizoen toch best een flink bedrag – vooral omdat je je geld niet terugkrijgt als ze er weer eens een saaie optocht van maken…
@potver7: Ik heb er graag 65 euro per jaar voor over hoor, ondanks ziggo klant. Maar Mol en Plooij en dan die snuiters vooraf, nee dank je. Dan betaal ik wel.
@gandini: ziggo heeft het grootste netwerk van nederland met de meeste klanten, en ziggo sport zit in het meest standaard popi jopi pakket. Dat inpakken zal dus wel meevallen, aangezien de meeste mensen geen extra abbonoment nemen van 8 euro per maand als het al in je pakket zit.
@gwnbmw: @potver7: Aha zo zit dat dus, dan zijn we voorlopig nog niet af van de actievoerende @Rick-dos… Wel bedankt voor de aanvulling overigens.
@gandini: Ik heb ergens gelezen (maar weet niet meer waar) dat Ziggo FP, Q en Race op gratis Ziggo Sport (voor Ziggo klanten dan) gaat uitzenden. Als je daarnaast nog Ziggo Sport Totaal hebt krijg je dan toegang tot F1 TV Pro (Access is al te krijgen in NL, maar zend geen live wedstrijden uit). Met F1 TV Pro kan je dan in ieder geval de race met Engels commentaar bekijken (dat is al bevestigd door F1 zelf, alleen commentator nog niet bevestigd) en heb je toegang tot bijvoorbeeld alle onboard cameras en meer (live timings ook). Qua pre- en post race is nog niets bekend gemaakt. Ziggo komt aankomende maand nog met extra informatie.
@quincy: Klinkt positief, bedankt voor de info!
Geldklopperij. Kijk toch liever MotoGP , maar nu weet ik weer waarom!
@kenner: iets van appels en peren?
@toniominestrone: iets met lekkere aardbeien en zure appels
@kenner: ah helemaal mee eens!
Is er nog iemand die iets over Jack wil zeggen?
@Rick-dos wat zeggen we dan?
@dieselkameel: Trek Jack over de streep?
@dieselkameel: #Rick-dosiseenbeetjegay
Voor die paar races of stukjes ervan die ik tegenwoordig nog kijk, ga ik wel naar de duitsers
Wat krijgen we dan voor dit geld? Kwaliteit stream? 4k? App voor Apple TV etc? Commentaar van Sky? Of gewoon Ziggo doorgelust??
Maar je wilt natuurlijk ook voetbal kunnen kijken. En de kinderen willen Netflix. Je vrouw wilt Heel Holland bakt terug kunnen kijken op NPO Plus. En ga zo maar door.

Als je het bij elkaar optelt is het ineens niet meer zo goedkoop als het lijkt.
@moveyourmind: NPO Plus… Als er iets onbegrijpelijk en kansloos is, is het dat wel. We betalen met z’n allen belasting om onder andere NPO in de lucht te houden. Van dat geld wordt dan een Boer zoekt Vrouw of Heel Holland Bakt gemaakt, wat werkelijk niks zinnigs toevoegt aan het TV-landschap. En dan willen ze ook nog dat we nóg eens gaan betalen als we het willen terugkijken. Als er één partij is die dat gratis aan zou moeten bieden, is het de NPO.

Overigens ben ik het verder wel met je eens. Ik hoop dan ook dat we een verschuiving in het streaminglandschap krijgen. De muziekindustrie is wat mij betreft het voorbeeld van hoe het moet. In plaats van per platenlabel een streamingabo te moeten nemen, neem je gewoon Spotify, Deezer of een andere dienst en krijgen de contentmakers betaald door middel van royalties. Zoiets zou ik ook graag in de TV- en filmsector zien.
@Edge: Spotify is juist een voorbeeld van hoe het niet moet. Veel van de Spotify klanten betalen meer aan Spotify dan dat ze voorheen aan muziek uitgaven, de artiesten klagen dat ze weinig krijgen (omdat het geld over veel te veel artiesten verdeeld moet worden) en Spotify zelf is verlieslatend.
Leuk maar ik heb al Ziggo, dat is prima.
Snap niet dat iedereen zo klaagt over het commentaar op ziggo
@wwspiderbig: voor kwaliteit dient betaalt te worden
@lekkaah: en ziggo is bij jou zeker gratis?
@wwspiderbig: Ziggo richt zich op een brede doelgroep, met veel amusement en slap gelul.. Voor de neutrale kijker is dat misschien leuk en vermakelijk maar mensen die de sport al jaren volgen, en de standaardfeitjes onderhand wel kennen, kijken liever Skysports F1. De presentatie en technische kennis van de veelal ex-coureurs bij Sky kan niet op tegen een Jack Plooij of Rob Kamphues…
@jprc: en met dat laatste bedoel ik natuurlijk het amateurisme van die twee..
Als ik er een pre show voor krijg als ongeveer 3 jaar terug op de BBC dan heb ik het er best voor over
Gewoon de oostenrijkse/duitse zender aan op TV. Top commentaar en de beelden zijn toch het zelfde 👌🏻🤷🏻‍♂️
@california: dan zit je wel meer naar reclame dan naar de race te kijken maar allicht beter dan ziggo.
@california: En dan om de vijf minuten reclame voor Krombacher in beeld hebben? Nee dank je, dan luister ik liever naar Olav.
Ken je ook in t buitenland kijken? Evt met vpn? Commentaar? 65 ekkies niet duur!
@cloverleaf: is dus een grote ergernis van mij: betaal bijna 100 euro in de maand aan ziggo (telefoon+internet+tv) en als ik dan in de landen waar ik op vakantie ga (ver weg) op m’n tablet F1 wil kijken, kán dat niet (geneuzel over regio’s en tv-rechten en zo)
Gewoon lekker de Duitse zender aanzetten, beetje Krombacher reclame loeren en ook nog eens geen extra kosten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).