Kaas raspen doe je met de Lexus LF-1 Limitless

Auteur: , 25 Reacties

The sky is the limit

In Detroit heeft Lexus de LF-1 Limitless gepresenteerd. Een vrij drukke SUV die ongetwijfeld niet bij iedereen in de smaak zal vallen. Zo staat de Japanse autofabrikant bekend om de uitgesproken grille en dat is bij deze LF-1 niet anders. Sterker nog, het lijkt bij dit concept op een enorme kaasrasper. Om nom nom nom..

Het is overduidelijk een SUV. Lexus heeft er een draai aangegeven door de LF-1 heel scherp te tekenen. Zeker bij het zijaanzicht zie je een langwerpige en uitgestrekte auto staan. Het concept is 5,01 meter lang, 1,97 meter breed en 1,6 meter hoog. Het ontwerp is gemaakt door het CALTY-designcentrum van Toyota. Het design heeft wat weg van een Lexus LS, de luxe sedan van het merk.

Met de auto wil Lexus de visie op een SUV-vlaggenschip van de toekomst laten zien. De Japanners hebben geen specifieke aandrijflijn uitgekozen voor de LF-1. Ze zeggen dat alles mogelijk is bij deze SUV. Van een conventionele aandrijflijn tot een hybride, tot een brandstofcelauto. Lexus peilt de reacties in Detroit op het concept. De LF-1 zou kunnen gaan concurreren met auto’s als de BMW X7.25 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Afgezien van de koplampen en achterlichten doen de ontwerpers van Lexus het de laatste jaren best goed !
@senne: Pearle, pearle, pearle? Hans Anders of Specsavers kunnen je ook helpen. Nu Lexus geen Lexus style achterlichten meer gebruikt hebben ze daar juist een probleem opgelost. Ok, de koplampen zijn niet mooi maar, ze zijn wel origineel. Het probleem, en dat is waarom ik je aanraad een opticiën te bezoeken, zit tussen die koplampen. Die ingedeukte Audi grille, die steeds groter en steeds lelijker wordt, dat je die niet gezien hebt is een probleem.
@mashell: smaak is smaak. Het is ook niet mijn favoriet maar heb ze wel eens minder aantrekkelijke ontwerpen voorbij zien komen. En juist van de merken met grootschalige fanclubs hier.
@mashell: hoe ziede gij hier in godsnaam een audi grille in :-D
Het is toch veel leuker om dit te zien rijden dan al die saaie audi’s enzo
Is het rapsen of raspen?

Maar ik ben geen fan. Ik snap ook niet zo goed waarom Jort Kelder z’n broeken te kort koopt.
@torsen: raspelen
@keeper1: of rapselen, dat kan ook
@keeper1: raapstelen?
@torsen: Om koekjes te rapspen en kaas.
@jochempie: Is het wesp of weps?
@720s: Weesp!
De voorkant is iets too much voor mijn smaak maar verder erg gaaf. Die vloeiende lijnen, dat “organische” gevoel die ik bij de auto krijg daar ben ik zeer over te spreken!
Ik durf er geen geld op te zetten maar ik denk dat we de maximum grootte voor een grille nu wel bereikt hebben.
@mashell: Aan de nieuwe Avalon te zien zijn ze het daar bij Toyota niet mee eens.
Maken die handel, ziet er super uit!!!
Er zijn nauwelijks Suv’s die ik mooi vind maar deze heeft toch een aardig lijnenspel vanaf de zijkant gezien. Het oogt zelfs snel en sportief. Designers van Porsche, Maserati, Jaguar en Alfa Romeo are u watching? Zo teken je een suv in plaats van die plompe dingen van jullie
via Android app
Jaaaaaa dít is dus gaaf (voor een SUV)!! Die lange motorkap maakt het echt een prachtige vind ik.
Ik denk dat die achterkant toch een stukje mooier had geoogd als ze het Lexus-logo gewoon boven de lichtbalk hadden geplaatst in plaats van daaronder. Verder is het best een nette wagen. Het interieur is werkelijk prachtig en met een rustiger front oogt het exterieur ook best oké.
Ik vind hem prachtig! Vooral en profil écht anders-dan-anders en heel mooi. Interieur ook, pure kunst. Die achterkant moeten ze wel even verder over nadenken. Of in elk geval het logo boven de lichtbalk plakken…
Top!

Lekker compromisloos en over the top. Echt een ontwerp waar je honderd keer naar kan kijken en nog steeds niet weet of je het mooi of lelijk vind… Maar daardoor wel fascinerend…

Het doet me een beetje denken aan de Alfa SZ, dat is ook zo’n ontwerp dat balanceert op de grens van bloedmooi en spuuglelijk, maar zoveel karakter heeft dat schoonheid eigenlijk bijzaak is.
Vlaggenschip SUV? Maar dat is de LX toch al? Ook al is het een luxere Land Cruiser 200
@toyotafortuner: Da’s een terreinwagen ;)
Bijna elke conceptcar die de laatste voorbij komt heeft een giga kaasrasp/gekorfte muil. Lijkt wel of ze elkaar allemaal willen overschreeuwen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).