Je kunt nu al los gaan in andermans Supra

Auteur: , 24 Reacties

Zo snel kan dat gaan.

Supra Turo

Deelauto’s zijn voor sommige mensen dé uitkomst, voor andere mensen de gruwel der gruwelen. Want ja, er zijn risico’s, maar het idee is tof. Je ziet op deelautosites vaak staan “ik kan mijn auto niet genoeg gebruiken” dus verhuurt hij/zij hem. In Nederland mag je momenteel alleen in andermans trouwe vierwieler karren als je het via verhuurbedrijven doet, naast SnappCar.

In de VS is het al zeer lucratieve business. Vooral Turo, het door een zekere YouTuber veel gepromote lokale platform voor autodelen. Het idee achter autodelen is natuurlijk dat jij je auto uitleent omdat je zelf de deur uit bent met een ander(e) auto/vervoersmiddel. De Amerikanen die veel gebruik maken van Turo lijken er echter een sport van te maken om zo snel mogelijk gave auto’s online te zetten.

Zo kun je op Turo nu al terecht voor een Toyota GR Supra. De bloedhete teruggekeerde cultheld weet de tongen los te maken, dus het is zeer begrijpelijk dat mensen dat wel eens willen proberen, die nieuwe sportwagen. Dan kun je even de lokale Toyota-dealer lief aankijken, je kan dus ook even inloggen op Turo. Er zijn al twee mensen die hun nieuwe Supra toevertrouwen aan Turo-gebruikers.

De eerste is een normale rode, voor een nette 201 dollar per dag. De andere is een witte Launch Edition, die een stukje duurder is: 549 euro per dag. In het geval van die laatste heeft de eigenaar ook wel door dat mensen zijn Supra waarschijnlijk niet meenemen ‘omdat ze even van A naar B te komen’. Met als beschrijving “Absolute zero launch edition Supra. #658 of 1500. See what the new supra is all about”. Jup: een soort privé-testritje. Bij de rode Supra wordt echter wel expliciet vermeld dat je hem niet op zijn staart mag trappen. Begrijpelijk, het blijft natuurlijk andermans eigendom.

Hiermee is misschien wel onbedoeld een nieuwe sport uitgevonden: wie is de eerste om zijn gloednieuwe auto’s op Turo te uploaden? Kansloze eer, maar je moet wat. Mocht je dus in Colorado of New Jersey zijn en je wil een gave auto om je door de omstreken te verplaatsen, dan kun je nu al met de nieuwe Supra op pad. Natuurlijk is dat slechts het topje van de ijsberg qua coole auto’s die te vinden zijn op Turo. In Nederland is de dienst nog niet beschikbaar, maar onze lezers aan de oostgrens hebben geluk: sinds recent kunnen Duitsers wél hun auto op de deelsite zetten. Wanneer wij er ook van kunnen genieten, is niet bekend.24 reacties

Toch liever zo’n Mustang V8 van Hertz dan 👌🏼
@ghost: Greenwheels belde net wanneer je de Aygo terug komt brengen
@jpsienen: wat is Greenwheels?
@ghost: Goedkope ‘groene’ gebakjes huren. Maar ik snap zijn opmerking ook niet zo.
@michaelb: ik ken het niet, de grap snap ik ook niet.
@ghost: Herz is een auto verhuur bedrijf…
@ghost: Mijn advies; houdt dat vooral zo. Een petrolhead heeft daar niets te zoeken.
@rickthestig: haha oke, thanks!
Het hele doel van huren via Turo is dat je in andermans auto zo mag gebruiken zoals men wil. Dat je het gaspedaal niet hard mag intrappen slaat nergens op.
@bestwelcoolenaam: tegelijkertijd moet je realistisch blijven. Als je dit soort auto’s verhuurt komt daar ook volk op af die niet de beste intenties heeft met de auto, ten faveure van ‘raggen’.

Maarja, anderzijds het risico van je auto uitlenen op zo’n platform.
@720s: Ja idd. Ik kan mij nog het ‘zielige’ verhaal nog herinneren van iemand die zijn rs6 te huur had aangeboden particulier 😂
@720s: is best goed ingedekt. Ik verhuur mijn SLK op snappcar. Heb de auto er bewust voor gekocht (no way dat een onbekende in mijn andere parels rijdt) en heb er de afgelopen 3 maanden al €1000,- inkomsten mee gepakt. Komen best normale mensen op af, eigenlijk geen gezeik tot op heden. Kortom, gratis cabriootje voor mezelf deze zomer.
@detroitv8: Bel maar als je detroitv8 te huur is. :)
@RobUSA: hehe, nah. De auto uit Detroit is een CTS ziet V6 😜
@detroitv8: ziet = met*
@detroitv8: op zich heel slim, maar dat vind ik dan wel weer een beetje tegen het principe van SnappCar in. SnappCar is gebouwd op het principe dat jij je auto uitleent omdat je hem zelf niet nodig hebt, waarmee je dus andere mensen ermee vertrouwt. Als ik jou zo hoor vertrouw je dus mensen juist níet met je auto en is het alleen business omdat je er een auto bij hebt gekocht.

Als je het terugverdient dan is het in principe prima, maar het idee is juist net als AirBNB. Wat nou als jij van de 365 dagen maar 182 dagen je auto kunt gebruiken terwijl je wel voor 365 dagen wegenbelasting en verzekering betaalt. Dan kun je, mits je andere mensen vertrouwt, uit een deel van die 182 nutteloos betaalde dagen nog een zakcentje trekken.

Nogmaals, ik ben niet iemand om te bepalen of het werkt voor jou of niet, maar ik denk dat het argument ‘ik vertrouw mensen niet met mijn bolide’ simpelweg de reden is dat veel mensen nooit aan SnappCar zullen beginnen. Gedekt of niet, het blijft rompslomp als iemand buiten jouw schuld om van jouw auto een kostenpost maakt.
Kan je nagaan wat een achterlijk volk die Amerikanen zijn, wie gaat er nou een auto met wildvreemde delen ..

Doen wij Nederlandertjes toch wel even een stuk beter ..

De ene helft werkt voor de andere helft ..

Kan iedereen hier een autootje kopen ..

En eerlijker kan er niet gedeeld worden, het is precies door de helft ..

Daar kan geen hoger opgeleide kenniseconoom een speld tussen krijgen ..
@moveyourmind: haha, goeie. Toch mis ik hem enorm, onze @lincoln.
@moveyourmind:
Maak hem asjeblieft niet wakker…
Afgelopen mei een Ford Raptor via Turo gehuurd in San Francisco, voor $90,- per dag, wat was dat geweldig. Kom maar op hier met die app!
@flakfazer: hoe is dat gedekt met verzekering op Turo? Ik heb wel eens gelezen dat dit afhankelijk is van je eigen verzekering of creditcardmij.
@detroitv8: jij zit op SnappCar, zou t niet vergelijkbaar zijn qua verzekering? Dacht dat daar een deel vd fee die SnappCar hanteert, aan besteed wordt.
Mooi niet dat ik dus mijn eigen auto zou verhuren aan een onbekende. Ik heb er al moeite mee om mijn vriendin met mijn auto te laten rijden..

Ik ben altijd erg voorzichtig met drempels, warm rijden (en uit zetten na een stevige rit, even de turbo wat laten uitdraaien) en waar en hoe ik hem parkeer. Wie geeft mij de garantie dat die huurder er ook zo mee omgaat?
Als je de kans krijgt, sowieso doen voor die 200 dollar!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).