Is dit de nieuwe Mercedes GLE?

Auteur: , 42 Reacties

Het zou zomaar kunnen dat je hier naar de nieuwe/gefacelifte ML, oftewel GLE, zit te kijken.

Voor wie het overzicht effe kwijt was, de GLE wordt in feite de nieuwe ML. De ins en outs van Mercedes’ nieuwe systeem voor typenamen check je hier. Deze strakgetrokken ML debuteert op de aankomende autoshow in New York en als het goed is komt-ie er zo uit te zien.

Mercedes GLE PHEV

Aan de voorzijde zien we een nieuwe neus die uiteraard erg veel wegheeft van de GLE Coupé. Verder lijkt vooral de achterkant een opfrisbeurtje te hebben gehad. Vanzelfsprekend zal de GLE ook worden verkocht met V8-motoren van AMG én komt er een PHEV in de vorm van de GLE 500e 4MATIC. Inderdaad, die gaat z’n aandrijflijn delen met de S500 Hybrid.

Verder kunnen we naar verluidt twee dieselmotoren verwachten, met vermogens van 204 en 258 pk en twee benzinemotoren met 333 en 435 pk. Voor de duidelijkheid: of dit ‘m echt is durven we niet met 100% zekerheid te zeggen, maar het zou ons niks verbazen als het hier inderdaad om the real deal gaat. In de gallery vind je trouwens ook foto’s van het interieur.

Foto’s via: Carscoops42 reacties

Ziet er goed uit
Geslaagde FL, voorkant is er serieus op verbeterd. Achterkant blijft wel foeilelijk, en dat interieur is ook niet wat het moet zijn.
@dimi: Ik vind juist de voorkant van de AMG er niet uitzien.
Stukken mooier dan de huidige, komt weer in de buurt van de 2e generatie
Mijn aversie tegen zeecontainers is genoegzaam bekend, maar als je dan toch aan de hele wereld wil laten zien dat je achter in de rij stond toen God de pikkies uitdeelde, dan is dit wel de meeste elegante manier om dat feit te etaleren..
@tupperware: ik deel niet je mening, maar 1 voor de verwoording ‘-)
@tupperware: Mwao, een Range Rover vind ik toch wat eleganter (voor zover je een olifant op wieltjes elegant kunt noemen).
@tupperware: je kiest een wel heel omslachtige manier om te vertellen dat dit een voertuig voor hockeymoeders is.
Is dit niet gewoon een gefacelifte ML met een nieuwe naam?
@gilettelubbers:
Het antwoord op je vraag staat in de eerste zin van de tekst..
#lezen valt niet mee..,zucht..
@gilettelubbers: Tekst lezen enzo.
Die achterkant is nagenoeg hetzelfde?
Ik blijf dit zo’n lelijk peniscompensatiehok vinden
Doe mij maar de tweede generatie. Geldt overigens ook voor de X5, daarvan is de mkII ook de mooiste.

Liever nog heb ik een C63AMG stationcar, met de ongeblazen 6.2 V8, maar daar ging het niet over.
@swaffelaer: Bij BMW vind ik de eerste generatie X5 e53 prachtig, met name de facelift model. Ook de X5 e70 vind ik prachtig, maar de 3e generatie is gewoon minder.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cc/BMW_X5_%28E53,_Facelift%29_%E2%80%93_Heckansicht,_12._Juni_2011,_D%C3%BCsseldorf.jpg

http://www.auto-style.jp/item_imgs/BMJ93421072A01.jpg

Met de 3e generatie X5 heb ik ook niet veel.
Jammer van Mercedes. Ik ben nooit fan geweest van de M-Klasse. De GL daarentegen vind ik erg mooi, dus waarom kan deze dan niet mooi zijn? Dan ga ik nog liever voor de nieuwe Q7.
@kapiteinaudi: Ik ben het met je eens. Heb de M-klasse ook nooit mooi gevonden en de GL wel. Maar voor de Q7 gaan bedank ik vriendelijk voor.
ziet er wel beter uit als de gle coupe hoewel ik daar al wel wat aan begin te wennen. ik vond de ml altijd al een mooie wagen en samen met de grand cherokee de mooiste van allemaal. alleen interieur viel me altijd beetje tegen maar deze zal vast en zeker hetzelfde interieur hebben als de coupe dus is alles weer oke! 100x beter als dat gedrocht van een q7 en x5
@henkhupelschoten: ow wacht zie nu de foto van het interieur. Niks meer aan doen en graag in zwart bruin leer!
Ik heb hele andere plaatjes gezien van de nieuwe GLE… https://lh5.googleusercontent.com/-nqzQy5M0HcM/VRMXcx1dXdI/AAAAAAAAFoE/XP2jEDp5SfI/w983-h553-no/DSC_0008.JPG
@valentinorossi: en je gelooft zelf dat die plaatjes echt zouden zijn…?
@carreza: hij zou er qua uiterlijk in ieder geval meer op vooruit gaan als ie er zo uit komt te zien…
De voorbumper van de AMG versie is echt lelijk zeg
Die ongelofelijk mooi geintegreerde dashes van Mercedes weer. Fantastisch!
@insomnia: Dat vind ik dus niet. Ik vind Mercedes een fantastisch merk en ik heb er ook zelf een, maar de interieurs kunnen wel beter denk ik. En dan met name de SUV’s en de E en CLS. Om die reden alleen al zou ik in die segmenten bij Audi shoppen. Dit interieur vind ik ronduit lelijk en het oogt ook niet erg premium.
Nog steeds lelijk hok jammer :( 2e generatie was mooier
Gelukkig hebben ze hier niet de lampen van de S-coupé opgeplakt…

Maargoed, het is dan ook geen coupé, dat is het pas als er een S-coupé achterop op inrijdt en zo een GLE-coupé creëert..
@frietjemet: Kwestie van smaak denk ik, de S-Coupe achterlichten vind ik mooi ook op de GLE Coupe. Accentueert mooi met de aflopende daklijn en nu de gewone GLE ernaast. Dat vind ik mooi van Mercedes, zo divers veel keuze.
@lfagtr35r: Klopt als een bus, vind ze ook niet tergend lelijk, maar de vorige generatie S coupé, de CL, vond ik als geheel toch een heel stuk fraaiere statuur hebben.
die type aanduiding vind ik nog best wel even wennen
Ik ben denk ik een van de weinige die de GLE (AMG) Coupe wel geslaagd en mooi vind en ook de nieuwe ML/GLE vind ik geslaagd beter dan het huidige model.
Samen met de Lexus RX zou ik deze GLE overwegen als ik in de markt was voor een SUV.

Mercedes doet het buitengewoon goed en deze GLE heeft ook een zeer fraaie interieur.
Sowieso was de Audi Q7 voor mij geen optie en deze generatie X5 vind ik gewoon minder. Aan de nieuwe Xc90 moet ik ook nog wennen, omdat ik de oude XC90 een ijzersterk model vond.

Nee dus of de Lexus of Mercedes.
Huilen… Ik vind dat ie gewoon de ML moet blijven heetten..
man man die achterkant is spuug lelijk
Ik zal dit alleenmaar kopen als hondenhok. Verder niks
Net zoals de E-klasse gaat de ML/GLE er met de facelift stukken op vooruit. Keep up the good work, Mercedes.
Nee, ik heb de ML nooit mooi gevonden en ook deze vind ik weer niks. Zelfde verhaal met de E-klasse. Heb er nooit een klik mee gehad. Het is dan ook weer te verklaren door het feit dat deze GLE (in mijn ogen) nauwelijks verschilt van de ML.
@AB: Waarom moeten mijn antwoorden op @tupperware en @kapiteinaudi altijd eerst worden goedgekeurd? Heb ik een contactverbod met hun gekregen van jullie?
Het blijft een enorm lelijk hok voor stacaravaners en nieuwe Nederlanders met een rijke oom.

Dan dat scherm in het interieur, er moest en zou en los scherm in komen waar eigenlijk geen plek voor was.

Ik hou het voorlopig bij Renault en de E53 waar ik af en toe in mag rondscheuren.
Kan iemand oud en nieuw naast elkaar zetten, dan zal ik het verschil wel zien
De kabel van de laadpaal zo over die tegels is wel heel knullig. Volgens mij hebben we hier de foto’s te pakken van voordat de afdeling photoshop aan de slag is geweest.
Mag hopen dat ze dat interieur nog even een update geven…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).