Jaguar investeert in ontwikkeling van elektrische modellen

Auteur: , Geen reacties

In Coventry zit niet alleen het hoofdkantoor van Jaguar Land Rover, maar ook het ontwikkelingscentrum. Deze wordt verdubbeld in oppervlakte, zodat er meer vaart gezet kan worden achter de ontwikkeling van elektrische Jaguar's.

Jaguar F-Pace

Volgens het Britse Autoar is het Whitley-centrum, waar aandrijflijnen voor Jaguar en Land Rover worden ontwikkeld, momenteel zo’n 22 hectare groot. De bedoeling is dat het centrum in oppervlakte gaat verdubbelen. Volgens Jaguar is die stap nodig om de ontwikkeling van ‘ultra-low-emission technologies’ flink op te voeren.

Jaguar Land Rover zou werken aan elektrische versies van zowel de XE als de F-Pace, de op handen zijnde SUV van Jaguar. Beide modellen zouden een range krijgen van zo’n 480 kilometer, aldus Autocar, dat zich baseert op bronnen binnen de fabrieksmuren. Of er ook een elektrische versie komt van de gisteren onthulde XF is niet bekend. Een volledig elektrische Range Rover zou daarentegen niet ondenkbaar zijn.

Dat er meer haast gemaakt wordt met de ontwikkeling van elektrische auto’s, heeft vooral te maken met wetten in Californië en zeven andere Amerikaanse staten die eisen dat tussen 2018 en 2025 het aandeel elektrische auto’s omhoog moet van 5 naar 15.4 procent. Daarnaast zorgen steeds meer speciale EV Only-zones in stedelijke gebieden eveneens voor een stijgende vraag naar luxe elektrische auto’s.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).