Jaguar teast C-X17: is dit de nieuwe crossover?

Auteur: , 12 Reacties

In de autowereld speculeren we de laatste tijd vaak over de aanstaande SUV of crossover van Jaguar, maar de Britten nemen nu zelf het voortouw in het roddelcircuit met deze teaserplaat van de C-X17.

Jaguar teast C-X17

Zo op het eerste gezicht lijken de contouren van de C-X17 te hinten naar een stationwagon/shooting brake, maar deze breedgeheupte conceptcar gaat toch meer de hoogte in. Daarnaast zien we een forse spoiler boven de achterklep en achterlichten die iets weg hebben van de F-Type-lichtunits, maar dan minder rond.

Jaguar zelf zegt dat het een designstudie is om een nieuw modulair platform van aluminium te introduceren. Immers, Jaguar en Land rover houden zielsveel van aluminium. Reken dus op een variant van Land Rovers Premium Lightweight Architecture (PLA) die straks voor menig Jauar – de langverwachte 3 Serie concurrent bijvoorbeeld – zal worden ingezet.

De afbeelding van de Jaguar C-X17 in het groot vind je HIERRR. De onthulling is op 9 september op een Jaguar-feestje, aan de vooravond van de IAA 2013.12 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Lijkt iets weg te hebben van de Evoque
De lijnen van zowel de voorschermen als de achterschermen doen mij denken aan de vorige generatie XK-modellen. Dus het hangt bij Jaguar een beetje tussen de oude heritage en de moderne toekomst. Moeite met het loslaten van het verleden?

Ik hoop dat het modellen gamma van Jaguar wel samenhangend blijft. Familiegezicht hoeft van mij ook niet, maar twee verschillende designtalen lijkt mij niet de bedoeling.
-edit: url aangepast-
Nog weinig van te zeggen natuurlijk, maar als er elementen van de f-type in overgenomen zijn is dat natuurlijk alleen maar goed nieuws.

Een jaguar cross over, ja waarom niet. Zo kunnen de LR’s wat puurder blijven en spelen ze toch in om een vraag van de markt.

De 3 serie concurrent (XS) heb ik hier (woon vlak bij fabriek) al veel zien rondrijden (in XF vermomming) maar een hoger op de poten Jag heb ik nog niet gezin. Misschien is die nog niet zo ver gevorderd dat ze er al mee buiten de poort testen of heb ik pech gehad
@sketcher: http://content.worldcarfans.co/2013/8/29/large/1831732348859252878.jpg

Bron: http://www.worldcarfans.com/113082962163/jaguar-xq-mule-spied-ahead-of-a-concept-reveal-at-iaa
@HDM: Ai dat zier er uit als een X6, als het dat maar niet wordt
@sketcher: zal het niet worden. Hij staat hoog op de poten, dus díe mules zijn er wel. Dit zal wel eentje zijn met een tijdelijke koets en zo.
@HDM: Dat snap ik ;-). Gelukkig heeft het concept een meer station achtige achterkant.
Maakt niet uit, alles wat van Jaguar komt is mooi.
@mark27s:
Tot no toe mee eens, dit kan wel eens de uitzondering op de regel zijn, zoals wel vaker met verkapte SUV’s…..
Nooo! You were the chosen one!
Waar moet dat heen met de wereld als zelfs Jaguar met zo’n stijlloze tank komt. Ja ik haat SUVs.
CX-17 en deze lijnen, dat is geen Jaguar dat is een enorme Mazda.
Het eerste dat in mij opkwam bij het zien van deze foto is: ik hoop vooral dat Jaguar het F-type design niet te veel zal uitmelken. Hopelijk blijft het bij een concept.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).