Jongeren vinden leaseauto één vd belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarden

Auteur: , 2 Reacties

Nederlandse jongeren vinden een reiskostenvergoeding of auto van de zaak net zo belangrijk als secundaire arbeidsvoorwaarde als het pensioen of een mobiele telefoon.

Jongeren met auto

Athlon heeft onderzoek gedaan onder 1.005 werkende Nederlanders naar mobiliteit als secundaire arbeidsvoorwaarde. Wat blijkt: 81% van de jongeren vindt een leaseauto of reiskostenvergoeding een van de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarden. En terecht, want wij schreven onlangs al dat jongeren nog steeds graag een auto willen. Daarnaast blijkt dat slechts 42% van de Nederlandse organisaties mobiliteit inzet om nieuw talent binnen te halen. Bij de rest van de bedrijven wordt een leaseauto of reiskostenvergoeding vaak niet eens genoemd in een sollicitatiegesprek.

Het overgrote deel (81%) van de jongeren ziet mobiliteit als een belangrijk onderdeel van het totale pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit ten opzichte van 77% van de Nederlandse werknemers in de leeftijdscategorie 35-44 jaar en 65% van de oudere werknemers (45 jaar en ouder). Folkert Ruiter, Marketingmanager bij Athlon: ‘In dit onderzoek wordt nogmaals bevestigd dat jongeren hechten aan de mogelijkheid om flexibel te reizen. Opvallend is daarbij dat zij mobiliteit als secundaire arbeidsvoorwaarde wel degelijk belangrijk vinden, zelfs belangrijker dan oudere werknemers.’2 reacties

In mijn geval was het juist de mogelijkheid om niet te leasen maar om met een budget zelf mijn vervoer te regelen, een van de redenen om voor mijn huidige werkgever te kiezen.

Voor hetzelfde of misschien zelfs minder geld rij ik nu niet in een bijtellingsbakje, maar in een echte auto.
heeft Athlon dat “onderzoek” gedaan !! LOL ..

mooi zo kids .. zoek maar een mooie Lada uit ..
veilig onder de registratie van Rutte en Samson ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).