Jarige Job maakt klapper in gehuurde Ferrari

Auteur: , 57 Reacties

De beste man had een Bongobon als verjaardagscadeau gekregen, maar voelde zich op het moment van impact waarschijnlijk niet de King of Bongo Bong...

Jarige Job maakt klapper in gehuurde Ferrari

Mocht je de referentie in de intro niet snappen: een Bongobon is een type cadeaubon waarmee je onder andere een dagje kan scheuren in een Ferrari en Bongo Bong is een megahit uit 1999 van Manu Chao. De legendarische lyrics uit deze cult classic luiden onder andere als volgt.

Mama was queen of the mambo
Papa was king of the Congo
Deep down in the jungle
I started bangin’ my first bongo
Every monkey would like to be
In my place instead of me
‘Cause I’m the king of bongo, baby
I’m the king of bongo bong

Allebei prima zaken dus, maar toch liep het verhaal niet goed af voor het feestvarken. Het Belang van Limburg bericht namelijk dat de auto bovenop de kanaalbrug van de E314 in Heusden-Zolder total loss tegen te vangrail is geëindigd. Gisteren kregen we ook al een foto binnen van AB-lezer @blackspeed79, die het triestige plaatje vastlegde op beeld. Op de voorgrond zie je de bumper van de rode 360 Modena liggen, een stukje verderop de rest van het wrak.

De jarige was met de Fezza op weg richting Nederland toen de auto bij een invoegmanoeuvre begon te glibberen. De bolide tolde eerst een keer om zijn as en maakte daarna intiem kennis met de vangrail. De inzittenden kwamen zonder kleerscheuren uit de restanten van de Italiaan, maar zullen wellicht wel een bedragje moeten betalen om de schade af te kopen. Gehuurde 360jes in België: het is geen gelukkige combinatie.

Ook AB-lezer @turboflorio baalt trouwens van het incident, hij had namelijk binnenkort zelf een ritje met de listige supercar op de planning staan. Onder de foto van gisteren gebruikt hij bovendien het schitterende woord ‘lap’, wat op zich al een vermelding waard is:

“Ja lap.. ik ging binnen 2 weken met deze rijden normaal, kenteken net gecheckt en het is wel degelijk dezelfde..”

Bedankt iedereen voor de tips!
Image-Credit: @blackspeed79 via autojunk57 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
gehuurd in België met Nederlands kenteken?
@kilum: in Nederland gehuurd en dan mee naar België gereden. De Belgische wegen zijn namelijk veel uitnodigender (of was het uitdagender?) dan de Nederlandse wegen.
@mashell: idd, hier in België met een dergelijke auto op de weg, is net met Nike Airmaxen aan, de Mount Everest beklimmen.. het kan, maar het is best uitdagend.
@kilum: wel een toepasselijk nummerbord. THR: te huur…
@krizus: of Te Hard Rijden
@krizus: The Horror
Bongo Bong is een van de meest legendarische nummers ooit.

Verder zonde van de Ferrari.
@BmwMPower: jaartje geleden in Zwolle bij bevrijdingsfestival gezien, maken het helemaal waar!
Heerlijk geschreven artikel. Je wordt steeds beter @jaapiyo !

Overigens altijd eigen risico afkopen als je dit soort dingen gaat doen…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Wel sneu voor die gast.
Blijft tricky zo’n pk-monster.
Hopelijk komt ie er financieel ook goed vanaf net als de eigenaar overigens. Nou ja, dan is de verzekeingsmaatschappij de klos; iemand zal het toch moeten betalen.
@henkp1: dat hebben de vorige 20 huurders gedaan met hun verzekeringspremie.
@henkp1: meestal zit er wel wel een flink eigen risico op. Dagdag verjaardagsgeld
Iemand een idee hoe de ‘kosten’ worden geregeld bij een akkefietje als deze? Goede verzekering of volledig uit eigen zak?
@w0ut: Gevalletje voor de verzekering van de verhuurder, al kan het eigen risico van de huurder bij dit soort dingen ook flink oplopen.
@w0ut: De huur-lambo’s op de Champs d’Elyssées hebben dit als verdienmodel. Ieder krasje erbij is flink lappen, en zie een auto in Parijs maar eens krasvrij te houden. Ik kan me zo voorstellen dat een auto afschrijven gewoon betalen tot in je graf is met die lui. Hoe dat bij nette verhuurtoko’s is geregeld weet ik niet, maar ik ga ervan uit dat die een prima all-risk verzekering hebben. De huurprijs maakt die wel goed denk ik.
@Gulli: Een Lamborghini huren op de Champs d’elysees. Dan heb je het niet begrepen.
Kudos @jaapiyo voor de referentie, om vervolgens alsnog een heel couplet van Bongo Bong neer te pennen. Tot slot een eervolle vermelding van het woord lap, met ook dáárvan de gehele quote. Lunchen met een glimlach op het gezicht.
Jammer, kwestie van ‘even Apeldoorn bellen’ Ferrari SpA in Maranello kan uiteraard niet wachten om het beestje weer op te knappen, de tellerstand terug te draaien en weer (veels te duur) te verpatsen!
Pijnlijk dit hoor, op je verjaardag zoiets meemaken.
@viezefreddyw: een verjaardag om nooit te vergeten!
@viezefreddyw: lijkt mij op zich ook wel een kwestie van een beetje gezond verstand gebruiken. Wegdek is drijfnat, dat in combinatie met het vermogen van de Ferrari en eventuele ervaring van de bestuurder kan gewoon een hele vervelende zijn. Maar zoals je zegt…niet fijn om dit soort dingen op je verjaardag te beleven alhoewel het dan wel weer fijn is om te lezen dat er geen gewonden zijn gevallen.
@rhellema: Een ieder met gezond verstand kan dit overkomen. Nou zeg ik niet dat ik de slimste ben, maar ik heb ook wel eens een spannend momentje gehad met het steigerende paard. Ik heb het geluk gehad dat er niets gebeurde, maar het had net zo goed wel kunnen eindigen in een klapper. De beste jongen heeft hier gewoon pech gehad, tenzij hij als een dolle mongool aan het rijden was natuurlijk…
@viezefreddyw: ik gebruik voor de stad bij natte wegen momenteel alleen de Ignis, de C blijft even binnen, doodeng en dit nare bericht bevestigt het.
@mercedesclk350: Je hebt gelijk ook. Ik doe hetzelfde. Het is niet eens leuk om met nat en koud weer de weg op te gaan met een auto met veel vermogen.
@viezefreddyw: lang leve quattro
@draadloos: Echt wel, want met Quattro kan dit helemaal niet…..

http://www.autojunk.nl/2008/08/audi-r8-crash-garage-van-beynum
Het zoveelste bewijs dat Ferrari’s niet voor het plebs zijn gemaakt. Huur de volgende keer een Lada ofzo.
@jannemaneke: Ja want als je met een zilveren lepel in je muil geboren bent heb je ook automatisch racetalent? (He dat rijmt). Is gewoon de onervarenheid met zoveel power op alleen de achterwielen.
@gulli: onervarenheid? Reden ze met 280km/h op het circuit? Neen, ze reden op een Belgische autosnelweg met wat regen erbij en volgens het artikel zijn ze de vangrail ingegaan tijdens het invoegen… Dan kan je gewoon niet rijden en heb je je stuur en voetbewegingen zeer fout gecombineerd en is het volledig je eigen fout.
@hacker: en wat is hier anders aan dan de noemer onervarenheid?
@jannemaneke: hey chef, wat denken we ervan? Die keren dat ik je zie reageren is het negatief. Een ongeluk kan iedereen overkomen of je nou 18, 20, 45 of een pleb bent of niet. Irriteer mij mateloos aan de denigrerende manier waarop je reageert op artikelen als deze en de hoofdpersonen ervan. Als je hier bent om alleen maar haat te zaaien kan je beter je frustratie ergens anders tonen en niet hier in de comments.
@jannemaneke: Jammer dat je jezelf zo negatief opstelt over een ander die niet alles zomaar vanzelf voorgeschoteld krijgt. Het maakt niet uit uit welk milieu je komt om van auto’s te houden. Ga anders lekker de quote 500 lezen. Niemand is meer waard door zijn afkomst als je het mij vraagt. Jammer dat dit kado zo afliep voor de beste jongen.
Meestal iets van €5000,00 eigen risico.
Ai dat is zonde.. ik heb zelf ook een stukje mogen rijden in deze Ferrari maar een tweede ritje zit er niet meer in dus :(
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Mama was queen of the mambo
Papa was king of the Congo
Deep down in the jungle
I was king of the vangrail…
Toch denk ik dat ze deze wel weer oplappen. Ook 360’s lijken me niet zo snel volledig total loss. En om met de gedachten van @super te spreken: de tellerstand lappen ze dan ook weer op!
Lekker nr, jammer vd arie. Zal vast duur zijn om af te kopen, ga je vast niet redden voor €50 (of misschien voor alleen de velgen)
Waar deed hij in België?
Toch een prijzig geintje. Maar de auto zal prima verzekerd zijn, en het eigen risico zal gelijk staan aan de borg die de huurder mag achter laten.
Vier Engelstalige zinnen achter elkaar in een Manu Chao nummer, hij had toen duidelijk een slechte dag.
Een vervelend scenario voor de huurder en verhuurder.

Op dat stuk weg Heusde-Zolder heb ik eens een Mazda MX 5 op de vangrail gezien. Hoe je een Mazda erop krijgt? Achterwiel aandrijving en wat kunst en vliegwerk?
De volgende keer maar toch op het circuit dat in de buurt ligd, je rondes gaan maken.
Trouwens, het is een leuk circuit, het bezoeken waard.
Godsakkes, zit nou al een uur met dat nummer in mn hoofd!
Listige auto’s, zeker met nat weer en als je er geen ervaring mee hebt. Sowieso de electronische hulpmiddelen er maximaal op laten staan. En enige beheersing betrachten met de rechtervoet. Zo’n auto kan je beter alleen met droog weer rijden/huren, kan je meer gebruik maken van het potentieel. Jep, spreek helaas uit ervaring, was een kostbare uitglijer. Ff niet goed genoeg opletten en ’t is gebeurd.
@amghans: dit soort bolides gewoon lekker binnen houden met slecht weer ja. Misschien een leuke uitdaging voor op het circuit in de regen, maar op de openbare weg kan ik alleen maar nadelen bedenken.
Dat wegdek daar is echt wel slecht en gevaarlijk! Heb vorige week onbedoeld de afrit lummen zijwaarts genomen terwijl ik niks deed. Wegdek + nat weer is levensgevaarlijk daar.
Eerste keer dat ik de voorkant en de achterkant van een Ferrari zie op 1 foto zonder spiegels te gebruiken. COOL!
Ik mag binnenkort met een GTR op pad via zoiets. Hoop dat mijn rit beter eindigt.
@e34m5touring: Die nissan gtr switzer p600? Heb dit vorig jaar ook gedaan als verjaardagscadeau. Dat beest heeft een akropovic uitlaat, echt wel dik dik genieten.
Is echt nog niemand die ongelofelijke hoeveelheid plamuur opgevallen?
Is niet de eerste keer voor deze wagen.

Misschien ook niet de laatste keer….
Bedrijf heeft ook een F430 staan, komt vast goed voor die knul.
En hoeveel pk ’s heeft dit race monster of is de auto gewoon bij droog weer al lastig te berijden? Ik ben nl nooit verder gekomen dan 300pk
Hallo!
True story (heb genoeg foto’s en filmpjes)
Ik heb met diezelfde ferrari 360 modena gereden louter 2-3 uurtjes voor het ongeval, ook op die plaats en rondom circuit zolder op de openbare baan.
Was echt een super ervaring en ook me allereerste keer dat ik met zon super bolide gereden heb.
De instructeur is echt een superkerel en heeft alles goed uitgelegd maar natuurlijk heb je een bepaalde marge van vrijheid
Die 360 heeft een V8 met 400 pk en dat merk je ook, was echt zalig.
Toeval nu blijkt dat die gast hem pere total rijdt kort na mijn ritje.
(Veel naasten dachten dat ik het was lol!)
Nat wegdek of niet, bij iets dagge nie kent en zeker nie kunt leren op 20 min / een uur, moet ge op uw gedrag letten en bepaalde risico’s vermijden.
Waarschijnlijk wou die eens stoer doen voor de dvd (hangt een go pro tussen de zetels in, mits betaling)
Nu ja echt zonde van die ferrari en gelukkig is alles okay met de bestuurder, in de kleine lettertjes van het contract staat trouwens dat de eerste 1500 euro kosten bij ongeval voor hem zijn #ouch
Echt sick toeval dit >.<
Ach, als het flink regent dan willen met name BMW’s ook graag in of op de vangrails. Bij Topgear sloeg een BMW ook ineens linksaf terwijl Jeremy Clarkson rechtdoor stuurde..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).