Jaguar-design ook zonder Callum de goede kant op

Auteur: , 8 Reacties

Dat ze een legendarische ontwerper kwijt zijn betekent niet het einde van de wereld.

Jaguar kleimodel

Jaguar verkeert in een bijzondere positie. Overtuigend Brits, vrij zakelijk, tikkeltje eigenwijs en toch weten ze vaak de gevoelige snaar te raken bij menig autofanaat. Het ontwerp helpt daar vaak bij, de I-PACE wist bijvoorbeeld een aantal wereldwijde awards binnen te slepen wat betreft design. Verantwoordelijk daarvoor is Ian Callum, tenminste, de huidige generatie Jags. De volgende generatie komt niet meer van de hand van Callum, maar die van Julian Thomson. Een moeilijke positie om in te nemen, toch gaan hij en zijn team het proberen.

Daarvoor is er een hele nieuwe designstudio, in Gaydon, Engeland. Daar zit Aston Martin ook, die het wel redelijk begrepen hebben qua design. Goed, de nieuwe studio betekent dat Jaguar, zelfs zonder Callum, een stap vooruit kan doen qua design. Zo melden ze aan AutoExpress dat ze kijken naar meer ‘prestigieuze’ designs. Nog luxueuzere Jags dus. Klinkt goed!

De aankomende Jags, zoals de XF-facelift en de nieuwe F-Type, zullen nog veel Callum bevatten. Vanaf dan is elke nieuwe Jag een product van Thomson. Of er een duidelijk stijlverschil komt, weten we dus waarschijnlijk pas over een jaar of vier. Wordt vervolgd!8 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Die I-pace is een gedrocht
@gillesvda: Dan ben je nog heel erg mild ….
Mooier dan de I-pace is mijn inziens niet heel moeilijk..
Ik kijk elke dag tegen een witte aan. Voorspelbaar design wat snel aandacht verliest
Callum is een geniale ontwerper, maar de I-pace is wel de lelijkste Jaguar ooit…. Zo zie je maar, ook het beste paard van stal struikelt wel eens. En als de toekomt van Jaguar er uit zou zien als de I-pace met Callum dan is het maar goed dat hij gepensioneerd is, en met zijn hobby (oude ontwerpen bijschaven) is begonnen.
Ik vind die I-Pace ook niet om aan te zien, maarja, wij “autoliefhebbers die weten hoe het heurt” kopen überhaupt geen SUVs denk ik.

Zag laatst een Audi A2 staan. Tot mijn eigen stomme verbazing vond ik het een geweldig leuk ding.
@8cylinder: de i-Pace is geen SUV. Hij hoort qua vormgeving in dezelfde categorie thuis als bvb een DS5. Eerder een lifestyle MPV dus. Je kan hem ook crossover noemen, maar ik denk dat we die naam beter bewaren voor de Kona’s en Grandlands van deze wereld.
Julian Thomson tekende de Lotus Elise S1. Koning!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).