De nieuwe F-Type wordt rigoureus anders

Auteur: , 13 Reacties

Of blijft bijna gelijk. Ze zijn er bijna uit bij Jaguar.

Jaguar F-Type SVR '16

Je zou het niet zeggen, maar de Jaguar F-Type (X152) kwam iets later op de markt dan de iPhone 5. Jazeker, zó oud is de F-Type inmiddels al. Sinds de introductie begin 2013 is de auto min of meer ongewijzigd in productie. Het begon allemaal met de open F-Type.

Er kwam een coupé bij (waarin @CasperH kon driften), er kwam een F-Type met handbak en later zelfs een heuse viercilinder. Eerlijk is eerlijk, de F-Type is een tijdloze schoonheid en je hebt niet het idee dat ‘ie net zo oud is als Believe Acoustic van Justin Bieber.

Jaguar F-Type V8 S (X152) '13

Net zoals met de E-Type, XJ-S, XK8 en XK zal de F-Type een lange productieperiode kennen. Een opvolger staat dan ook niet in de startblokken. Sterker nog, Jaguar is zwaar aan het twijfelen over de opvolger van de F-Type, zo laat Autocar weten. Het gaat ten eerste om de layout. Een eenvoudige optie is om de huidige architectuur te behouden: motor voorin, aandrijving op de achterwielen.

Jaguar F-Type R (X152) '16

Een andere optie waar de belanghebbenden naar kijken is een geëlektrificeerde aandrijflijn met een middenmotor. Sterker nog, deze layout schijnt de voorkeur te hebben bij de dames en heren van Jaguar. Qua lijnvoering en proporties hoeft Jaguar niet het wiel opnieuw uit te vinden, maar kan met het design baseren op de C-X75, een van de fraaiste auto’s die nooit in productie ging.

Jaguar C-X75 '14

Dus er twee mogelijkheden. Een versie met H/T vormig accupakket. Deze heeft een zeer korte neus en het meeste gewicht tussen de achterwielen en cabine, zowel optisch als letterlijk. Een andere optie is een hybride met een hele lange neus en de V8 voorin. Die laatste is een soort tussenoplossing. Vanwege de tegenvallende resultaten heeft Jaguar even gewacht met de ontwikkeling van de nieuwe F-Type. Kijk er niet gek van op als er binnenkort is een flinke facelift wordt geïntroduceerd. De nieuwe F-Type laat namelijk sowieso nog 3 jaar op zich wachten.

Jaguar13 reacties

Waarom niet beide? 🤐😬
Geïntroduceerd in 2013 en jullie doen hem al af als oud en voorbijgestreefd. Dit ontwerp kan nog jaaaaren mee als je het mij vraagt, wat kleine updates doen en klaar. Bewaart zo goed als Aston Martins van weleer IMO.
@breakingpoint:

“Je zou het niet zeggen”

Daarmee bedoelen we juist dat de auto geenszins verouderd oogt. Het is maar wat je wil lezen, natuurlijk, maar het design staat absoluut als een huis.

Normaal gesproken zijn de plannen voor een opvolger na zes jaar wel definitief. Dus is het wel opmerkelijk dat ze nu pas de knoop gaan doorhakken over een opvolger. Dan duurt het nog wel even voordat er een opvolger komt ;)
@willeme: aha ik begreep de ironie verkeerd. Het is dubbele ironie. Of is het drievoudig? 🤔 maar we zijn het erover eens dat het een prachtige auto is. En dat hij nog niet oud genoeg is om betaalbaar te zijn voor me, jammer genoeg
@breakingpoint: het is niet eens ironie. Dat wat wordt bedoeld staat er letterlijk.
Ik geniet nog iedere dag van deze heerlijke auto en ga hem niet meer weg doen.
@jagftype: ik geniet nog iedere dag van Believe acoustic
@jagftype: doe je goed! Welke uitvoering?
@dutchdriftking: hiervoor een XKR gehad, dus het moest ook weer een V8 worden. En ze hebben hem briljant laten klinken!
@jagftype: goeiemorgen dat hebben ze zeker goed gedaan 😉
@jagftype: klopt. Ik zie ze af en toe. Geluid is asociaal dik!
Ik heb zowel in de convertible als in de coupé mogen rijden. Briljante wagens. Hoop plezier mee gehad. Moest ze helaas weer teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.
Mooie auto, maar heb het idee dat ie in Europa over het algemeen niet zo goed heeft verkocht, althans heb ze niet veel gezien in Nederland en elders in Europa. Hier in VS en Canada wordt – ie nog redelijk goed verkocht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).