Je kunt nu gratis over de Nürburgring knallen in Forza 5

Auteur: , 22 Reacties

Wie bij de release van Forza Motorsport 5 meteen met een auto de Groene Hel in wilde duiken had pech. Die track zat er nog niet bij. Inmiddels is daar verandering in gekomen.

Je kunt nu gratis over de Nürburgring knallen in Forza 5

Op gamebeurs E3 in Los Angeles maakte ontwikkelaar Turn 10 bekend dat ze, met veel pijn en moeite, de meer dan 20 kilometer lange track eindelijk af hebben, en per direct beschikbaar stellen als gratis download. Met 30 ontwikkelaars is er meer dan 13.000 uur aan gewerkt. Laserscans kwamen er aan te pas om elk detail, elke asfaltbarst en alle grafity op te nemen in het spel. Hiervoor kregen ze de complete ‘Ring twee dagen tot hun beschikking. Monnikenwerkje, maar afgaande op de in-game beelden in de trailer is dit het wachten absoluut waard geweest.

Forza claimt dat dit het meest gedetailleerde beeld van de Nürburgring ooit is in een racespel. Gamers onder jullie die dit kunnen beamen? Check de trailer op Autojunk.nl.

Je kunt nu gratis over de Nürburgring knallen in Forza 5

Oh, en over die grafity: ze hebben alles overgenomen, maar de penissen zijn weggegumd, zo liet Forza-brein Dan Greenawalt in een interview weten.22 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
http://www.virtualr.net/assetto-corsa-nordschleife-announced

Net zo mooi, maar dan wel realistisch om te rijden.
@michielh: Project CARS zou grafisch nog net iets mooier moeten zijn, maar ik heb assetto corsa al een tijdje en ik moet zeggen dat het grafisch erg goed is en zelfs met een controller is het realistischer is dan forza 4, ook veel moeilijker, maar dat is dan weer leuker natuurlijk.
Nürburgring Booster Car Pack is ook geweldig.

1989 Audi #4 Audi 90 quattro IMSA GTO.
1967 Brabham BT24
2013 Ford Formula Ford EcoBoost 200
1939 Maserati 8CTF
1956 Lotus Eleven
Gratis en echt rijden? Of kopen en op een paar knopjes duwen?
@norge: waar staat gratis en echt rijden?
Misschien ben ik niet de juiste persoon om hier wat over te zeggen want het laatste spelletje wat ik serieus gespeeld heb zal commander keen zijn, maar hey, de bandbreedte heb ik toch al betaald….

Die beelden van de baan zagen er prachtig uit. Toen kwamen er auto’s in beeld, dat was al minder. Maar dat duel met de NSX en de GTR, dat zag er verschrikkelijk arcade uit? Laat ik het zo zeggen, dat viel mij als niet gamer erg tegen na eerst de eye candy van die lege baan…
@baasbas: ik zou zeggen, probeer het een keer in de plaatselijke mediamarkt, Forza is wat mij betreft een van de betere racegames, zeker omdat je uitgebreide keuzes hebt tussen simulatie en arcade!
Trouwens wel komisch dat je de term arcade wel kent als niet gamer ;)
@Sciurida: insert coin

http://gamesareevil.com/wp-content/uploads/2012/10/outrun-1.png
@baasbas: Op de camping in Italië de hele dag bedelen bij je ouders, zodat je dat ’s avonds voor het slapen gaan nog even kon spelen, genieten!
Dit kunnen we al sinds GranTurismo4
@mellie: Echter is dat niet waar vanwege het feit dat 3D Laserscanners nog niet gunstig genoeg waren om een track op deze manier in te scannen. Dus, je kon wellicht wel op één nordschleife rijden..maar niet op dè nordschleife.
Als die hard gamer en redelijk frequent ring bezoeker kan ik mede delen dat bijna alle games er naast zitten met de ring. Alleen Gran Turismo komt in de buurt: daar zitten alle bobbels ook in de weg, tot Forza 4 was deze biljartlaken glad. Geen enkele game heeft overigens de heftigheid van het hoogteverschil weten te simuleren.
@gtwillem:
Ingeselijks over jouw eerste zin. Daarna wordt ’t gewoon onzin. GT baan realistisch? Je weet wel dat die zijn gemodeleerd aan de hand van satelliet foto’s en dat dus in geen enkele realiteit in de buurt komt van een 3D puntenwolk van een laserscanner.
Zeker indrukwekkend, maar ik kan me niet voorstellen dat ik er meer plezier mee zou hebben dan de versie van Project CARS. Ik ben dan wel bevooroordeeld, maar vergeet bijvoorbeeld niet dat er bij Forza alleen te rijden is op één tijdstip en de belichting altijd hetzelfde zal zijn. (op de Nordschleife tenminste) Bij pCARS kun je een volledige 24 uur cyclus rijden incl. alle denkbare weertypes. Combineer dat met circuits die kwalitatief zoals onderstaande zijn (Brands Hatch en een Californische kustweg) en je snapt dat ik me er behoorlijk op verheug.

http://img-fotki.yandex.ru/get/9751/132030196.35/0_ee705_bf7f3d10_orig.png

http://img-fotki.yandex.ru/get/5007/132030196.34/0_e1b16_d6b27587_orig.jpg

Zelfs Le Mans coureurs gebruiken pCARS als oefensim:
https://www.youtube.com/watch?v=1Q9QCfHgyX0
@Mielie: Rene Rast die je in het filmpje ziet werkt voor SMS dus zijn ervaring met Project CARS is verre van objectief. Ik ben zelf simracer en kan nog niet echt zeggen dat ik onder de indruk ben van pCARS.
Wat vreselijk vet weer. Ik speel al een paar jaar niet meer op mijn 360 maar voor dit soort spellen wil ik hem toch weer afstoffen. Alle forzas heb ik. Maar om nu geld uit te geven voor de one gaat niet gebeuren.
Als ik me niet vergis kun je op Forza 4 ook gwn rond de Groene Hel scheuren.
@jordy14: Probleem is dat de Ring in Forza 4 echt van geen kanten klopt. De baan is daar bijvoorbeeld veel te breed, om maar een suf voorbeeld te noemen.

In de tijd van GT4 speelde ik eindeloos op de Ring. Op die game zelf viel overigens een hoop aan te merken, maar de dimensies van de Ring klopte daar al wel.
Óf je maakt er een mooi dagje van en gaat er heen om zelf een rondje te rijden. Dan kan je het wel honderden keren in Forza of Gran Turismo gedaan hebben, maar dat kan absoluut niet tippen aan the real deal.
@mr240: En als ik nou heel graag met een Lexus LFA over de Nürburgring wil rijden hoe moet ik dat dan doen?
@burninrubber: Zelfs met een auto van 60pk is het in real life spannender op de ring dan met een LFA op je Xbox one!
Tsjah ik vind het wel leuk racegames maar het blijft toch onrealistisch. Ik heb bijvoorbeeld jaren geleden een PS3 gekocht op dat moment eigenlijk alleen voor GT5 wat dan de meest diehard mainstream sim is (ik weet dat er nog wat nog meer diehard sims zijn) en je voelt de auto gewoon niet, dus je ziet wel wat er gebeurt en je leert op een gegeven moment wat je moet doen om niet te spinnen maar je voelt zelf niet dat moment waar de auto begint te glijden zodat je wat kan tegensturen om maar wat te noemen. En dan kan je misschien weer voor duizenden euro’s zo’n hydraulisch ding gaan kopen etc, maar de bottom line is nog steeds; het wordt nooit echt. Zelfs laatst nog een interview over gelezen met een Le Mans teameigenaar die hetzelfde zei, simulatie is een leuke extra, maar het is nog steeds niet nauwkeurig genoeg om het gevoel van de coureur op de baan te vervangen.

Zodoende maak ik meer de afweging om voor iets meer (of veel meer) arcade racers te gaan, want dat is leuker en/want echt echt wordt het toch niet (wel zonder rem en stuur assistent natuurlijk…dat dat uberhaupt een optie is snap ik niet zo).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).