Je moet op je knieën voor de Mazda RX-Vision

Auteur: , 31 Reacties

Mooi hè, die RX-Vision. Koop hem dan ook!!1!!

RX Vision render

Zoiets, maar dan in het Engels zei Mazda ontwerper Kevin Rice (what’s in a name) in een interview. Het prachtige concept mét wankelmotor werd in oktober 2015 voor het eerst tentoongesteld tijdens de Tokyo Motorshow. Iedereen en zijn moeder was verbaasd over het prachtige design. Het had zelfs iets Italiaans.

Er kleeft alleen één groot nadeel aan concepts. Het is namelijk altijd de hamvraag of die krengen daadwerkelijk in productie worden genomen. Het zal nu niet bepaald een straf worden om de Japanner op de weg te kunnen spotten. Of het echter zover zal komen valt ernstig te betwijfelen. Rice zegt dat de RX-Vision enkel in productie wordt genomen ‘als de wereld er klaar voor is’. Mysterieuze praat waar we geen goede conclusie uit kunnen trekken. Petrolheads zijn er immers klaar voor. Een prachtige achterwielaangedreven sportcoupé met een rotatiemotor, welke liefhebber wil dit nou niet? Een blok waar je overigens wel van moet houden, that is. Het probleem is dat het de vraag is of dat diezelfde petrolheads daadwerkelijk bereid zijn om hier tienduizenden euro’s op stuk te slaan, wetende dat er zoveel sterke concurrenten zijn. De RX-Vision zal met recht een auto voor de liefhebber worden. Is daar anno 2016 nog wel plek voor binnen de auto-industrie? Mazda is geen merk dat het zich kan veroorloven om zomaar met geld te gaan smijten. Precies daar zit het probleem. Een automerk moet immers winst maken en dat is heel lastig met een auto als deze.

Een blik in de glazenbol geeft een somber vooruitzicht. De unieke coupé zal voorlopig niet in productie gaan. Tenzij er heel veel petrolheads bereid zijn om voor Mazda op de knieën te gaan en te komen met die cash money. Helaas weten jij en ik dat de kans dat dit gebeurd behoorlijk zeldzaam zal zijn. Misschien duikt ‘ie over 15 jaar bij Autoblog weer op in de rubriek ‘vergeten concept‘. (via TopGear)


Foto: een vette render op basis van de RX-Vision31 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Bij het zien van die eerste foto moest ik toch echt aan een slecht getjoende Mercedes AMG GT denken.
@moondustfocus: inderdaad zeg, eentje met van die mislukte booskijkers
Ach, ze hadden de mx5 ook zulke looks kunnen geven. Gemiste kans…
NEE! Dat ding moet komen, hij is zo vet!!
@hight96: zonder mazda embleem
@blaze3027: Nee liever met. Mazda is een geweldig merk en zo’n auto maakt het merk alleen maar beter. De looks zijn fantastisch, en een sterke gemoderniseerde en verbeterde wankelmotor maakt wat mij betreft de auto af.
@hight96:ik vind mazda ook wel een goed merk. ik vind alleen die embleem maar niks . vooral op zo’n mooi auto
Prachtig ding! Niveautje F-type
Prachtig!!!
Amg gt iemand?
@mrrallycross: Jep, maar dan mooier
@mrrallycross: nee. Gewoon nee. Saai hok
Lijkt op een of ander slecht tuning project, waarbij ze de booskijkers niet helemaal goed gemonteerd hebben…
Samenwerking met Fiat uitbreiden en het nieuwe RWD platform van Alfa Romeo eronder! Desnoods gewoon met een normale motor ipv wankelen!
@w0o0dy: Eigenlijk zou het ook slimmer zijn van Mazda als ze er een normale verbrandingsmotor in lepelen in plaats van een wankelmotor. De RX-Vsion lijkt mij voor de eigenaren ervan de ideale auto voor naast de MX-5. MX-5 voor tijdens mooi weer, de RX voor in het weekend.
Zodra ik dit kan betalen wil ik het wisselgeld prima stukslaan op onderhoud, onder voorwaarde dat die booskijkers een aardig stuk korter worden!
Komen dan met dat ding! Ik koop dan over 10 jaar wel een tweede hansje.
“Iedereen en zijn moeder”. Is dat niet een beetje heel erg 2015?
@bmwalpina: bmwalpina niet dan?
Wauw! Fantastisch ontwerp! Vele malen mooier zelfs dan de AMG GT. Ben ook zeer benieuwd naar die 450pk wankelmotor
@allesmetturbo: zelfs? Vooral.
Kortom super eens. Absurde bak dit.
@allesmetturbo: tis niet heel moeilijk om een auto mooier te maken dan een amg gt
Dat interieur! Wauw. Geweldig door zijn eenvoud. Analoge klokjes, perfect stuur en (hopelijk) een handbak! Om over het exterieur nog maar te zwijgen…
Geslaagd ontwerp en zou graag zien dat hij komt maar dat lijkt niet realistisch.
Nee gewoon niet
In deze markt, die al dun is, moet je wel wat op de weg zetten. Niet alleen de looks maar ook op het gebied van prestaties. En Mazda is niet echt een sportauto merk. Dus vrees ik dat het bij de concept blijft
Een van de weinige auto’s waarbij een middel zoals een petitie/crowdfunding/facebook like campagne gerechtvaardigd is om dit ding in productie te krijgen.

@autoblog: organiseren jullie iets om Mazda te overtuigen van de bittere noodzaak om dit ding te produceren?
Holy schijt… mooi! Tuners in Japan zijn denk ik al tuning onderdelen aan het ontwikkelen (kijk maar naar de MX5).
Zondermeer bouwen dit ding, ik heb alleen het geld niet om deze te kopen… Dus ik snap Mazda wel, de RX-8 bijvoorbeeld is voor hun een gigantische flop gebleken dus voorzichtigheid is geboden.
Als die ooit in productie komt sta ik vooraan in de rij bij Mazda!
Deze auto zie ik heel graag heel snel komen maar vrees het ergste

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).