Joyrider legertruck moet psychiatrische kliniek in

Auteur: , 34 Reacties

De 'verwarde man' krijgt een flinke dosis gerechtigheid toegediend.

Joyrider van legertruck moet psychiatrische kliniek in

De 21-jarige Veldhovenaar die er eerder dit jaar met een legertruck vandoor ging, wordt voor een jaar naar een psychiatrische kliniek gestuurd. De man had allerlei spullen van militairen gevonden op de Oirschotse Heide, waarna hij deze gebruikte om binnen te komen op de plaatstelijke legerbasis. Omdat hij naast het toegangspasje ook nog een universele sleutel voor trucks tegen was gekomen, wist hij de omgeving vervolgens enkele uren op zijn kop te zetten.

De straf is volledig in overeenkomst met de eis van het Openbaar Ministerie. Het OM achtte de straf gepast, omdat de man geen vrachtwagenrijbewijs had en naast zichzelf ook een enorm risico zou zijn voor zijn omgeving. Tijdens zijn tocht reed hij bijvoorbeeld dwars door het hek van de legerbasis en botste hij tegen meerdere geparkeerde auto’s, waaronder een wagen in Woensel. De politie sprak destijds overigens van geluk dat er geen mensen gewond waren geraakt.

De man is tevens ontoerekeningsvatbaar verklaard nadat er een psychotische stoornis was geconstateerd. De behandelingen die de man tijdens zijn gedwongen opname zal ondergaan moeten ervoor zorgen dat hij niet nog eens zulke dingen onderneemt.

Image credit: Daf 328 via @randomuser34 reacties

Achja, je moet toch een keer in zo’n viertonner gereden hebben, niet waar?
@munchburg: correctie, het was een kotsende kip, geen echte vrachtwagen.
@munchburg: Nee, de verwarde man reed in een Scania (‘tientonner’) https://magazines.defensie.nl/binaries/large/content/gallery/magazines/02-landmacht/2016/03/fotos-cold-response/lm-3314.jpg
@Henk_he: noemen ze dat een tientonner bij Defensie?
“De behandelingen die de man tijdens zijn gedwongen opname zal ondergaan moeten ervoor zorgen dat hij niet nog eens zulke dingen onderneemt.”
Waar hebben we dit eerder gehoord?
@dampu020: Sja, iets met Anne Faber .. we all know (triest genoeg natuurlijk).
@ghost: Waarom reageer je inhoudelijk als je er niets vanaf weet? De verdachte van de moord op Faber heeft, nadat hij voor de eerste zaken veroordeeld is, geweigerd om mee te werken aan diagnose en behandeling. Omdat rechters in NL als de dood zijn om gedwongen onderzoek of behandeling voor te schrijven (wordt door verdediging afgesvhoten met argument; u bent geen psychiater meneer de rechter) is bij die man nooit een diagnose gesteld. Daarom is er ook nooot behandeling geweest. Hij zat Den Dolder tbv resocialisatie, zoals bij elke delinquent gebeurt. Het probleem is dus dat de rechterlijke macht geen behandeling verplicht, niet dat de behandeling faalt. Zorg dat je jezelf goed informeert voordat je blaat.
@rrvliet: toontje lager vriend, ik ben niet een jochie op een Batavus. Als jij van mening bent dat alleen de rechter of rechterlijke macht faalt, ben je mijn inziens nogal goed gelovig. Het feit dat je 2 meisjes van 12 bruut verkracht en vervolgens resocialisatie voorgeschreven krijgt, is de wereld op z’n kop. Diagnose of niet, dan ben je ziek en verdien je enkeltje naar de bodem van de Noordzee. Het zullen je dochters maar zijn, valt nooit goed te praten.
@ghost: Resocialisatie is niet eend voorgeschreven, dat hoort er standaard bij. Dat is het hele probleem, er is niets voorgeschreven. Die vent heeft onderzoek geweigerd, nooit een psychiatrisch stempel gekregen en is als normale gevangene behandeld. En dat is precies wat ik zeg; de wet en de rechterlijke macht falen als iemand na 2 verkrachtingen niet gedwongen behandeld mag worden. Suggereren dat de behandeling gefaald is, is dus de grootste nonsense aangezien er nooit behandeld is. Ongeacht of je op een batavus fietst of in een mercedes rijdt moet je niet andermans comment onderschrijven als je inhoudelijk niet weet wat er aan de hand is.
Dikke Daf 328, roept heel wat nostalgie op, lekker dubbel clutchen.
@toniominestrone: m’n pa heeft zo’n ding gehad. Echt een heel tof ding, heb de videobeelden nog ergens liggen. Is helaas gestolen en niet meer teruggevonden.
@toniominestrone: ik heb minder goede herinneringen aan deze DAF 328. Stinken dat ie deed! Je kwam kotsmisselijk van de dampen uit de laadbak bij aankomst op de kazerne.
@hammerman: Dat klopt helemaal, zelf was ik chauffeur maar ik herken wat je zegt wanneer we op schietoefening gingen in t’Harde, je kwam inderdaad strontmisselijk uit de laadbak, niemand maalde er toendertijd om, nu onverantwoord.
Verwarde man, ok ik begrijp het allemaal, maar wat doen ze aan de debiele militair die een universele contactsleutel en een toegangspasje laat rondslingeren?
Het zal je slapie maar wezen en er zal oorlog uitbreken. Heb jij de munitie voor de Uzi meegenomen?
Nee, hoezo, had dat dan gemoeten?
@desjonnies:

Kan em beter meteen generaal maken ..

Alhoewel .. daar zijn er al serieus heeeeeel veel van in NL ..
@lincoln: Pardon?
@desjonnies: op de eerste plaats moet iedereen met z’n vingers van andermans spullen afblijven, op de tweede plaats is de militair in kwestie tuchtrechtelijk gestraft. Maar gelukkig maak jij in jouw perfecte leven nooit fouten en vergissingen. Jij bent zo geweldig en perfect dat je noooooit iets doms doet waar je later spijt van krijgt. Mag ik jou zijn?
@henk_he:

Hij moet zijn fouten zelf betalen ..
En jouw fouten ook ..
En ook van die 21 jarige knul ..
En ook van die grafkazerne ..
Dat is ook een manier om de ambtenaartjes bij defensie vrij te pleiten ..

De achterbakste manier ..
Maar dat ligt in de lijn der verwachting ..
@lincoln: Volgens mij stond alleen de joyrider terecht. Maar je voelt je kennelijk gedupeerd. Je kunt altijd zelf nog een rechtszaak beginnen tegen defensie? Of is dat teveel moeite?
Verloren pasjes zouden toch geblokkeerd moeten worden. Universele sleutel gaat dan weer wat lastiger.
Maar erg slordig allemaal in ieder geval.
Psychiatrische hulp i.p.v. gevangenisstraf lijkt me wel een goed idee, want zo’n jongen moet je weer op de rails krijgen dat hij wat nuttigs gaat doen. Dit zijn meer nutteloze GTA taferelen.
@fanboy: ik denk dat zijn telefoon ook in de rugzak zat, is lastig bellen ;-)
Gelukkig laten ze mensen met een “te laag suikerspiegel” wél gewoon buiten de klinieken/gevangenis…
@str8six:

Deze “verwarde man” had een te laag paspoortenspiegel ..
Beelden van de geraakte auto in Woensel.
https://i.ytimg.com/vi/pow8m90T8D8/hqdefault.jpg
@e34m5touring: +1, dit was te verwachten.
Met gevonden spullen het leger op stelten zetten. De hoofdman van köpenick anno 2017. De keizer heeft de “hoofdman” toen gratie verleend, dus misschien moet de man eens een briefje naar de koning sturen.
@mashell: plusje voor de historische referentie!
En Alberto Stegeman dan? Meten met 2 maten, bah.
@c7rs6: hoewel hij altijd een verwarde indruk op mij maakt komt Alberto overal mee weg, zo’n perspas is de beste voordeelpas die er is.
Zal ongetwijfeld een DAF YA-4442 zijn, ben er jaren chauffeur op geweest bij defensie als beroeps militair in Seedorf, we spreken hier over eind jaren 90, prachtige tijd. Idd universele sleutels.
https://www.defensie.nl/onderwerpen/materieel/voertuigen/daf-ya-4442
@m54b30: Nee, was een Scania. Iets zwaarder dus…
@henk_he: Ah dank voor de info, die zijn idd nog wat zwaarder.
Blond haar zeker,anders was het een terrorist die een aanslag wilde plegen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).