Justitie checkte uw kenteken vorig jaar 250 keer

Auteur: , 25 Reacties

Scan je suf!

Kentekenscan

Niet dat je het doorhad, maar politie en justitie checkten elk kenteken vorig jaar gemiddeld 250 keer. Elke 3 dagen gingen je platen dus 2 keer door de scan, da’s best vaak. Doordat we meer politiecamera’s in de openbare ruimte krijgen nemen de checks ook toe, aldus de Tegelraaf.

Heet leeuwendeel van de scans wordt uitgevoerd bij de trajectcontroles. Blijkt het kenteken ‘schoon’ te zijn, dan verwijdert justitie de informatie meteen weer. Zeggen ze.. En dat terwijl ze de data gewoon 4 weken mogen bewaren.

In totaal werd in 2013 ruim twee miljard keer een kenteken opgevraagd bij het RDW.

Wat zegt dit? Verder weinig, maar het is toch prettig te weten dat onze instanties ons in ieder geval niet vergeten.25 reacties

Ach dan weet justitie dus ook precies waar lui zoals Joris Demmink uithangen? Claimen dat je het niet wist wordt zo wel heel erg ongeloofwaardig. Goede zaak, lol.

Maar goed privacy is zo gord als dood in dit land… Dankzij onze fijne Opstelten onder andere. VVD stemmers bedankt!
@w0o0dy: Graag gedaan :)
Off-topic
@lemster: Bah, en nog trots op zijn ook…
Anders lees je dit even. Niet zo heel lang geleden.
@AutomotiveDesigner: je link werkt niet.
@AutomotiveDesigner: Vraag ik me af waar je naar verwees
@AutomotiveDesigner: Ik denk dat het niet aan anderen is om andere overtuigingen weg te zetten. Ik stem op basis van wat ik denk dat het beste is en het staat jou vrij om dat met argumenten tegen proberen te spreken.

Als je doelt op nazisme en dat probeert te vergelijken met de huidige partijen, dan maak ik maar gewoon geen woorden aan je vuil. Dan zijn we het punt van argumenten al ver voorbij.
Ze doen hun best maar.
Zolang ze t niet doorverkopen.
En zolang ze genoeg slimme mensen inhuren die deze gegevens ook nog eens nuttig kunnen gebruiken.
Maar ja, privacy of `ik heb niks te verbergen`. Er is altijd een limiet; maar zolang ik onderweg ben, word ik gechecked. Heb het liever dat ze dat met een machine doen dan met een bromsnor die me staande houdt om een paar onzinnige vragen te stellen.
@gregorius: Niet mee eens. Een bromsnor stopt ons niet 2 miljard keer per jaar. Dat is per kenteken meer dan 200x per jaar. En wat brengt het ons als samenleving dan wel ?
De vraag is wat dit opgeleverd heeft.

Hoeveel gestolen auto’s zijn opgespoord, hoeveel onverzekerde auto’s aan de kant gezet, hoeveel openstaande boetes geïncasseerd enz.

Pas als je dat weet, kan je zeggen of er te veel kentekens gecheckt zijn.
Lekker belangrijk, als je niks te verbergen heb..
Ja, en dan wordt je auto gepikt en dan weet niemand waar hij gebleven is…
@n54coupe: logisch toch? Als je auto door de traject op A2 wordt gesignaleerd wordt gekeken of er iets aan de hand is. Is dat niet het geval wordt er ook niks geregistreerd. Er wordt dus nadrukkelijk niet geregistreerd dat jouw auto op de A2 geweest is, want dat zou wel een privacy schending zijn. Dus bij diefstal zo snel mogelijk aangifte doen om te zorgen dat je auto wel expliciet opgemerkt wordt door al die camera systemen.
@mashell: Maar dan kom je bij een ander probleem, je kunt niet snel aangifte doen van je gestoelen auto, misschien via internet, ik weet niet hoe dat gaat. Maar als je op een politiebureau de aangifte moet gaan doen duurt het even wat langer, je moet eerst een afspraak maken en daarna pas kan je aangifte doen.
Dan is je auto al helemaal gedemonteerd en/of het land uit.
Oké, meestal ben je wel verzekerd hiervoor, maar het is altijd erg jammer, dat de toch nog weinig aanwezige privé spullen, die je in de auto had liggen, zijn verdwenen, niet alles is zomaar vervangbaar.
Verder zal het mij worst wezen, of zij mij in de gaten houden, als zij de gegevens maar niet doorverkopen en je niet geconfronteerd wordt met allerlei k.. reclame, waar je niet om gevraagd hebt.
@Orichy: gestoelen=gestolen
ahahha ik wou net zeggen, als je auto gestolen word, weten ze niet waar ze moeten zoeken.
2 miljard keer een kenteken opgevraagd? Hoeveel mensen zijn daar dan wel niet mee bezig van onze belastingcenten? Is dat geld niet veel beter te besteden?
@Alfarobert: geen? Net als het internet draait dat allemaal op computers. Pas als de computers iets vinden moeten er mensen in actie komen.
@mashell: ohw jij denkt dat het internet een een kastje is dat op het stroomnet is aangesloten en dan werkt het? Het is geen Southpark he…

Er zijn misschien geen mensen actief kentekens aan het bekijken maar om alles draaiende te houden -_-
“In totaal werd in 2013 ruim twee miljard keer een kenteken opgevraagd bij het RDW.”

Worden hierbij niet toevallig de cijfers van de OVI dienst meegerekend? Oftewel hetgeen wat elke burger kan op de site van de RDW?
@jack_abarth: schijnbaar kan zo’n camera (anpr) meer dan 300.000 registraties per dag maken. Nu weet ik niet om hoeveel camera’s dit gaat, maar lijkt mij 2 miljard best een reëel getal.
Overkill much? De tering!
Zoveel contactmomentjes per jaar (nevermind alle telecommunicatie) zou echt de natte droom zijn van de Stasi…

Maar goed, als we ons maar veilig voelen…
Wedden van niet?
Privac. Sommigen zitten te zeuren dat den haag alles weet. Wie van jullie heeft fb? Wie van jullie heeft internet? Als je kwaad wil kan je van iemand al zijn gegevens wel krijgen. Gewoon beetje opletteb en niet aan gaan storen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).