Jongen (18) rijdt Porsche tegen boom in Kampen

Auteur: , 55 Reacties

Auw.

Jongen (18) rijdt Porsche tegen boom in Kampen

Wat is er toffer dan als beginnend automobilist achter het stuur van een Porsche te kruipen? Als kraakverse deelnemer aan het automobilistenveld meteen één van de best sturende middenmotorauto’s ter wereld onder je kont. Puik voor elkaar. De 18-jarige bestuurder van deze Boxster met hardtop (nee, geen Cayman) had het.

Totdat hij gisteravond in Kampen van de weg schoot, daarbij een laag hekje aan gort reed, en resoluut tot stilstand kwam tegen een boom. Iets dat, gezien de schade, niet heel zacht is gegaan. Bij de crash raakte niemand gewond. Op een gekrenkt ego na dan. De Boxster – met Turbo-velgen – raakte wel zwaar beschadigd.

En we weten niet of het waar is, maar volgens een Twitteraar werd jongeman eerder daarvoor al op hoge snelheid gespot op de Europa-Allee. Dan is dit een roemloze aftocht.

Jongen (18) rijdt Porsche tegen boom in Kampen

Foto via @ja_Kampen03

Met dank aan alle tipgevers!55 reacties

Das pech porsche
@jurdespotter: Boom-Porsche 1-0
Laat me raden……ouders op vakantie…
@IJsblok: Haha, ik had hem gewoon terug gezet ! Mijn neefje heeft ooit eens zijn moeders tiguan mee genomen ( terwel zijn moeder in de stad wat aan het drinken was ) rijd hem verschrikkelijk in de puin en heeft hem zo weer op het zelfde plekje neer gezet… Best humor achteraf
Nu is het wachten op alle internet helden……
@bassen: Deze knul is een prutser, ik zou het beter kunnen want ik ben een held.
@MrSkyline: Anders ik wel…. wat een prutser…. mijn rijkunsten zijn zooooo veel beter!
@hansolo:
Als het klopt wat ik verderop in de reacties lees en dit gebeurd is in een 30km zone dan is “prutser” nog heel vriendelijk.
@jrk68: pappa is een prutser dat ie zijn 18 jarige zoon een Porsche geeft… dit had mijn vader moeten zijn.
@JanJansen:
Alsof de 18 jarige dit niet zelf kan kopen en het een auto van een pa geweest moet zijn….. prjjzen op marktplaats beginnen al bij 8000…
@itest:
Op Autoscout zelfs bij €6999,–, veel soeps zal het niet zijn maar dat zien je matties bij de Mac toch niet..
@itest: ik ken anders weinig zeg maar gerust geen een, 18 jarige die uit een arbeiders gezin komt die even 8000 euro + de maandlasten kan betalen.
@dmk94: dat zegt niets over de brokkepiloot toch omdat jij niemand kent….
Aan de foto te zien is dit in het stadspark. Daar is een beperk stuk waar je met de auto mag rijden de toegestane snelheid is daar volgens mij 30 dan al niet lager.
Volgens mij is het een boxster met een hardtop van Zeintec
@911GT2: Je hebt helemaal gelijk!
@911GT2: Welke gek rijdt er in juli nog rond met de hardtop op z’n cabrio?
@k-man: de zelfde gek die een Boxter tegen een boom rijd in een 30kmph zone
Ziet er niet uit met die Turbo-velgen
Tja de zoveelste beginnende bestuurder die denkt het allemaal wel te kunnen.
Niets voor niets zijn de verzekering premies zo hoog voor deze broekies.
@bofkont: Ga je dat elke keer zeggen?
Misschien was het wel Max Verstappen.. =)
@lekkaah: Max verstappen heeft ook geen enkel verkeersinzicht op die leeftijd kan ik je zeggen .
@bofkont:
Ik geloof echter wel dat die slim genoeg is om geen Boxster op een boom te prakken.
Dat soort coureurs kunnen meestal wel inschatten dat je op een vuile weg (ik las iets over stof en zand) het iets rustiger aan moet doen.
Maar inderdaad, de gemiddelde F3 coureur is knap overmoedig.
@bofkont: broekkies ….. -.-
Het schijnt dat hij werd gesneden door een wielrenner!
@parker: Als die wielrenner een fietsbel had gehad was dit allemaal niet gebeurd.
@Autoblog: Fail, het is een Boxster. Ik ken deze auto, vriend van mij reed er in.
-edit: check, we hebben het aangepast-
@VWTouran75: kan een goed stukje sturen, die vriend van jou!
@ihrte: Niet haten, kan de beste overkomen. En nee, papa is niet boos. Papa is allang blij dat zoon er met de schrik vanaf is gekomen ;)
@VWTouran75: kan inderdaad de besten overkomen, maar als je dan toch risico’s gaat nemen. Doe het dan buitenaf of op het circuit.
@ihrte: Er ligt altijd wel wat zand of losse grind op die weg. Is een flauwe bocht. Auto raakte in de slip en gleed door. Als beginner schrik je er van en weet je even niet wat je moet doen. Hij reed gewoon normaal, daarvoor hoeft hij geen circuit te bezoeken om een rondje te rijden. Alles kan gebeuren, ongeacht leeftijd en ervaring. Ongeluk zit in een klein hoekje…
@VWTouran75: Je hebt hem al gesproken? Zag op twitter namelijk dat mensen hadden gemeld dat die daarvoor veel te hard had gereden.
@ihrte: De besten zouden weten dat zoals jij net aangaf, er altijd wel wat zand of losse grind op die bocht ligt en het dus rustiger aan doen ;) Dan had pappie nu nog z’n boxer en een onbeschadigde zoon (in lichaam en ego).
En nu is papa boos.
@gregorius: Omdat het zo’n verschrikkelijk dure auto is moet die idd wel van papa zijn ja.
@bassen: sorry, je hebt gelijk. Het is waarschijnlijker dat deze jongen op z’n 18e een aantal erfenissen plus inkomen uit typische baantjes voor een 18jarige heeft uitgegeven om een Boxster met foute velgen en een hardtop te kopen…
@gregorius: Ik had op mijn 19de ook een 911 uit ’85, ik denk dat die zelfs nog meer kosten als een oude boxster. Dus ja waarom niet?
@bassen: correctie: van mamma, want het is toch een C(G)ayman?
@parker: Nee het is een boxster. Cayman is toch echt wel een mannen auto.
@gregorius:
Dat hoeft zeker niet, je zal er wat vakken voor moeten vullen, maar vanaf 7K koop je een Boxster. Dat zal dan waarschijnlijk nog een fraaier exemplaar zijn als dit hok.
Is een Boxster met lelijke hardtop…
Die staat dus over een maandje als koopje van de week bij Jetcars..
Die zijn dol op dit soort foute hokken, ik ben dol op een Boxster en een Cayman sla ik zeker niet af maar dan wel origineel.
Dit had net zo goed een verbouwde MR2 kunnen zijn..
@jrk68: Alleen de velgen zijn niet origineel. Zo’n Zeintec is gewoon demontabel.
@bassen: Daarvoor moet je sowieso voor betalen bij Jetcars of het nou Turbo rims zijn of stalen velgen.

+ De goedkoopste van marktplaats en een nieuwe APK natuurlijk, dat de halve voorkant ontbreekt maakt niet uit bij hun APK.

Het verbaasd mij echt nog dat dat bedrijf bestaat.
Boom wint.
Tsja, het blijft over het algemeen voor beginnende bestuurders lastig om een auto met een leuk vermogen (260 pk, uitgaande van een Boxster S) op de achterwielen in bedwang te houden. Zeker als er, zoals hierboven aangehaald, zand of grind op de weg ligt. Maar toch denk ik dat er meer aan de hand geweest is dan gewoon een 18-jarige jongen die zich aan de snelheid hield en een Boxster die “opeens” uitbrak. Een Boxster breekt niet zomaar uit, ook op grind niet zomaar.
Ik zie hier geen porsche??
@993c: Specsavers..
@norge:

Voor liefhebbers van luchtgekoelde elfjes (993) is dit geen echte Porsche.
@topless: Ik vind de luchtgekoelde Porsche’s ook lekkerder om te horen en te zien.
Maar dit is toch echt een Porsche..
Dit is de reden waarom voor motorrijders van 18 de regel geld: maximaal 11kW en 125cc… Vanaf 20 jaar maximaal 35kW en vanaf 22 jaar onbeperk.. of 24 jaar als je nog geen A rijbewijs had..

Dus mijn voorstel: 18 jaar en puisten+petje verkeer om en broek afgezakt = maximaal 70pk (net genoeg voor een 1.0 Aygo), Vanaf 20 jaar 90pk en vanaf 22 jaar onbeperkt (en minstens 4 jaar rijbewijs met auto registratie op eigen naam).
@schuimbekje3: ik zeg: bullshit. Ik ben het met je eens dat veel 18-jarigen als idioten rijden, maar geloof me, dat doen ze in ELKE auto. Ik ben zelf 18 en heb een Volvo 850 met 170 pk, maar ik rij echt veel socialer en veiliger dan een vriend van mij met zijn Volkswagen Polo met 60 pk. Juist omdat ik altijd vermogen zat heb voel ik niet de nood om altijd maar overal de snelste te zijn en dus neem ik ook weinig tot geen risico. Ik moet wel zeggen dat ik me ruim 9 maanden heb verplaatst met de auto van mijn moeder met het gigantische vermogen van 39 pk. En ik moet ook eerlijk zeggen dat ik dat “vermogen” al na 3 hele dagen zat was. Geloof me, leeftijd zegt niet alles. Helaas gaat de verzekeringspremie voor jongeren omhoog door al die mafkezen van mijn leeftijd.
@schuimbekje3: wat een bullshit, mensen moeten zelf kunnen kiezen hoeveel pk ze willen en kunnen betalen op een 18jarige leeftijd, tis al erg genoeg dat de overheid de motoren begrensd op leeftijd, is dan ook de reden dat ik wacht wil gelijk maximaal vermogen kunnen en mogen rijden…
Wat een gejank weer over pappas auto, ik kocht zelf op mn 15e een E36 racer, op mn 18e een E46 M3 en nu rijd ik als 21 jarige wen toyota supra, en dat van eigen geld… Tis net waar je je geld aan wilt uitgeven maar het is zeker te doen op die leeftijd zonder pappas hulp!
Had mij ook kunnen overkomen, toen ik 18 was was er ook iemand zo dwaas van me de sleutels van z’n boxster te geven. Gelukkig ben ik niet zo dwaas.

Het is een leuke wagen, vrij vlot, die nodigt uit tot lichtjes roekeloos gedrag. En wie roekeloos zegt zegt in 1 adem ongeval.

Maar da’s toch geen reden om te zeggen dat 18-jarigen gevaarlijk zijn, of dat ze enkel nog in oma’s datsun sunny mogen rondrijden ipv in papa’s porsche. Ongevallen gebeuren, deal with it.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).