Je gaspedaal iets dieper intrappen op de A12, het kan!

Auteur: , 27 Reacties

Geen stakende agenten of andere acties die door ICT-faalhazen niet door kunnen gaan. Nee, gewoon een keiharde verhoging van de maximunsnelheid. Worden we blij van.

Rijksweg A12

Eigenlijk worden we natuurlijk blij gemaakt met een dood musje, want de maximumsnelheid op de A12 tussen Reeuwijk en De Meern bedraagt nu 120 kilometer per uur en die gaat met welgeteld 8,33 procent omhoog naar 130. Dat is het verschil tussen één of twee koekjes bij de koffie als je weer eens bij je tante in De Meern op bezoek gaat. En meer koekjes is meer beter.

Op dit moment wordt er door Rijkswaterstaat (of eigenlijk door een door hun aangestelde wegbeheerder) hard gewerkt om de op dat stuk aanwezige spitsstrook om te toveren tot een volwaardige rijstrook. Dat gaat ook gebeuren op het stuk tussen Reeuwijk en Prins Clausplein, Den Haag, maar daarvoor zul je nog iets meer geduld moeten hebben. Tenzij ze natuurlijk alvast de bordjes ‘130’ plaatsen, zoals ze dat op het tegenovergestelde tracé ook al anderhalve maand voor verhoging van de maximumsnelheid deden.27 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Nou…joepie. en straks is die 8 procent snelheidsverhoging in eens synoniem voor 25 procent verhoging van uitstoot van allerhande stoffen en gaan ze weer terug krabbelen.
@marc94: wees blij met wat je krijgt man, ook al is het maar voor heel even.
@thomasbol: Dankjewel VVD.
130 ipv 120, 48 seconden op 21KM lijkt te verwaarlozen, maar met heen/weer 250 werkdagen per jaar… is het in totaal toch 6 uur per jaar:

6 Uur per jaar die Pappa’s en Mamma’s meer met hun kinderen kunnen doorbrengen,
Of, 6uur die je meer met je partner kan besteden.
Of 6 uur die je extra kan besteden bij je baas. (met €50p/u productiviteit, brengt dat toch €600 meer op).

En dat allemaal voor vrijwel nop! (wat vaker de tankpas gebruiken, of langer aan de lader).

Waarom doen we dit niet op meer plekken?
@martinus: calculus is a bitch: 6 X €50 = … ? ;-)
@dick1980: tijdsverschil is ook 7 uur (6:43:51) en geen 6.
@marc94: meer uitstoot betekent meer accijns en belasting inkomsten voor onze overheid.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Wordt tijd voor een AMG dan.
Rij al dagelijks boven de 130 daar (op de stukjes waar geen file staat) dus kan nu ook al hoor :)
@volvoturbo: watch out, we got a badass over here
@spoiler: En jij moet dan het braafste jongetje uit de klas zijn.
@volvoturbo: Stoer.
@audi18: Heeft niks met stoer te maken, maar ’n beetje doorrijden waar/wanneer ’t kan is ook wel ’s lekker. Heb je geen hogere snelheidslimiet voor nodig. Inderdaad, het mag niet maar ’t kan wel.
@volvoturbo: Het doorrijden zelf is ook niet wat ik stoer noem, maar door erover te reageren onder dit artikel lijkt het nogal alsof je stoer over wilt komen.
@audi18: Ja… want 130 rijden waar je 120 mag is stoer willen doen?

130 is gewoon prettig. m’n zf automaat in de XJ pakt daarbij ook nog eens een hogere versnelling dan bij 120, dus is die ook nog eens zuiniger volgens de boord computer.

@martinus: Neehoor, grappig dat zo’n auto pas bij zo’n hoge snelheid in de hoogste versnelling gaat. Zelf nog nooit meegemaakt, ook niet met de 8 traps zf bak.
@martinus:je bak is verrot
@audi18: Ben jij zo’n brave softie dan? 😂
@volvoturbo: Net buiten de spits rijd ik daar regelmatig 160+. Kan prima. Zou alleen prettig zijn als mensen zo rechts mogelijk zouden rijden.
@flutterby: dat gaat niet gebeuren aangezien het grootste deel van de Nederlanders incompetent is om op 3 banen te rijden en dus de middelste of linker pakken.
Is er op dit traject nu niet een dynamische maximumsnelheid? In de spits mag je daar maar 100 dacht ik, dus dan is een verhoging naar 130 toch aardig wat.
@audi18: gaat over t (grootste) stuk van 120 en trajectcontrole is er al een tijdje niet meer.
@volvoturbo: Ah okay, daar kan het ook makkelijk ja. Het stuk tussen Gouda en Zoetermeer zou daar ook wel bij kunnen lijkt me.
@audi18: dat staat ook in t stuk: tussen Prins Clausplein (Den Haag) en Reeuwijk (net voorbij Gouda). Wordt erg prettig doorrijden, hoop ik! (Y)
Ach ja, ik betrap me er op dat ik steeds rustiger rijd op de snelweg, met links plakken zit je jezelf zo op te vreten aan al die kansloze bestuurders in NL. Liever dan buiten de spits op een N weg even open trekken en op wat hogere snelheid een bocht pakken.
@dutchdriftking: of gewoon alles rechts inhalen 😬
Zieke photoshop!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).