Veldhovenaar gapt truck van legerbasis, doet joyride

Auteur: , 29 Reacties

Het wordt hoog tijd...voor die joyride...

leger

De alom bekende ‘verwarde man’ heeft weer toegeslagen. Een 21-jarige Veldhovenaar heeft onze strijdkrachten in hun hemd gezet. Onze jongens waren aan het oefenen op de Oirschotse Heide, maar tijdens het hard ‘BAM!’ roepen vanwege gebrek aan ordentelijk materiaal, liet een van hen een rugzak onbeheerd achter.

De verwarde man rook zijn kans en pikte een toegangspas tot de miltaire basis en de sleutels van een leger-Scania uit de tas. Met zijn twee aanwinsten toog hij vervolgens doodleuk naar Generaal-Majoor de Ruyter van Steveninckkazerne en nam daar zonder problemen een truck mee van het terrein. De man ramde de poort van de basis en beschadigde tijdens zijn ritje enkele auto’s. In de avond bracht hij de Scania weer netjes terug.

Politiek Den Haag reageerde geschokt op het incident, want er had wel een kind kunnen oversteken. Plus, als een verwarde man zo’n basis zo makkelijk kan infiltreren dan moet dat voor terroristen natuurlijk ook een eitje zijn. Volgens de autoriteiten zijn inmiddels echter de juiste maatregels getroffen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Wel moeten we daarbij aantekenen dat vorig jaar journalist Alberto Stegeworst ook al aantoonde dat stiekem de legerbasis in Oirschot opkomen erg makkelijk is. Drie jaar geleden scheurde bovendien nog een veteraan over de A28 met een pantservoertuig, gestolen vanaf het defensie-terrein in Havelte. Enfin, vanaf nu zullen de bases vast écht onneembare vestingen worden.

UPDATE: de uitspraak is bekend.

Image-Credit: Transportpanzer Fuchs plet een Volkswagen Passat B6, uit het archief29 reacties

Pang!
Pang!
Pang, riep de wacht, maar helaas begreep de dief dit niet en ging hij niet liggen.
Pang!
Met dank aan de politiek.
@desjonnies: je moet ook niet stemmen. Dan was je je handen tot het einde der tijden in onschuld.
@pomoek: Of je stemt gewoon op deze man:

Geen grappen, voor 5 jaar de burgermeester van Vilnius.

https://m.youtube.com/watch?v=V-fWN0FmcIU
@fiestacruizer: Aiii, pijnlijk om te zien hoe de W140 platgereden word.
Sinds de landelijke Defensie Bewakings- en Beveiligingsorganisatie (DBBO) is opgericht komen deze incidenten vaker voor. De bewaking wordt namelijk landelijk aangestuurd en niet meer zoals voorheen door de Commandant van een kazernecomplex (korte lijntjes). Daarnaast wordt er een risicoanalyse gemaakt tussen materieel- en imagoschade versus personeelskosten. Ook mag Defensie maar maximaal 90% van zijn functies vullen (bezuiniging).

Je kunt dus op je vingers uittellen dat dit soort incidenten in de toekomst nog wel eens zullen plaatsvinden. Het is onmogelijk om dit waterdicht te maken.
“Onze jongens waren aan het oefenen op de Oirschotse Heide,…. liet een van hen een rugzak onbeheerd achter.”

Pietertje zeker weer…

Mag hopen dat Pietertje de Sufkut uit het team is gezet?
@Rick-dos: laten we maar eens bij de leiding beginnen. Want zelfs met sleutel is het schandalig dat er iemand binnen kan komen. Dat voetjesvolk heeft genorg aan een berisping. De minister mogen ze van mij met terugwerkende kracht ontslaan.
@lekbak: Laten we gewoon beginnen bij de zwakste schakels in het geheel. Daar is Pietertje er zeker wel één van. Als je zulke essentiële dingen gewoon rond laat slingeren dan ben je niet geschikt en behoor je wat anders te gaan doen. Je kunt de beste leidinggevenden voor zulke mensen zetten maar tegen sufkutten kun je gewoon niet opboksen. Uiteindelijk komt het er op neer dat je er op mag vertrouwen dat Pietertje zijn verantwoordelijkheid kent en die ook neemt. Daar wordt ie immers voor betaald.

Mocht blijken dat de checks die zijn ingesteld niet toereikend zijn dan zijn de leidinggevenden daar verantwoordelijk voor en zijn zij net zo de zwakste schakels en moeten ook zij wat anders gaan doen.
@Rick-dos: iets vergeten is menselijk. Dat de basis structureel onveilig is dat is veel erger en dàt moet je vooral bestraffen.
Foto bij dit artikel valt in de categorie “click-bait” want heeft totaal niets te maken met het “nieuws”. Weer een paar minuten verspilt met het lezen van een oninteressant artikel…
@vroaaar: Ach, je kan ook overdrijven hoor. Deze valt reuze mee. Sterker nog, ik vind het geen clickbait. Ze moeten immers een plaatje boven elk artikel plaatsen en als er even geen foto beschikbaar is van desbetreffend ‘incident’, dan maar even een fotootje uit het archief. En wat is het verschil? Er is een truck gegapt op een legerbasis, dief doet een joyride en beschadigd meerdere auto’s. Dat komt aardig overeen met de foto hierboven, toch?

On-topic: Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat dit soort dingen kunnen gebeuren? Vind het altijd wel verbazingwekkend dat er eerst dingen moeten gebeuren voordat er (veiligheids)maatregelen genomen moeten worden.
@viezefreddyw: in een wereld waar we steeds meer moeite moeten doen om fake nieuws van echt nieuws te (onder)scheiden en elke nieuwsite schreeuwt om onze aandacht (zodat de hun advertentie inkomsten kunnen veiligstellen), waardeer ik alleen sites die mij niet om de tuin leiden met misleidende plaatjes en praatjes. Hier had ook een plaatje van een Scania legertruck bij kunnen staan, want daar gaat dit bericht over.
@vroaaar: Ik ben het deels met je eens. Serieuze sites als AD, Telegraaf, NOS en NU en noem ze maar op mogen inderdaad beter hun best doen om ‘real news’ te brengen.

Alleen bovenstaand artikel? Valt best mee, toch? Het is maar een plaatje op Autoblog.nl en dat moet je niet altijd even serieus nemen. Gewoon met een korreltje zout. Ik heb, ook op deze site, wel veel ergere clickbaits gezien.
@viezefreddyw: niet zo moeilijk, op veel kazernes staat er door bezuinigingen geen bewakingspersoneel meer aan de poort maar piep je jezelf met je defensiepas binnen. 0 controle dus. En Den Haag maar weer raar opkijken dat dit gebeurt, waardeloos hypocriet volk.
@viezefreddyw: binnen 4 seconden een mooie foto op google. “Defensie scania”. Is ie meteen on-topic. Zoveel moeite kost dat niet
En in de ochtend sta je in de file op de A58 om de kazerne van oirschot überhaupt op te komen omdat ze iedere pas willen zien.
ze zijn al wat jaren bezig om dit soort incidenten te voorkomen.
Namelijk het verkopen van al het materiaal. Valt er ook niks te jatten!!
Goed excuus om tegenwoordig te doen wat je wilt, en je bent geen terrorist. Je bent verward.
@hemaworst: nee, je bent pas een terrorist als je moslim bent, ”verwarde man” is een term die is voorbehouden aan blanke terroristen..
@2505: Dan lopen er heel wat blanke terroristen in Arnhem rond. Tering wat een volk loopt hier in deze stad rond.
@2505: is dit een nieuwe variant op racist?
Het één sluit het ander niet uit; je moet zeker weten in de war zijn (of enige andere verstoring in je hoofd hebben) om dit te doen.
maar in het openbaar rondrijden in een gestolen legervoertuig, inclusief de aanrijdingen heeft toch wel genoeg kenmerken van terreur om het als dusdanig te kunnen rangschikken volgens mij.

Dus een verwarde terrorist.
Heel simpel, zo gauw als je het terrein opkomt zonder toestemming, krijg je meteen 5 sterren..
Ik ben 21 jaar en een Veldhovenaar….
@romeoalfa: je lijkt daar echter niet verward over te zijn…
Ik las op nos.nl dat de man helemaal in Eindhoven was gaan joyriden. Dat is 20 kilometer verderop. Hoe kan iemand een legervoertuig stelen, 20km verderop joyriden en m dan terugbrengen??!? Defensie heeft hier zwaar gefaald.
Je ramt met een gestolen vrachtwagen de poort eruit en brengt vervolgens in de avond de vrachtwagen terug. Is er in de tussenliggende uren dan geen klopjacht op deze man ingezet?
@750i:
De Jeep was kapot.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).